iOS 9: Εγκατεστημένο στο 66% των συμβατών συσκευών

Η Apple είναι γνωστή για τη συχνότητα με την οποία διαθέτει τις αναβαθμίσεις στις συσκευές της καθώς και για το ότι φτάνουν ταυτόχρονα σε όλα τα συμβατά μοντέλα. Αυτό δείχνει η ενσωμάτωση του iOS 9 το οποίο πλέον βρίσκεται σε ακόμα περισσότερες συσκευές.

Τα τελευταία στοιχεία είναι εντυπωσιακά, μιας και μήνα με το μήνα το ποσοστό εισχώρησης του iOS 9 σε iPhone, iPad και iPod Touch μεγαλώνει, φτάνοντας το 66%, με 2 στις 3 συσκευές να “φοράνε” την τελευταία έκδοση του iOS. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι πριν σχεδόν δυο εβδομάδες είχαμε την κυκλοφορία του iOS 9.1 με νέα emoji και εξυπνότερο Live Photos, κάτι που δείχνει την αδιάκοπη υποστήριξη της Apple στους κατόχους των συσκευών της.

Στα υπόλοιπα στοιχεία παρατηρούμε ότι το iOS 8 βρίσκεται εγκατεστημένο στο 25% των συσκευών, ποσοστό το οποίο δεν αποκλείεται να μειωθεί μιας και μπορεί ορισμένοι χρήστες που βρίσκονται σε αυτήν την έκδοση, να πάρουν την απόφαση να μεταβούν στο iOS 9 και έτσι το ποσοστό ενσωμάτωσης να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Ακόμα και οι παλιότερες εκδόσεις του iOS δείχνουν να αντέχουν μιας και τους αντιστοιχεί το 9% των ενεργών συσκευών και έχουν να κάνουν κυρίως με τα iPhone 4 που έμεινε στο iOS 7.1.2 και ακόμα εξυπηρετεί τις ανάγκες των χρηστών που τα εμπιστεύονται.

Το iOS 9 που έγινε διαθέσιμο το Σεπτέμβρη, έγραψε ιστορία μιας και μέσα σε μια εβδομάδα από την κυκλοφορία του έφτασε στο 50% των συμβατών συσκευών, κάτι το οποίο δεν έχει καταφέρει άλλη εταιρεία μέχρι στιγμής. Όπως είναι φυσικό, οι αναβαθμίσεις δε σταματούν εδώ μιας και η Apple ήδη έκανε διαθέσιμη στους developers τη beta έκδοση του iOS 9.2 η οποία μέσα σε άλλα δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να χρησιμοποιούν extensions στο Safari για συνεργασία με άλλες εφαρμογές.

iOS 9: Εγκατεστημένο στο 66% των συμβατών συσκευών, iOS 9: Εγκατεστημένο στο 66% των συμβατών συσκευών

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pass

πολλά προβλήματα με το ios 9.1 σε iphone 4s & 5s δυστυχώς ,,,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.