iOS 18: Τι νέο υπάρχει με το Safari

iOS 18 Safari, iOS 18: Τι νέο υπάρχει με το Safari

Το iOS 18 περιλαμβάνει ενημερώσεις για πολλές από τις ενσωματωμένες εφαρμογές της Apple και το Safari δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το πρόγραμμα περιήγησης της Apple διαθέτει ορισμένες χρήσιμες νέες λειτουργίες για πιο γρήγορη πρόσβαση στις πληροφορίες που θέλετε περισσότερο από τους ιστότοπους.

Όλα τα νέα που υπάρχουν στο Safari.

Καλύτερα Highlights

iOS 18 Safari, iOS 18: Τι νέο υπάρχει με το Safari

Το Highlights εντοπίζει σχετικές πληροφορίες σε μια ιστοσελίδα που επισκέπτεστε και τις εμφανίζει για εσάς, ώστε να μπορείτε να βρείτε σχετικές λεπτομέρειες χωρίς να χρειάζεται να σαρώσετε μια σελίδα.

Όταν μια επισήμανση είναι διαθέσιμη σε μια ιστοσελίδα, θα δείτε μια μικρή μωβ λάμψη πάνω από το εικονίδιο του εργαλείου στη γραμμή του προγράμματος περιήγησης, μαζί με ένα γρήγορο φλας στα δεδομένα Επισήμανσης που είναι διαθέσιμα. Εάν πατήσετε στο εικονίδιο με τη λάμψη, το Safari θα σας εμφανίσει βασικές πληροφορίες ιστότοπου, όπως τοποθεσία, ώρες και οδηγίες.

iOS 18 Safari, iOS 18: Τι νέο υπάρχει με το Safari

Οι πληροφορίες που εμφανίζονται στις Επισημάνσεις θα εξαρτηθούν από τον ιστότοπο που επισκέπτεστε. Για καταστήματα, ξενοδοχεία και άλλα μέρη που μπορεί να θέλετε να πάτε, το Safari θα παρέχει οδηγίες. Για άλλους ιστότοπους, ενδέχεται να δείτε συνδέσμους για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους ανθρώπους, τη μουσική, τις ταινίες και τις τηλεοπτικές εκπομπές.

Το Highlights είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά των ΗΠΑ αυτήν τη στιγμή και καθώς το iOS 18 είναι σε έκδοση beta, αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη σε όλους τους ιστότοπους. Οι επισημάνσεις μπορούν να απενεργοποιηθούν ανοίγοντας την ενότητα Safari της εφαρμογής Ρυθμίσεις και απενεργοποιώντας την.

Λειτουργία ανάγνωσης

Το Safari ενημέρωσε τη λειτουργία ανάγνωσης για να παρέχει έναν πίνακα περιεχομένων για μεγάλα άρθρα και επίσης μια γρήγορη περίληψη του τι υπάρχει στη σελίδα.

iOS 18 Safari, iOS 18: Τι νέο υπάρχει με το Safari

Οι νέες λειτουργίες Reader Mode δίνουν στους χρήστες έναν τρόπο να φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο μέρος ενός άρθρου καθώς και μια επισκόπηση του τι υπάρχει σε ένα άρθρο, προκειμένου να αποφασίσουν αν αξίζει να συνεχίσουν να διαβάζουν.

Οι επιλογές New Reader Mode είναι διαθέσιμες στα Αγγλικά (Αυστραλία), Αγγλικά (Καναδάς), Αγγλικά (Ιρλανδία), Αγγλικά (Νέα Ζηλανδία), Αγγλικά (Νότια Αφρική), Αγγλικά (ΗΒ) και Αγγλικά (ΗΠΑ)

Αλλαγές σχεδιασμού

Η Apple ενημέρωσε τη σχεδίαση των εργαλείων Safari στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω της γραμμής URL. Το εικονίδιο εργαλείου είναι τώρα ένα πλαίσιο με δύο γραμμές και πατώντας το μεταφέρεστε σε παράθυρο πλήρους επικάλυψης που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

iOS 18 Safari, iOS 18: Τι νέο υπάρχει με το Safari

Δεν εμφανίζονται πλέον όλα τα εργαλεία ταυτόχρονα, με την Apple να δίνει προτεραιότητα σε εκείνα τα άτομα που μπορεί να θέλουν περισσότερα όπως η μετάφραση, η λειτουργία ανάγνωσης, οι προστασίες απορρήτου και το μέγεθος γραμματοσειράς. Πατώντας στην έλλειψη στο κάτω μέρος της διεπαφής εμφανίζονται οι υπόλοιπες ρυθμίσεις του Safari, όπως Εμφάνιση διεύθυνσης IP, Αίτηση ιστότοπου επιφάνειας εργασίας και Απόκρυψη γραμμής εργαλείων.

Η Apple άλλαξε επίσης τη σχεδίαση της σελίδας διαχείρισης καρτελών, με μια ενοποιημένη γραμμή εργαλείων για ξεχωριστές ενότητες και ομάδες καρτελών.

Νέες επιλογές γρήγορης πρόσβασης

Ορισμένες από τις λειτουργίες που ήταν αποθηκευμένες στο Φύλλο κοινής χρήσης είναι πλέον πιο εύκολα διαθέσιμες μέσω της γραμμής εργαλείων του Safari.

iOS 18 Safari, iOS 18: Τι νέο υπάρχει με το Safari

Οι νέες επιλογές περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Τυπώνω
Προσθήκη στα αγαπημένα
Πρόσθεσε σελιδοδείκτη
Προσθήκη στο Quick Note
Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
Μετακίνηση στην ομάδα καρτελών
Καρφίτσωμα καρτέλας
Πρόσβαση κάμερας
Πρόσβαση μικροφώνου
Πρόσβαση τοποθεσίας
Ανοίξτε τους συνδέσμους στο προφίλ

Το μενού σελίδων μπορεί να επεξεργαστεί έτσι ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε ποια εργαλεία θα περιλαμβάνονται στη λίστα των αγαπημένων σας για ταχύτερη πρόσβαση.

Όλες αυτές οι επιλογές εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες και μέσω του Φύλλου κοινής χρήσης.

Κωδικοί πρόσβασης

Με μια νέα αποκλειστική εφαρμογή κωδικών πρόσβασης, τα στοιχεία σύνδεσης, οι κωδικοί πρόσβασης και τα κλειδιά πρόσβασης στο Safari συμπληρώνονται αυτόματα εάν έχετε τα στοιχεία σας αποθηκευμένα στην εφαρμογή.

iOS 18 Safari, iOS 18: Τι νέο υπάρχει με το Safari

Η εφαρμογή Κωδικοί πρόσβασης έχει την ίδια λειτουργικότητα με την ενότητα Κωδικοί πρόσβασης στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, απλώς χωρίστηκε σε μια αυτόνομη εφαρμογή για ευκολότερη πρόσβαση. Το Safari μπορεί να αποθηκεύσει αυτόματα πληροφορίες σύνδεσης και κωδικού πρόσβασης στην εφαρμογή Passwords και όλα συγχρονίζονται μεταξύ συσκευών. Οι κωδικοί πρόσβασης είναι προσβάσιμοι ακόμη και σε υπολογιστές με Windows.

Κλειδωμένες εφαρμογές

Εφαρμογές όπως το Safari μπορούν να κλειδωθούν και να κρυφτούν, απαιτώντας έλεγχο ταυτότητας Face ID ή Touch ID για πρόσβαση σε αυτές. Το κλείδωμα μιας εφαρμογής πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από την προστατευμένη δυνατότητα ιδιωτικής περιήγησης που εισήγαγε η Apple σε παλαιότερη έκδοση του iOS, καθώς ολόκληρο το πρόγραμμα περιήγησης Safari μπορεί να κλειδωθεί.

iOS 18 Safari, iOS 18: Τι νέο υπάρχει με το Safari

Για να ανοίξετε μια κλειδωμένη εφαρμογή, πρέπει να πραγματοποιήσετε έλεγχο ταυτότητας, επομένως κάποιος που έχει το ξεκλείδωτο τηλέφωνό σας εξακολουθεί να μην μπορεί να δει το πρόγραμμα περιήγησής σας εάν κλειδώσετε το Safari. Η απόκρυψη μιας εφαρμογής την κλειδώνει και την αφαιρεί από την Αρχική οθόνη , τοποθετώντας την σε έναν μυστικό φάκελο “Κρυφές εφαρμογές” στη Βιβλιοθήκη εφαρμογών.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Δείτε το επερχόμενο smartphone σε τέσσερα χρώματα

Η Samsung είναι έτοιμη για την κυκλοφορία του Galaxy S24 FE και τις τελευταίες εβδομάδες μαθαίνουμε πολλά γι’ αυτό.

Smartphones Apple iPhone iPhone 16

iPhone 16 Pro: Φήμες θέλουν να υποστηρίζει εγγραφή βίντεο 4K/120 FPS

Τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 16 Pro θα μπορούν να καταγράφουν βίντεο 4K με ταχύτητα έως και 120 FPS, σύμφωνα με “αξιόπιστες πηγές”.

Smartphones Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Πόσο θα κοστίζει το νέο iPhone;

Η σειρά iPhone 16 της Apple φημολογείται ότι θα έχει αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις που ίσως ανεβάσουν την τιμή των μοντέλων.

Smartphones Apple iPhone iPhone 16

iPhone 16 και iPhone 16 Pro: Αποκαλύφθηκαν τα νέα χρώματα πριν την επίσημη παρουσίαση

Η Apple διαφοροποιεί τη χρωματική της παλέτα για τη σειρά iPhone 16 φέτος, σύμφωνα με τον αξιόπιστο δημοσιογράφο του Bloomberg, Mark Gurman.