Οι συσκευές με iOS αποτυγχάνουν περισσότερο από τις Android

Ποιο είναι το πιο σταθερό λειτουργικό; Αυτή είναι μια απάντηση που δεν μπορούμε να δοθεί έτσι απλά καθώς οι απαντήσεις διαφέρουν ανάλογα με την εμπειρία του καθενός. Διάφορες εταιρείες όμως κάνουν την δική τους έρευνα και δημοσιεύουν τα ευρήματα.

Μια από αυτές είναι η Blannco Technology Group, σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου το failure rate (ποσοστό αποτυχίας) των iPhones και iPad ήταν στο 62%. Αντίστοιχα το ποσοστό σε Android συσκευές ήταν 47%.

Τα apps κράσαραν 65% σε συσκευές με iOS και μόλις 25% σε όσες φορούν Android. Όσον αφορά στο iOS, το iPhone 6 είναι πρώτο με ποσοστό αποτυχίας 13%, ακολουθούν τα iPhone 6s (9%), iPhone 5s (9%) iPad Air 2 (2%). Μέρος της ευθύνης για το πολύ υψηλό ποσοστό αποτυχίας παίρνει το iOS 10 update.

Μεταξύ των Android συσκευών, το LeEco Le 2 είχε πολύ υψηλό ποσοστό 13%, ακολουθούν δυο Xiaomi με 9% (Xiaomi Redmi 3S και Redmi Note 3), το top 5 κλείνει με Samsung Galaxy S7 edge (5%) και Lenovo Vibe K5 Note (4%). Τα Android αντιμετώπισαν πρόβλημα κυρίως με την μπαταρία (7%) και την οθόνη (6%). Μεταξύ των Android brands τα Samsung είχαν τις περισσότερες αποτυχίες (11%) και ακολουθούν τα Xiaomi με 4%.

Στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο πρόβλημα των iOS συσκευών ήταν το κρασάρισμα των apps. Ο υπόλοιπος κόσμος είχε πρόβλημα με την υπερθέρμανση των iPhones και iPads. Στο Android, το κύριο πρόβλημα ήταν με τη θύρα USB.

Το Pokemon Go έπαιξε σημαντικό ρόλο στο failure rate σε iOS και Android. Αρχικά το app είχε crashing rate 5% και στο τρίτο τρίμηνο το ποσοστό διπλασιάστηκε έναντι του Android. Το app εξαντλούσε την μπαταρία και επηρέασε την συνολική απόδοση της συσκευής. Τα top 4 crashing apps στο iOS στο τρίτο τρίμηνο ήταν: Instagram (14%), Snapchat (12%), Facebook (9%), Messenger (5%).

Στο Android η τριάδα έχει ως εξής: IMS Service (app που χρησιμοποιείται από εμπόρους) 32%, address book app 12% και Google Play Store 10%.

ios failure rate, Οι συσκευές με iOS αποτυγχάνουν περισσότερο από τις Android

ios failure rate, Οι συσκευές με iOS αποτυγχάνουν περισσότερο από τις Android

ios failure rate, Οι συσκευές με iOS αποτυγχάνουν περισσότερο από τις Android

ios failure rate, Οι συσκευές με iOS αποτυγχάνουν περισσότερο από τις Android

ios failure rate, Οι συσκευές με iOS αποτυγχάνουν περισσότερο από τις Android

ios failure rate, Οι συσκευές με iOS αποτυγχάνουν περισσότερο από τις Android

ios failure rate, Οι συσκευές με iOS αποτυγχάνουν περισσότερο από τις Android

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
XperiakiasT

SONY!

Agnostos13

Εχει καταλαβει κανεις τι ειναι τα ποσοστα αποτυχιας;
Δηλαδη ποσες συσκευες εχουν κρασαρει καποια στιγμη και ποσες οχι ή ποσο συχνα κρασαρουν οι εφαρμογες και ποσο συχνα λειτουργουν;

forneverarrow

Δικαίως η Sony δεν υπάρχει στη λίστα. Εδώ και τέσσερις μήνες το XA δεν έκανε το παραμικρό πρόβλημα σε apps, ούτε ένα error ή να με πετάξει απο την εφαρμογή. Στο S5 παλιότερα δεν ειχα πολλά θέματα αλλά είχε φορές που έκλεινε το Facebook ή το Pocket σε άκυρες στιγμές. Γενικά παντως το Android δεν με δυσκόλεψε ποτέ. Στο iPad τρώω αρκετά κολλήματα ενώ μου κλείνει συχνά τη μουσική και το Safari.

Filipp Drake

Και κάπου εδώ ταιριάζει το γνωστό (μου) ρητό, “σαν το (HTC) Sense ΔΕΝ έχει!”…και έχουν περάσει από τα χέρια μου όλες οι γνωστές μάρκες, και μάλιστα σε επίπεδο ναυαρχίδας.

~νυν κάτοχος Galaxy S7~

james

Εγω το εχω πει οτι η σαμσουνγκ βγαζει κακο ονομα στο android. Εμενα με nexus δε θυμαμαι να μου εχει κρασαρει ποτε τιποτα. Ειχα την εντυπωση οτι πλεον δεν κρασαρουν γενικα εφαρμογες

ΚΝ

Από την προσωπική μου εμπειρία τo android λειτουργικό είναι πιο σταθερό…μάλιστα έχω Sony xperia και δε θυμάμαι πότε κράσαρε εφαρμογή τελευταία φορά. Όσο αφορά το ios παρατηρώ ότι μετά το ios7 πλέον δεν έχει αντίστοιχη σταθερότητα και γενικά έχει θέματα. Αδικαιολόγητα η Apple έχει φορτώσει αρκετά το λειτουργικό χωρίς ιδιαίτερο χρηστικό αποτέλεσμα….. και συσκευές όπως ipadAir εμφανίζουν δυσκολίες.

Thanosgr13

Ρε παιδιά έχω 6s plus και που και που παγώνει κολλάει με πετάει από τα app το έχω κάνει επαναφορά αλλά πάλι έχει λίγα λαγκ συμβαίνει σε κανέναν άλλον;

Thanosgr13

KN όντως μετά την 7αρα όλο και κάποια μικρό λαγκ θα συναντήσεις

ChristosT

Αυτό ισχύει…στις αναφορές και στα διαγνωστικά του IOS γίνεται χαμός. Οι android εφαρμογές είναι πιό σταθερές. Ακόμη και το λειτουργικό του ios έχει πολλές απο αυτές.
Στα Samsung παλαιότερα και πρίν kit kat κρασάριζαν αρκετά οι εφαρμογές και λίγες φορές το λειτουργικό. Μετά απο kit kat και σήμερα με marshmallow μπορώ να πώ οτι να μου κρασάρισε εφαρμογή δύο φορές το εξάμηνο. Άν και αυτό στην πλειοψηφία μετά που είδα ήταν λόγω δικαιωμάτων της εφαρμογής. Το κινητό μου κρασάρισε μία φορά όλο το χρόνο και αυτό ΛΟΓΩ σαβουροεφαρμογής που την πέταξα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.