iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

iOS 18, iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας για την τροφοδοσία ορισμένων από τις φημολογούμενες δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης του iPhone, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

H Apple λέγεται επίσης ότι είχε παρόμοιες συζητήσεις με την Google και την OpenAI.

Εάν αυτές οι συνεργασίες προχωρήσουν, είναι πιθανό η Baidu να τροφοδοτήσει ορισμένες από τις δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης της Apple στην Κίνα, ενώ άλλες εταιρείες όπως η Google ή η OpenAI θα λειτουργούσαν ως συνεργάτες στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Η Κίνα απαιτεί μοντέλα γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για να λάβουν τοπική ρυθμιστική έγκριση και το chatbot Ernie της Baidu είναι στην εγκεκριμένη λίστα, αλλά τα chatbots Gemini της Google και ChatGPT του OpenAI δεν είναι διαθέσιμα στη χώρα.

Η Apple μας έχει προετοιμάσει πως έχει ανακοινώσεις γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για να μοιραστεί αργότερα αυτό το έτος, και αυτό πιθανότατα αναφέρεται στο iOS 18. Η ενημέρωση λογισμικού φημολογείται ότι περιλαμβάνει νέες δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης για μια σειρά λειτουργιών και εφαρμογών iPhone, συμπεριλαμβανομένων των Siri, Spotlight, Apple Μουσική, Υγεία, Μηνύματα, Αριθμοί, Σελίδες, Keynote, Συντομεύσεις και πολλά άλλα.

Τα μοντέλα iPhone 16 φημολογείται ότι διαθέτουν αναβαθμισμένο Neural Engine με «σημαντικά» περισσότερους πυρήνες, κάτι που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες από τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης του iOS 18 να είναι αποκλειστικές σε αυτά τα μοντέλα. Τα μοντέλα iPhone 15 διαθέτουν νευρωνικό κινητήρα 16 πυρήνων.

Το iOS 18 θα παρουσιαστεί στο συνέδριο προγραμματιστών της Apple WWDC τον Ιούνιο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Όλα τα νέα για την εφαρμογή Αριθμομηχανή

Η Apple, με το iOS 18, θα αναβαθμίσει αξιοσημείωτα την εφαρμογή Αριθμομηχανή και ετοιμάζει σημαντική ενοποίηση με την εφαρμογή Σημειώσεις.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9 Pro: Εικόνες το δείχνουν σε τέσσερα χρώματα και από όλες τις γωνίες

Η επόμενη εκδήλωση της Google για την παρουσίαση νέων προϊόντων έχει οριστεί για τις 13 Αυγούστου στη 1 μ.μ. ET.

Gear Google Pixel

Google Pixel Buds Pro 2: Δείτε τα ακουστικά και στα τέσσερα χρώματα

Πληροφορίες για τα Pixel Buds Pro 2 της Google διέρρευσαν τις τελευταίες ώρες, δίνοντάς μας την ευκαιρία να τα απολαύσουμε σε όλα τα χρώματα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.