iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

iOS 18 iPhone, iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου και ήδη υπάρχουν φήμες για νέα χαρακτηριστικά για πολλές εφαρμογές, όπως Apple Music, Apple Maps, Calculator, Messages, Notes, Safari και άλλες.

Ακολουθούν οι φήμες για το iOS 18 ανά εφαρμογή, με βάση αναφορές από το MacRumors, τον Mark Gurman του Bloomberg και άλλους:

Χάρτες Apple: Αναμένονται τουλάχιστον δύο νέες λειτουργίες των Χαρτών Apple στο iOS 18, συμπεριλαμβανομένων προσαρμοσμένων διαδρομών και τοπογραφικών χαρτών. Οι προσαρμοσμένες διαδρομές θα επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν συγκεκριμένους δρόμους στους οποίους θα ταξιδεύουν κατά την πλοήγηση, ενώ οι τοπογραφικοί χάρτες περιλαμβάνουν λεπτομέρειες όπως μονοπάτια, γραμμές περιγράμματος, υψόμετρο και σημεία ενδιαφέροντος για πεζοπορία. Τοπογραφικοί χάρτες προστέθηκαν στο Apple Watch με το watchOS 10.
Apple Music: Με το iOS 18, η Apple Music φέρεται να μπορεί να δημιουργεί αυτόματα λίστες αναπαραγωγής.
Αριθμομηχανή: Το iOS 18, το iPadOS 18 και το macOS 15 φημολογείται ότι διαθέτουν μια ανανεωμένη εφαρμογή Αριθμομηχανή με πολλά νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης μιας πλαϊνής γραμμής που παραθέτει τους πρόσφατους υπολογισμούς, μια βελτιωμένη διεπαφή για μετατροπή μονάδων, ενσωμάτωση με την εφαρμογή Notes και πολλά άλλα. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή Αριθμομηχανή θα είναι τελικά διαθέσιμη σε iPad.
Freeform: Το iOS 18 φημολογείται ότι προσθέτει μια νέα επιλογή “Scenes” στην εφαρμογή σχεδίασης Freeform της Apple. Αυτή η δυνατότητα θα επέτρεπε στους χρήστες να επιλέξουν συγκεκριμένες ενότητες (“σκηνές”) στον καμβά για ευκολότερη πλοήγηση.
Υγεία: Η Apple φέρεται να σχεδιάζει νέες λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη για την εφαρμογή Health της, αλλά δεν είναι γνωστές ακόμη συγκεκριμένες λεπτομέρειες.
Keynote, Numbers και Pages: Παράλληλα με το iOS 18, η Apple φέρεται να σκοπεύει να ενημερώσει τη σουίτα εφαρμογών παραγωγικότητας iWork με νέες δυνατότητες δημιουργίας AI για αυτόματη δημιουργία διαφανειών στο Keynote, γρηγορότερη εγγραφή στις Σελίδες και πολλά άλλα.
Mail, Photos και Fitness: Αυτές οι εφαρμογές φέρεται να «αναθεωρηθούν» με το iOS 18, αλλά δεν είναι γνωστές ακόμη συγκεκριμένες λεπτομέρειες.
Μηνύματα: Το iOS 18 αναμένεται να προσθέσει υποστήριξη RCS στην εφαρμογή Messages, η οποία θα βελτιώσει την εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ iPhone και συσκευών Android, επιτρέποντας φωτογραφίες και βίντεο υψηλότερης ανάλυσης, ηχητικά μηνύματα, ενδείξεις πληκτρολόγησης, αποδείξεις ανάγνωσης, μηνύματα Wi-Fi, κι άλλα. Έχει επίσης φημολογηθεί ότι η εφαρμογή Messages θα χρησιμοποιήσει τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη για την πιο αποτελεσματική αυτόματη συμπλήρωση προτάσεων.
Σημειώσεις: Με το iOS 18, η εφαρμογή Notes αναμένεται να μπορεί να εμφανίζει μαθηματικές σημειώσεις, επιτρέποντας στους χρήστες να περιλαμβάνουν περισσότερους τύπους αλγεβρικών εξισώσεων και τύπων στις σημειώσεις. Η εφαρμογή φημολογείται επίσης ότι αποκτά ένα ενσωματωμένο εργαλείο εγγραφής ήχου, εξαλείφοντας την ανάγκη μετάβασης στην εφαρμογή Voice Memos.
Safari: Το iOS 18 είναι πιθανό να προσθέσει έναν βοηθό περιήγησης στο Safari, ο οποίος θα μπορούσε να συνοψίζει ιστοσελίδες και πολλά άλλα. Μια νέα δυνατότητα “Web Eraser” που θα επέτρεπε στους χρήστες να αφαιρέσουν ορισμένα στοιχεία από ιστοσελίδες έχει επίσης φημολογηθεί.
Συντομεύσεις: Με το iOS 18, οι χρήστες φέρεται να μπορούν να αυτοματοποιούν πιο εύκολα σύνθετες εργασίες με την εφαρμογή Συντομεύσεις.

Αν και δεν είναι αποκλειστικές εφαρμογές, έχει επίσης φημολογηθεί ότι η γενετική τεχνολογία AI θα επιτρέψει στον εικονικό βοηθό Siri του iPhone και το ενσωματωμένο εργαλείο αναζήτησης Spotlight να απαντούν σε πιο περίπλοκες ερωτήσεις και ερωτήματα αναζήτησης.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Microsoft Windows

Η Microsoft ανακοίνωσε τους υπολογιστές Copilot Plus με ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων υπολογιστών με Windows που έχουν ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζονται υπολογιστές Copilot+.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5.1: Διορθώνει πρόβλημα που επανεμφανίζει φωτογραφίες που έχουν διαγραφεί

Η Apple κυκλοφόρησε τα iOS 17.5.1 και iPadOS 17.5.1, που είναι μικρές ενημερώσεις για τις εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων iOS 17 και iPadOS 17.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Θα είναι ακριβότερο αλλά και πάλι κάτω από 500$

Σύμφωνα με τον γνωστό tipster @Revegnus1 στο X, το iPhone SE 4 θα έχει ελαφρώς υψηλότερη τιμή από τον προκάτοχό του.

Software AI Apple featured

iOS 18: Θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές Ημερολόγιο, Ειδοποιήσεις κ.α.

Η Apple είναι έτοιμη να αποκαλύψει μια λειτουργία αυτόματης σύνοψης για ειδοποιήσεις ως μέρος μιας σειράς νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματωθούν στο iOS 18.