Τέλος το Jailbreak στο iOS;

τέλος jailbreaking ios, Τέλος το Jailbreak στο iOS;

Ποιος δεν θυμάται τις χρυσές εποχές που το iOS της Apple έκανε ακόμα τα πρώτα του βήματα και αρκετοί επίδοξοι developers / hackers κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο jailbreaking ROMs, δίνοντας απεριόριστη ελευθερία στους κατόχους iPhones, iPads και iPod Touches;

Πλέον τα χρόνια πέρασαν και παρά την διάθεση Jailbreaking εκδόσεων μέχρι και το iOS 10, φαίνεται πως η ζήτηση για το παράνομο λογισμικό έχει κοπάσει… και μάλιστα πολύ. Τώρα, οι χρήστες που ζητούν απεριόριστη πρόσβαση στα “έγκατα” της συσκευής τους και πλήρη παραμετροποίηση αγοράζουν Android smartphones. Το iOS έκανε ανέκαθεν την δουλειά του καλά ως κλειστό λειτουργικό, παρέχοντας όμως περιορισμένες δυνατότητες στο κοινό, συγκριτικά με το OS της Google.

τέλος jailbreaking ios, Τέλος το Jailbreak στο iOS;

Εν έτι 2017 η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων iOS συσκευών δεν θέλουν κάτι παραπάνω από τις λειτουργίες και επιλογές που διαθέτει το λογισμικό της Apple, οδηγώντας το Jailbreaking στα πρόθυρα εξαφάνισης. Τους περασμένους μήνες, repositories της παράνομης μεθόδου “ξεκλειδώματος” έπαυαν να λειτουργούν συνεχώς. Το μεγαλύτερο πλήγμα στην κοινότητα ήρθε όμως πριν από λίγο, όταν και έκλεισαν μόνιμα δύο εκ των γνωστότερων repositories, τα ModMyi και MaCiti.

Σύμφωνα με την ομάδα υποστήριξης πίσω από το καθένα, η χαμηλή ζήτηση έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανικανότητα κάλυψης των απαραίτητων εξόδων (servers κλπ) για να διατηρούνται τα δύο repositories διαθέσιμα. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως το iOS 11 δεν έχει ακόμα “σπάσει” μέσω κάποιου jailbreak λογισμικού, υποδεικνύουν πως το τέλος μιας μεγάλης εποχής είναι κοντά. Ο κόσμος δεν θέλει να… χακάρει πια το iPhone ή το iPad του. Θέλει απλώς να δουλεύουν κατά το βέλτιστο. Ίσως το jailbreak του iOS 10 ήταν το τελευταίο της ιστορίας.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
X

Η βελτίωση ασφαλείας της Apple απαξίωσε το Jailbreak!

NtinosMD

Mε τοσα features που συμπεριλαμβανονται πλεον στις νεες εκδοσεις και του iOS και του android ( με πιο βραδυ ρυθμος στο πρωτο ), ο μεσος χρηστης που επιχειρουσε να παρεμβει στα λογισμικα για να επωφεληθει με ασταθη προγραμματακια που εκτοξευανε σε χρηστικοτητα το κινητακι του, καλυπτεται και με το παραπανω πλεον. Καποτε στο android για να ειχεις split-screen επρεπε να το ρουταρεις ωστε να το ειχες. Πλεον σημερα, και αφου η samsung το εισηγαγε σαν built-in feauture του τοτε TouchWiz, ειναι stock-feauture. Και ποσα αλλα θα ακολουθησουν στη πορεια. iOS το ιδιο … με το splitscreen mode να ειναι πλεον feauture των iPad και οχι των iPhone , μπορεις ευκολα με το cydia store να κατεβασεις αντιστοιχα προγραμματακια που θα σου λυνανε τα χερια ( βεβαια στις 4.7 ιντσες καπως κουλο θα μου φαινοτανε να ειχα 2 παραθυρακια ). Οσο θα προστιθενται νεα χαρακτηριστικα στα  στοκ-λογισμικα τοσο μικροτερη θα ειναι η ενασχοληση με το χακαρισμα των συσκευων. Βεβαια παντα θα υπαρχει ο καυλωμενος που θα γουσταρει να πειραζει τη συσκευη του. Η αληθεια ειναι πως οσο περναει ο καιρος απλα θελεις η συσκευη σου να δουλευει χωρις πολλα πολλα. Διχως να εισαι μονιμως απο πανω της και να τη tweak-αρεις… Συνέχεια »

nikoss

Παιδια δεν ημουν χρηστης iOS ποτε, τι ακριβως ηταν το jailbreak? Δεν μπορουσες απλα να κατεβασεις μια σπασμενη εφαρμογη οπως ενα apk για android?

Μανώλης

@nikoss γράψε jailbreak στο google και θα λυθούν όλες οι απορίες σου!!! 😉

Δημήτρης

Το jailbreak δεν είναι μόνο για παραμετροποίηση λογισμικού, αλλά και εγκατάσταση επί πληρωμής εφαρμογών… Δωρεάν. Εδώ βέβαια ήταν ανέκαθεν το Android μπροστά από το ios. Τα πράγματα είναι απλά. Όποιος θέλει Facebook, Instagram, internet browsing, πάει ios, όπου οι περισσότεροι θέλουν αυτά. Όποιος πάλι θέλει παραμετροποιήσεις λογισμικών και δωρεάν(paid) εφαρμογές, τότε πάει σε Android. Είναι καθαρά τι ζητάει ο καθένας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.