iPadOS 18: Φέρνει Αριθμομηχανή, νέες δυνατότητες εξατομίκευσης και Apple Intelligence

Apple iPadOS 18, iPadOS 18: Φέρνει Αριθμομηχανή, νέες δυνατότητες εξατομίκευσης και Apple Intelligence

Μετά από μόλις 14 χρόνια, η Apple ανακοίνωσε μια εγγενή εφαρμογή αριθμομηχανής για το iPad κατά τη διάρκεια του WWDC όπου παρουσίασε το iPadOS 18.

Aν διαθέτετε Apple Pencil, η εφαρμογή θα κάνει ακόμη και μαθηματικές σημειώσεις – επιτρέποντάς σας να γράφετε περίπλοκες εξισώσεις και να λαμβάνετε λύσεις σε πραγματικό χρόνο. Υποστηρίζει ακόμη και μεταβλητές και ενημερώνει τα αποτελέσματα όταν αλλάζετε τα δεδομένα. Όλες οι λειτουργίες Math Notes υποστηρίζονται επίσης στην εφαρμογή Notes.

Apple iPadOS 18, iPadOS 18: Φέρνει Αριθμομηχανή, νέες δυνατότητες εξατομίκευσης και Apple Intelligence Apple iPadOS 18, iPadOS 18: Φέρνει Αριθμομηχανή, νέες δυνατότητες εξατομίκευσης και Apple Intelligence

Το Notes αποκτά επίσης το SmartScript – ένα προσεγμένο χαρακτηριστικό που βελτιώνει το χειρόγραφό σας με machine learning, καθιστώντας το πιο ευανάγνωστο, διατηρώντας παράλληλα το στυλ σας.

Η Apple φέρνει μια νέα αιωρούμενη γραμμή καρτελών – η οποία βρίσκεται στο επάνω μέρος των εφαρμογών σας ως συντόμευση και μεταμορφώνεται στην πλαϊνή γραμμή. Αυτό θα είναι διαθέσιμο ως API για προγραμματιστές και επιτρέπει μενού με βάση τα συμφραζόμενα μέσα σε εφαρμογές, ευκολότερη πλοήγηση και τη δυνατότητα αναζήτησης εγγράφων.

Apple iPadOS 18, iPadOS 18: Φέρνει Αριθμομηχανή, νέες δυνατότητες εξατομίκευσης και Apple Intelligence

Η αρχική οθόνη και οι επιλογές εξατομίκευσης εφαρμογών και η ενημερωμένη εφαρμογή Photos από το iOS 18 έρχονται επίσης στο iPadOS 18 όπως και το Apple Intelligence για iPad με το τσιπ M1 ή νεότερο. Τα νέα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης της Apple περιλαμβάνουν την ιεράρχηση ειδοποιήσεων, τη δυνατότητα σύνοψης πληροφοριών, τη δημιουργία εικόνων και έναν ενημερωμένο βοηθό Siri.

Η έκδοση beta για προγραμματιστές του iPadOS 18 είναι διαθέσιμη, η δημόσια beta έρχεται τον επόμενο μήνα ενώ η τελική έκδοση έρχεται αυτό το φθινόπωρο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚΝ

Κοινώς αρχίζει να μοιάζει με android μια και κατάλαβε οτι σε βασικά πράγματα απλά πρέπει να έχεις δυνατότητα παραμετροποίησης και όχι μόνο!
Καλό είναι γιατί αρχίζει να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα και στις ανάγκες των καταναλωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S25 Ultra: Μόνο αυτό θα λάβει αναβάθμιση κάμερας – Τα S25 και S25+ θα διατηρήσουν το ίδιο υλικό

H κορυφαία σειρά Galaxy S25 της Samsung θα κυκλοφορήσει σε περισσότερο από έξι μήνες αλλά τα leak ήδη έχουν πάρει φωτιά.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold6: Πρωταγωνιστεί σε ένα νέο hands-on βίντεο

Απέχουμε λιγότερο από έναν μήνα από την επίσημη αποκάλυψη των Galaxy Z Fold6 και Z Flip6 στις 10 Ιουλίου και τώρα το βλέπουμε ένα hands-on βίντεο.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple μπορεί να αποκάλυψε κατά λάθος πώς θα είναι διαφορετικό

Η Apple μπορεί να μας άφησε άθελά της να ρίξουμε μια ματιά στα σχέδιά της για το iPhone 16, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει πολύ σύντομα.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Mια πρώτη ματιά στα μηνύματα μέσω δορυφόρου

Η Apple επεκτείνει σταδιακά τη σουίτα δυνατοτήτων δορυφορικής συνδεσιμότητας για iPhone και το iOS 18 φέρνει ένα σημαντικό νέο με τη μορφή Μηνυμάτων μέσω δορυφόρου.