iOS11.3: Δε διατείθεται η “Υγεία μπαταρίας” στο iPhone 5S

apple ios 11.3 αναβάθμιση iphone 5s υγεία μπαταρίας, iOS11.3: Δε διατείθεται η “Υγεία μπαταρίας” στο iPhone 5S

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από τότε που η Apple έκανε διαθέσιμη την έκδοση iOS 11.3 με το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της να είναι η απενεργοποίηση του υποχρονισμού της CPU μέσα από την επιλογή “Υγεία μπαταρίας”. Παρά το γεγονός ότι η αναβάθμιση υποστηρίζει τα iPhone από το 5s και έπειτα, η συγκεκριμένη λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη για τα iPhone 5s.

Ο συγκεκριμένος υποχρονισμός, για τον οποίο η Apple παραδέχτηκε ότι κάνει, για να μπορούν να λειτουργήσουν πιο ομαλά οι συσκευές με παλαιότερο hardware και να μην γίνονται αναπάντεχες επανεκκινήσεις των συσκευών, είναι κάτι το οποίο οι χρήστες με συσκευές iOS 11.3 μπορούν να ελέγχουν μέσα από το μενού “Ρυθμίσεις”, επιλέγοντας “Μπαταρία” και έπειτα “Υγεία μπαταρίας (beta)”. Σε εκείνο το σημείο μπορεί ο κάθε χρήστης να ελέγχει την υγεία της μπαταρίας του αλλά και να ελέγχει τον υποχρονισμό ή μη, της CPU της συσκευής του.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως ενώ η αναβάθμιση υποστηρίζει και τα iPhone 5s, η επιλογή “Υγεία μπαταρίας” δεν υπάρχει, με την Apple να αναφέρει πως δεν έχει πειράξει τη CPU της συγκεκριμένης συσκευής μιας και το πρόβλημα παρουσιάζεται στα iPhone 6 και έπειτα, για αυτό και έγινε ο υποχρονισμός από την ίδια την Apple. Έτσι, παρά το γεγονός πως το iPhone 5s είναι παλιότερο από το iPhone 6, είναι κατασκευασμένο διαφορετικά έτσι ώστε να διαχειρίζεται κάθε ενέργεια του χρήστη απροβλημάτιστα χωρίς να κάνει επανεκκίνηση.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonne

Ναι καλα!!!!!!

lazaros

παντως στο ipad air 2 που εχω εγω…δεν εμφανιζεται

jordan

ουτε στο ipad 2017 εμφανιζεται

Tasos Spanos

Στα ipad δεν υπάρχει αυτό γενικά
Δεν το πιστεύω ότι δεν γίνεται υποχρονισμος στο 5s
Πολλοί ανέφεραν ότι με αλλαγή μπαταρίας είδαν μεγάλη διαφορά στην λειτουργία της συσκευής οπότε το έκαναν με την θέληση τους εκεί στην apple για να τα βάλουν στο συρτάρι τα 5s όσοι τα κατέχουν

Thanoslam

Καλή πρωταπριλιά !!!

txds

ειναι μονο για τα μοντελα απο 6 εως 7 και το se .

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš

και το xiaomi mi 7 θα ναι ολοιδιο iphone x με νοτσ…. και αυτο δυστυχως δεν ειναι πρωταπρηλια!
μονο η samsung μας εμεινε!

Paris Kts

Εγω ειμαι κατοχος iPhone 5s πριν περιπου 2 μηνες εκανα αλλαγη μπαταριας και μπορω να πω πως η συσκευη μετα την αλλαγη τα παει παρα πολυ καλα και την εχω μπορω να πω παρα πολυ φορτωμενη με αρχεια εφαρμογες (απαιτητικες) κτλ..
Να αναφερω και οτι παρατηρησα ακομα μεγαλυτερη βελτιωση και μετα το τελευταιο update και μιλαω αυτη τη φορα για την χρηση της συσκευης, ειναι πιο smooth χωρις lags κτλ..

NikosAr

Έχω το 7 plus .. υπάρχει και είναι χωρίς ρύθμιση μάλλον γιατί η μπαταρία είναι στο 97%

Prideous

Εγώ με 5s ρε παιδιά δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα
Έχω το κινητό από τότε που βγήκε !
Έκανα στα δυο χρονια μια αλλαγή μπαταριας διότι έκλεινε μόνο του και τώρα δεν αντιμετωπίζω κάποιο άλλο πρόβλημα !
Ειναι λίγο αργό αλλά είναι φυσιολογικό μετά από τόσα χρόνια !

dialteo

Εγώ πριν 3 μηνες άλλαξα μόνος μου την μπαταρία στο iPhone 6s και την πάτησα, το iOS 11.3 τη δείχνει σε κατάσταση service και δεν φαίνεται η χωρητικότητα της. Ελπίζω να αλλάξει κάτι τέτοιο σε μελλοντικό update , όπως είχε κάνει παλιότερα και με τις συμβατές οθόνες που πρόσθεσε αργότερα υποστήριξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.