iOS 9: Θα προβλέπει το επόμενο σημείο που θα αγγίξεις στην οθόνη;

Ένα νέο feature που θα βρίσκεται στο iOS 9, θέλει να κάνει τις iOS συσκευές σου ακόμη πιο έξυπνες, καθώς θα μαθαίνουν να προβλέπουν την επόμενη επιλογή που θα κάνεις στην οθόνη. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πως θα λειτουργεί το touch prediction, αλλά αυτή η λειτουργία ανακαλύφθηκε μέσω του iOS Developer Diary που κρατάει αρχείο για όλες τις αλλαγές που γίνονται.

Η Apple δεν έδωσε λεπτομέρειες για το touch prediction στο WWDC 2015, αλλά μάλλον θα είναι μια λειτουργία την οποία δεν θα αντιλαμβάνεται ο χρήστης. Ίσως με αυτή την λειτουργία η Apple θέλει να μειώσει την καθυστέρηση κατά την μετάβαση ανάμεσα σε λειτουργίες, γνωρίζοντας από πριν την πρόθεση του χρήστη κάνει το iOS ακόμη πιο γρήγορο. Θα έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο η Apple θα το καταφέρει αυτό.

Η Apple ήδη έχει τουλάχιστον 2 πατέντες οι οποίες παρατηρούν τον χρήστη και μαθαίνουν τις συνήθειές του ώστε να μεταβάλουν παραμέτρους μεγαλώνοντας την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ μια άλλη χρήση τέτοιων τεχνολογιών θα είναι χρήσιμη για να γίνει η Siri καλύτερη γνωρίζοντας τις συνήθειες του χρήστη.

iOS 9: Θα προβλέπει το επόμενο σημείο που θα αγγίξεις στην οθόνη;, iOS 9: Θα προβλέπει το επόμενο σημείο που θα αγγίξεις στην οθόνη;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Στέφανος

Μόνος μου είχα σκεφτεί να υπήρχαν ακριβώς οι ίδιοι αισθητήρες!!! Μόνο που δεν το έψαξα αν υπάρχει κάτι τέτοιο. Τώρα βλέπω πως αυτό που φαντάστηκα μπορεί να γίνει πραγματικότητα και μου αρέσει!!!

nick2010

Θέλουμε μεγαλύτερη μπαταρία, λέμεεεεεεεεεεε !!!!!! ΜΠΑ-ΤΑ-ΡΙ-Α !!!!!!!!!!!!

Χωρίς πλάκα τώρα, αν κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς παρενέργειες (πολύ προχώ ακούγονται οι μαντικές ικανότητες του iOS, αλλά, πέρα από την υλοποίηση, δεν ξέρω πόσο θα μπορούσε κάτι τέτοιο να βελτιώσει αισθητά τη μπαταρία) και κυρίως χωρίς να γίνει ένας “super big brother” στην τσέπη μας.

Δυστυχώς (προ)βλέπω η αγορά και μόνο ενός smartphone να αποτελεί αυτοδίκαιη παραίτηση από κάθε ατομικό ή κοινωνικό δικαίωμα στην προσωπικότητα και την ιδιωτικότητα. Μακάρι να βγω ψεύτης….

VasilisA3

Στέφανος και εγώ το ίδιο είχα σκεφτεί. Και πιστεύω δεν θα δουλεύει με αλγόριθμο αλλά ενεργοποιοντας την ακολουθία ανοίγματος της εφαρμογής πλησιάζοντας σε συγκεκριμένο σημείο της οθόνης όπως το preview που έχουν τα Note.

Ακης

Ποιος λογικος & φανατικος χρηστης του ios νοιαζεται αυτην την εποχη για το ios 9? Φερτε μας βρε Κινεζοι αδερφια επιτελους το Jailbreak tool για το ios 8.3 να βγει το καλοκαιρι με ομορφιες και πολλα tweaks και απο χειμωνα βλεπουμε για το ios 9

Chris

Γιατι δεν υπαρχουν τα προηγουμενα σχολια?

loni

@Chris πολλή δημοκρατια ζητας φιλε μου! Αν το ψαξεις πολλα σχολια εδω μεσα δεν εμφανιστηκαν ποτε, εκτος απο αυτα που διαγραφηκαν!

Isidoros K

Κάτι ανάλογο με το project butter στο Android 4.1??

Κώστας Βλαχάκης

Chris και loni, Παρακαλώ διαβάστε τους Όρους Χρήσης με τους οποίους θα πρέπει να συμφωνείτε για να συμμετέχετε στις συζητήσεις του Techblog https://techblog.gr/disclaimer.

“Ο administrator διατηρεί σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα να αφαιρέσει σχόλια από οποιοδήποτε άρθρο του Techblog, που κατά την κρίση του δεν βοηθούν στην ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στο Techblog.gr.”

tony

βάλε και ένα: και δεν είναι σύμφωνα με την άποψη του administrator η δεν προωθούν τους σκοπούς του και θα είσαι κομπλέ.

Κώστας Βλαχάκης

tony, Δεν έχουμε αποδείξει κάτι τέτοιο 8+ χρόνια τώρα 🙂
Σε κάθε περίπτωση αν δεν συμφωνείς ή δεν σέβεσαι το site μπορείς να μην συμμετάσχεις.

ddr2

Τα σχόλια που αφαιρέθηκαν ήταν κυρίως προσβλητικά και καλώς αφαιρέθηκαν πιστεύω. (βέβαια, η μπάλα πήρε και μερικά μη προσβλητικά σχόλια).
Ορισμένοι νομίζουν ότι μπορούν να βρίζουν ανώνυμα και χωρίς συνέπειες.

Στα της είδησης, δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει touch prediction στο ios9.
H κράτηση αρχείου για τις αλλαγές που γίνονται, ίσως εξυπηρετεί άλλο σκοπό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.