iOS 9: Η σταθερή επίδοση στο επίκεντρο;

Στο φετινό WWDC, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το iOS 9. Στις προηγούμενές εκδόσεις του δημοφιλές λογισμικού iOS, η Apple πρόσθετε ολοένα και περισσότερες λειτουργίες και δυνατότητες, δίνοντας σε αυτές μεγαλύτερη σημασία και λιγότερη στην σταθερότητα του ίδιου του λογισμικού με αποτέλεσμα να υπάρχουν γκρίνιες από χρήστες.

Φήμες όμως αποκαλύπτουν ότι η Apple κάνει στροφή 180 μοιρών, καθώς το επερχόμενο λογισμικό θα εστιάσει πιό πολύ ως προς την σταθερή απόδοση και την βελτιστοποίηση των συσκευών της, σε αντίθεση με την προσθήκη επιπλέον δυνατοτήτων.

Η Apple σαφώς και παρέχει βελτιώσεις σταθερότητας κάθε χρόνο σε κάθε αναβάθμιση του iOS, όμως οι τελευταίες της προσθήκες γονατίσαν την συνολική απόδοση κάποιων συσκευών της, η οποία έκανε πολλούς χρήστες να δυσανασχετήσουν για την επίδοση των συσκευών τους, και για την γρήγορη κατανάλωση μπαταρίας που οφειλόταν στο λογισμικό.

Οι φήμες θέλουν το iOS 9 να παρέχει πολλές βελτιστοποιήσεις, μη αντιληπτές από τον χρήστη, οι οποίες όμως συμβάλουν στην άριστη απόδοση λογισμικού – hardware. Οι προγραμματιστές της Αμερικάνικης εταιρείας εργάζονται στην αναβάθμιση, δίνοντας εκτενή προσοχή στην επιδιόρθωση σφαλμάτων, κάνοντας το λογισμικό πιο σταθερό, καθώς και βέλτιστο ως προς την συνολική απόδοση της συσκευής.

Το γεγονός ότι η Apple φημολογείται να δώσει βάση κυρίως στην απόδοση, δεν σημαίνει ότι το iOS 9 δεν θα προσφέρει νέες δυνατότητες. Εάν οι φήμες αποτελέσουν πραγματικότητα, τότε η βασική δυνατότητα του iOS 9, θα είναι αναμφισβήτητα η επίδοση. Η Apple επίσης δήλωσε ότι θα μειώσει το συνολικό μέγεθος της επόμενης της αναβάθμισης, για να δώσουν επιπλέον μνήμη σε χρήστες που έχουν στην κατοχή τους συσκευές με αποθηκευτικό χώρο 16GB.

Ως συνήθως η Apple δεν σχολιάζει ποτέ τις φήμες, συνεπώς είναι πολύ νωρίς για κάποια επίσημη τοποθέτηση.

, iOS 9: Η σταθερή επίδοση στο επίκεντρο;

Πηγή

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geo@

Αυτο με τον επιπλεον χωρο για τα 16gb πρεπει να γινει ειναι προβλημα, εχω 3 gb ακομα και σβηνω φωτογραφιες

Billys

Πρεπει απο την επομενη φουρνια συσκευων να καταργησει τις εκδοσεις 16gb και να ξεκιναει απο 32 ή 64 . Τα 16Gb ειναι απλα κοροιδια και για την apple που το προσφερει και για τον αγοραστη που παιρνει τετοια συσκευη με την ελαχιστη μνημη .

Andrew

Ειναι απαραδεκτο απο την μεγαλυτερη εταιρεια στον κοσμο αν δινει 16gb και τι 16 Μακαρι νατανε -5gb το λογισμικο 11gb σε ενα κινητο που δεν δεχετε καρτες επεκτασης και να ελεγα οτι σου δινει και κανα CLOUD που λες ε ενταξει μωρε εχω και το cloud σκατα κ αυτο αλλα την αλλη εκδωση την παει κατευθειαν στα 64gb μπας και βγαλει κανα χρημα παραπανω με τους χαζους ποθ θα πανε και θα το παρουν το 16αρι γιατι κοστιζει και 2 μηνιατικα το κινητο τωρα μιας και ηταν αυτο το θεμα δεν θελω να βγω off Topic και να πω και αλλα κακα γιατι θα μου παρει ολο το βραδυ και δεν αξιζει τον κοπο cya!!

Α.Ν.

@geo@
το ενδεχόμενο να τα περάσεις σε pc δεν παίζει αν είναι δυνατόν τι ακριβώς να κάνεις τα πάνω από 16 gb ταινίες βάζεις ?????

N7

Τι λέτε ρε παιδιά που δεν φτάνουν τα 16GB. 1500 φωτογραφίες, 100 εφαρμογές παιχνίδια και inifinity III που πιάνει 2.8GB, 25 podcasts, αρχεία, περιοδικά, βιβλία κ.α. και με περισσεύουν και 800 mb για βίντεο ή ο,τι άλλο θελω. Αν κανείς σωστή διαχείριση με αυτά που χρειάζεσαι (όχι οτι χρειάζομαι 1500 φωτογραφίες αλλά ο χώρος μου φτάνει) και συχνά restore για να διαγράφονται τα junk files μια χαρά ειναι τα 16GB.
Τώρα αν οι ανάγκες σας ειναι τέτοιες όπου θέλετε να έχετε ταινιες κλπ, τότε δεν σας φταίει το1.5GB παραπάνω με το iOS 6 που πιάνει το 7 ή το 8 αλλά σαν 16GB ειναι λίγα.

Thodoris

*”του δημοφιλούς λογισμικού”

antonis

εχω το iphone 6, 16gb. πιστευω οτι πρεπει να ξεκινανε πλεον απο τα 32 οι συσκευες της apple, αλλα και εγω ειμαι ανετος με τον χωρο. αναλογως τον χρηστη ειναι..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.