iOS 18: Έρχονται «επισκευές» σε Notes, Mail, φωτογραφίες και εφαρμογές γυμναστικής

iOS 18, iOS 18: Έρχονται «επισκευές» σε Notes, Mail, φωτογραφίες και εφαρμογές γυμναστικής

Tο iOS 18 θα «επισκευάσει» πολλές από τις ενσωματωμένες εφαρμογές της Apple, συμπεριλαμβανομένων των Notes, του Mail, των Photos και του Fitness, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Ο Gurman δεν αποκάλυψε συγκεκριμένα νέα χαρακτηριστικά που έχουν προγραμματιστεί για αυτές τις εφαρμογές, ωστόσο έχουμε ακούσει ότι η εφαρμογή Notes θα αποκτήσει υποστήριξη για την εμφάνιση περισσότερων μαθηματικών εξισώσεων και μια ενσωματωμένη επιλογή εγγραφής φωνητικών σημειώσεων, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ακούμε για ενημερώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις εφαρμογές Mail, Photos και Fitness.

Ο Gurman επιβεβαίωσε ότι η Apple σχεδιάζει τελικά μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το iPadOS 18.

Aς ανακεφαλαιώσουμε τι περιμένουμε από το iOS 18:

Εξυπνότερο Siri: Το iOS 18 φημολογείται ότι περιλαμβάνει νέες δυνατότητες παραγωγής AI για Siri, Spotlight, Συντομεύσεις, Apple Music, Messages, Health, Keynote, Numbers, Pages και άλλα. Αυτές οι λειτουργίες αναμένεται να τροφοδοτούνται από το μοντέλο μεγάλης γλώσσας (LLM) της Apple στη συσκευή, αλλά η Apple φέρεται να έχει συζητήσει επίσης συνεργασίες με εταιρείες όπως η Google, η OpenAI και η Baidu.
Πιο προσαρμόσιμη αρχική οθόνη: Μία από τις αλλαγές σχεδιασμού που φημολογείται για το iOS 18 είναι μια πιο προσαρμόσιμη Αρχική οθόνη, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας τοποθέτησης εικονιδίων εφαρμογών οπουδήποτε στο πλέγμα της Αρχικής οθόνης. Αυτή η αλλαγή θα επιτρέψει κενά, σειρές και στήλες μεταξύ των εικονιδίων εφαρμογών.
Βελτιωμένη αποστολή γραπτών μηνυμάτων με χρήστες Android: Η Apple ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει το πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ πλατφορμών RCS στην εφαρμογή Messages στο iPhone ξεκινώντας “αργότερα” το 2024, επομένως πιθανότατα θα είναι μια λειτουργία iOS 18. Σε σύγκριση με τα SMS, η υποστήριξη RCS θα βελτιώσει την εμπειρία γραπτών μηνυμάτων μεταξύ συσκευών iOS και Android, επιτρέποντας φωτογραφίες και βίντεο υψηλότερης ανάλυσης, ηχητικά μηνύματα, ενδείξεις πληκτρολόγησης, αποδείξεις ανάγνωσης, μηνύματα Wi-Fi και πολλά άλλα.
Ανανέωση αριθμομηχανής: Το iOS 18, το iPadOS 18 και το macOS 15 αναμένεται να διαθέτουν μια ανανεωμένη εφαρμογή Αριθμομηχανή με πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως μια πλαϊνή γραμμή που παραθέτει τους πρόσφατους υπολογισμούς, μια βελτιωμένη διεπαφή για τη μετατροπή μονάδων, ενσωμάτωση με την εφαρμογή Notes και πολλά άλλα.
Εφαρμογή Math in Notes: Με το iOS 18, η εφαρμογή Notes αναμένεται να αποκτήσει υποστήριξη για την εμφάνιση μαθηματικών σημειώσεων, επιτρέποντας στους χρήστες να περιλαμβάνουν περισσότερους τύπους αλγεβρικών εξισώσεων και τύπων στις σημειώσεις.
Προσαρμοσμένες διαδρομές στους Χάρτες της Apple: Αναμένονται τουλάχιστον δύο νέες λειτουργίες των Χαρτών Apple στο iOS 18, συμπεριλαμβανομένων προσαρμοσμένων διαδρομών και τοπογραφικών χαρτών. Οι προσαρμοσμένες διαδρομές θα επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν συγκεκριμένους δρόμους στους οποίους θα ταξιδεύουν κατά την πλοήγηση, ενώ οι τοπογραφικοί χάρτες περιλαμβάνουν λεπτομέρειες όπως μονοπάτια, γραμμές περιγράμματος, υψόμετρο και σημεία ενδιαφέροντος για πεζοπορία και άλλες υπαίθριες χρήσεις. Η Apple παρουσίασε ήδη τοπογραφικούς χάρτες στο Apple Watch με το watchOS 10.
Βοηθός περιήγησης Safari: Δεν είναι γνωστές ακόμη συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Υπάρχουν ήδη πολλά προγράμματα περιήγησης ιστού iPhone με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, όπως το Microsoft Edge και το Copilot με GPT-4, και το Arc Search, που μπορούν να συνοψίσουν ιστοσελίδες για να παρέχουν συνοπτικές πληροφορίες.
Το AirPods Pro ως βοήθημα ακοής: Το iOS 18 φέρεται να περιλαμβάνει τη λεγόμενη “λειτουργία ακουστικού βαρηκοΐας” για τα AirPods Pro, αλλά δεν είναι σαφές πώς θα διαφέρει από την υπάρχουσα λειτουργία Conversation Boost της Apple που κυκλοφόρησε το 2021.
CarPlay επόμενης γενιάς: Ο ιστότοπος της Apple λέει ότι τα πρώτα οχήματα με CarPlay επόμενης γενιάς θα φτάσουν το 2024, επομένως η πλατφόρμα μπορεί να κάνει το ντεμπούτο της μαζί με το iOS 18 αργότερα φέτος. Ωστόσο, είναι πιθανό το CarPlay επόμενης γενιάς να είναι συμβατό και με ορισμένες εκδόσεις iOS 17.
Freeform Scenes: Το iOS 18 φημολογείται ότι προσθέτει μια νέα επιλογή “Scenes” στην εφαρμογή σχεδίασης Freeform της Apple. Αυτή η δυνατότητα θα επέτρεπε στους χρήστες να επιλέξουν συγκεκριμένες ενότητες ή «σκηνές» στον καμβά για ευκολότερη πλοήγηση.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Θα κυκλοφορήσει εκτός ΗΠΑ μετά το WWDC

Το Apple Vision Pro κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο και ήταν άγνωστο πότε θα μπορούσε να φτάσει σε περισσότερες χώρες.

Software Apple iOS iPhone

iOS 17.5: Όλες οι νέες δυνατότητες

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 με μερικές σημαντικές αλλαγές στο iPhone στην Ευρώπη και μερικές μικρότερες για τους χρήστες εκτός ΕΕ.

Smartphones Apple iPhone Samsung

Φημολογούμενη συμφωνία Samsung – Apple φέρνει το αναδιπλούμενο iPhone ένα βήμα πιο κοντά

Οι φήμες για ένα αναδιπλούμενο iPhone ακούγονται εδώ και πολύ πολύ καιρό, ωστόσο φαινόταν πως η Apple δεν ήταν ικανοποιημένη.

Software Apple ChatGPT featured

Apple – iOS 18: Στην τελική ευθεία οι συνομιλίες με την OpenAI για την ενσωμάτωση του ChatGPT

H Apple φέρεται να βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης μιας συμφωνίας με την OpenAI, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα.