Apple, Κερδίζει μία προς μία τις νομικές διαμάχες για το Multi-Touch

Λίγοι από εσάς θα θυμούνται το “Boy, have we patented it”, που είπε ο Steve Jobs κατά την παρουσίαση του Multi-Touch όταν παρουσιάστηκε το iPhone. Ο αξέχαστος CEO της Apple είχε πει επίσης ότι “It works like magic”. Τα πρώτα δύο περίπου χρόνια, όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές smartphones φοβόντουσαν να ενσωματώσουν την λειτουργία “pinch-to-zoom” στα κινητά τους.

Ακόμα και το Motorola DROID το 2009 δεν είχε την συγκεκριμένη λειτουργία αν και αργότερα, με σχετική αναβάθμιση προστέθηκε ως δυνατότητα. Στα περισσότερα smartphones της εποχής, κάναμε διπλό tap to zoom στις φωτογραφίες για να τις μεγεθύνουμε.

Το καλό για την Apple είναι ότι η αρχή USPTO αναγνώρισε την πατέντα No.7.479.949 αφότου την είχε πρώτα απορρίψει το 2012. Και αυτή είναι μία από τις πατέντες που καταπατούν οι συσκευές τις Samsung κατά την ITC, με αποτέλεσμα να σταματήσει η εισαγωγή ορισμένων μοντέλων στις ΗΠΑ, όπως του Samsung Galaxy S II.

Αυτή η νομική νίκη, ίσως χρησιμοποιηθεί από την Apple για να εξαναγκάσει τους κατασκευαστές Android να βρουν εναλλακτικές λύσεις για το Multi-Touch. Η συγκεκριμένη επίσης πατέντα αναμένεται να χρησιμοποιηθεί από την Apple ενάντια στην Google και στην Motorola και δεν είναι μόνο αυτή η πατέντα που επικυρώθηκε αλλά ακόμη δύο, που αφορούν στο Multi-touch αλλά και στο bounce back scrolling. Αυτή η νομική νίκη της Apple μπορεί να σημάνει αλλαγές στον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα Android κινητά.

Πως βλέπετε κάτι τέτοιο;

Apple patent multi-touch, Apple, Κερδίζει μία προς μία τις νομικές διαμάχες για το Multi-Touch

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Θανάσης

καλα κανουν.. οι κορεατες απο την αππλε βρηκαν τις προοπτηκες και φτιαχνουν τετοια κινητα!! μιλαω για την samsung που δεν την παω μια αν και ειναι απο τις καλυτερες κατασκευαστηκες αυτη την περιοδο. με κλεμενες ιδεες ομως. αν ειχα την δυνατοτητα οτι ειχα στο σπιτι μου θα ηταν apple κινητο υπολογιστης τηλεοραση τα παντα. γιατι αυτοι βλεπουν μπροστα.

sofokles5

Η apple εχει πατεντάρει μηπως και τα linux πανω στο οποιο πατανε όλα τα λογισμικά των mac της και iphone της?

nikos

Περιμένω έναν καθυστερημένο να πει “η Apple προστατεύει τις καινοτομίες της”.
Το αστείο φυσικά είναι ότι τεχνολογίες όπως το pintch to zoom είχαν δειχθεί σε παρουσιάσεις πολύ πριν το iPhone, απλά η Apple ως κλασσική Apple (και έχοντας και το “Αμερικανικό patent system” με το μέρος της) καταφερε να το κατοχυρώσει σε πατέντα.
Άντε, καιρός να αρχίσει να μηνύει πάλι, μιας και δεν μπορεί να φτιαξει κανα σοβαρό τηλέφωνο.

Χρήστος

“τα linux” αχαχαχαχαχαχαχαχα!!!

azriel84

Για άλλη μια φορά. Η Apple δεν πατένταρε τη ρόδα. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Πατένταρε όμως το μηχανισμό που η ίδια δημιούργησε για να κάνει τη ρόδα να γυρνάει. Τόσο απλό. Όποιος θέλει μπορεί να δημιουργήσει άλλο μηχανισμό για να τσουλάει η ρόδα. Μαγκιά του.

paris

Η βλακεία του Αμερικανικού νομικού συστήματος σε όλο της το μεγαλείο…

paris

Η βλακεί@ του Αμερικάνικου νομικού συστήματος σε όλο της το μεγαλείο..
@azriel84 Η apple δεν εφηύρε το multi touch, ούτε καν το επινοήσε για να πάρει μία τέτοια πατέντα, παρόλα αυτά της παραχωρήθηκε.

Σταυρος

Συμφωνα με ασφαλεις πληροφοριες, ο Γκραχαμ Μπελ δουλευε στο Κουπερτινο. Απο εκει ξεκινησαν ολα, αγαπητα μου fun-boys!!!

Ps2

Θανάση..Για δες το video OΛΟ και μετά έλα να μου πείς για πατέντες και πολιτικές τις Apple..

https://youtu.be/wFeC25BM9E0

manos.d

@sofokles5… ειναι το linux οχι τα…ελεος δηλαδη…και το ios ο πυρηνας τους εχουν ως βαση το unix…η ημιμαθεια και η βλακεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια…αυτα…

Billys

Αν και νομιζω οτι ειναι αστειο αυτο με το multi-touch , παρ’ αυτα εφοσον η πατεντα κατοχυρωθηκε , τι να κανουμε ? Θα μπορουσαν να τα βρουνε ισως με καποια ποσοστα επι των πωλησεων των συσκευων android που χρησιμοποιουν τη συγκεκριμενη πατεντα . Παντως Multi-Touch χρησιμοποιουν και καποια notebooks της Sony στο ποντικι αφης , για την τεχνικη pinch to zoom . Αυτο πιανετε σαν καταπατηση της συγκεκριμενης πατεντας ?

angelo

Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια….η απλ βλέπει κατήφορο και το έχει ρίξει στις πατέντες και τις μηνύσεις….κρίμα.

Κώστας

Καλά, και μετά από τόσα χρόνια, Η Apple τώρα το θυμήθηκε… Μάλλον κάποιος νευρίασε με τις κριτικές για το ios 7 και το ότι το Android σιγά σιγά καλυτερεύει…

azriel84

@paris

Η Apple πατένταρε ένα συγκεκριμένο σύστημα διεπαφής βασισμένο σε ήδη υπάρχουσες τεχνολογίες οι οποίες χρησιμοποιούνταν σκόρπια εδώ και κει. Πάμε πάλι απ’την αρχή. ΔΕΝ πατένταρε τον τροχό. Πατένταρε την μηχανή της για να τον κινεί.

Επίσης, αν το multi touch όπως το λέτε, ήταν τόσο απαραίτητο και κοινό για όλους, νομίζετε δεν βρισκόταν στην κατηγορία FRAND; Τι είπα τώρα…

manolis

Και τι ακριβως σημαινει αυτο για τα android ? Δε θα μπορει να χρησιμοποιηθει καθολου το multi touch ? Και με τα παιχνιδια που χρησιμοποιουν multi touch τι θα γινει ? Γιατι τα αλλα ας πουμε οτι δε θα επηρεαστουν τοσο πολυ

Darth

@sofokles5 unix πανό στο οποία πατάνε linux/android/ios/mac osx και άλλα πολλά

Αλέξανδρος

Η βλακεία στο μεγαλείο της. Πραγματικά αν και είχα προιόν της apple κάτι τέτοια βλέπω και λέω ούτε βίδα δεν πρέπει να ξαναπάρω απο αυτούς έκτος και αν την πατεντάραν και αυτή και πρέπει να την πληρώσω “κούκος αηδόνι”.
Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα μας και αντί να πει κάνεις τι κάνουν αυτοί η καραγκιόζηδες κάποιοι τους υποστηρίζουν κιόλας λες και θα κάνουμε zoom με το πόδι.

Alexis

Ρε δεν πάνε στον αγύριστο πια! Θέλω να πέσουν μηνύσεις από την google και την microsoft να μην έχει που να κρυφτεί! Τι γελοιότητες διαβάζουμε! Σαν θυμωμένα παιδάκια κάνουν! Είναι σαν να παραδέχονται οι ίδιοι ότι έμειναν πίσω και απλά ακολουθούν τον ανταγωνισμό και αφού δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι αυτό αρχίζουν να μηνύουν μετά από χρόνια. Ότι να ναι! Ακόμα και να αφαιρεθεί από το android εγώ πάλι android θα παίρνω γελοίοι! ελεος!

jim

Ο/Η manos.d λέει:
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013 στις 20:31

@sofokles5… ειναι το linux οχι τα…ελεος δηλαδη…και το ios ο πυρηνας τους εχουν ως βαση το unix…η ημιμαθεια και η βλακεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια…αυτα…

αφού είναι “το linux” και όχι “τα” τότε εσύ γιατί λες: “το” ios και συνεχίζεις “ο” πυρήνας “τους” “έχουν”
!!!!!!!!!!!!!!
μήπως έπρεπε να πεις: το ios ο πυρήνας του έχει
δηλαδή είναι τα ios? και το Linux?
ποτε δεν κατάλαβα γιατι μαλώνετε, εγώ λέω τα linux γιατί είναι πολλά (χιλιάδες) και ποτέ δεν κατάλαβα την εξυπνάδα που πουλάτε οτι είναι το linux και τα windows…. συμφωνώ μαζί σου για την βλακεία σου (όπως αποδείχθηκε) και την ημιμάθεια σου. και να φανταστείς οτι είμαι δυσλεκτικός και ανορθόγραφος ενω εσύ προσπαθείς να πουλήσεις εξυπνάδα και κάνεις το ίδιο λάθος (?) δυο άφορες χειρότερα…. καλύτερα να μασάς…..

για την “μήλο” δεν θα σχολιάσω τίποτα μακριά απο εμάς εταιρίες και “τα” λειτουργικά για β…… ημιμαθείς (για βλάκες θα έλεγα όπως εχω ξαναπεί ελα είπα μην προσβάλω τον συμπαθέστατο Κώστα με το καινούργιο του imac)

Sotiris

Ότι ας πούμε το θέμα του άρθρου ήταν η ορθογραφία και το συντακτικό και ασχολείστε με αυτά… Έλεος. Στο θέμα τώρα αν η αππλε ήθελε να προστατέψει τις πατέντες της ας το είχε κάνει από την αρχή τώρα που το multi touch υπάρχει σε τόσα εκατομμύρια συσκευές δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

MANOS

@azriel84
Έχεις λάθος, LG Prada II το λένε και βγήκε ένα χρόνο πριν το μήλο, είχε multitouch και gestures με δύο δάχτυλα ίδιο με τα σημερινά, δεν εφηύρε κανένα μηχανισμό απλά της επέτρεψαν να το πατενταρει.
Δεν είναι τυχαίο που με αυτή την πατέντα η Apple μήνυσε όποια συσκευή ήταν Multitouch και ειχε pinch-to-zoom HTC, Samsung, Motorola για τα Droid το 2009, ενώ την γλύτωσε η LG, λες να την ξέχασε?

Kostas K.

Κάντε ένα search στο Google και βάλτε mitsubishi diamond touch η οποία οθόνη κυκλοφόρησε το 2001..Anyway δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει κάτι στο Android, ουτε να καταργηθεί το multitouch! Απλά το πολυ πολύ να αλλάξει ο τρόπος που επιτυγχανεται αυτό, κάτι που για τον απλο χρήστη δεν θα εχει καμιά μα καμία διάφορα

Tony Cool

Οταν λέω τα τελευταία χρόνια ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι πλέον εχθρός της τεχνολογίας αυτό ακριβώς εννοώ… σπασμωδικες κινήσεις.Αυτους όμως μπορώ να τους καταλάβω. Κοιτάνε την τσέπη τους, απολύτως λογικό, απλα το κάνουν με λάθος τρόπο. Αντί να σοβαρευτουν και να βγάλουν κανα κινητό της προκοπής κοιτάνε να σαμποτάρουν τους ανταγωνιστές. Το τραγελαφικό ειναι ομως αυτοι που πανηγυρίζουν σε καθε νομική νίκη της apple χωρίς να εχουν οικονομικό όφελος! Σου λεει ‘κέρδισε η εταιρεία μου’!!! Πραγματικά αξιολυπητοι…

Κυριάκος

Στις ΗΠΑ όπως πολλοί θα γνωρίζετε το σύστημα πατεντών πάντα είναι υπέρ μεγάλων εταιρειών που έχουν διασυνδέσεις με την εκάστοτε εξουσία. Υπάρχουν ακόμη και πατενταρισμένες τροφές όπως η σόγια. Η δικαιολογία ήταν ότι η πατέντα αφορούσε γενετικά τροποποιημένη σόγια και όχι το αρχικό φυτό. Το γενετικά τροποποιημένο όμως έχει επικρατίσει πλέον στις Αμερικανικές εκτάσεις καθώς είναι πιο ανθεκτικό, με αποτέλεσμα σε όλα τα χωράφια να υπάρχουν τα πατενταρισμένα φυτά και η εταιρεία που κατέχει την πατέντα να κάνει μηνύσεις στους αγρότες και να ελέγχει το 95% της συνολικής παραγωγής. Για λεπτομέρειες https://www.youtube.com/watch?v=o-TDBTplOcI Φίλε azriel84 επέτρεψε μου να πω σχετικά με τον τροχό ότι θα ήταν άχρηστος αν μου απογορευε κάποιος να τον γυρίζω και δυστυχώς προς όφελος μεγάλων εταιρειών (όχι μόνο της apple) αυτό γίνεται στις ΗΠΑ. Πάνω στο θέμα του multi touch είναι σαν να μην κατέχω την τεχνολογία αλλά να πατεντάρω τη δυνατότητα χρήσης της οθόνης με περισσότερα από 1 δάκτυλα. Το απότέλεσμα είναι το ίδιο “Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την τεχνολογία multi touch”. Επιδή βέβαια η σκέψη είναι ότι η πατέντα αφορά το pinch to zoom η δική μου σκέψη είναι ότι η apple είναι σαν να μου απαγορεύει να γυρίζω τον τροχό με όποια φορά και… Συνέχεια »

Μιχάλης362

Να πείτε στην κυρία Apple ότι δεν είναι η πρώτη εταιρία που έβγαλε κινητό με multi touch για να το παίζει και κάποια, βλέπει ότι οι πωλήσεις του iPhone πέφτουν και δεν ξέρει τι να κάνει κρίμα όμως που μια τέτοια εταιρία ξαφνικά ξέμεινε από καινοτομίες και δεν είχε και ποτέ κάποια δικιά της καινοτομία το multi touch ήταν και το LG Prada II το 2006, τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων το είχε το Motorola Atrix το χρυσό iPhone και αυτό το αντέγραψε από την Samsung, ένα καλό λειτουργικό είχε και αυτό το έκανε σαν τα μούτρατεις και αυτό αντιγραφή έχει γίνει windows και android μαζί. Τίποτα πια δεν είναι δικό τις τίποτα δεν τις ανήκει, θέλω να δω αυτήν την εταιρία όταν θα αρχίσουν όλοι οι υπόλοιποι τις μηνύσεις. Φυσικά οι δίκες τις Apple γίνονται στην Αμερική που αλλού μόνο έτσι θα βρει δικαιοσύνη γιατί δεν συμφέρει στον Obama και στον κάθε από εκεί από την Αμερική να χάσει μία τέτοια κερδοφόρα εταιρία.

παναγιωτης

ΑΗ…ΔΙΕΣ …
εεεερε κατι μηννννυσεις… που εχουν να πεσουν
αλλα καλα να παθουν οταν εταιριες οπως google,microsoft,samsung,motorola κτλ εχουν παθητικη σταση, για ενωθειτε καντε μηνυσεις (μαζι) και να δουμε μετα αν το παιζει μουρη μια εταιρια η οποια ΔΕΝ προσφερει ΠΛΕΟΝ στην εξελιξη και το μονο που κανει τα τελευταια χρονια ειναι να αντιγραφει τους παντες.
Αλλα φταιμε και εμεις που αγοραζουμε σε εξωφρενικες τιμες “στασιμα” προιοντα απο μια αχορταγη εταιρια που νομιζει οτι κινει τα νημματα
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ “αγαπημενη” Apple

Nio

Δεν μπορει να τα βαλει το μηλο με την γκουγκλ. Χαλαρωστε.
Η οποια εχει πατενταρει ολο το ιντερνετ κ αυτοματως (δεν ειναι καλο) χωρις αυτην οποιαδηποτε συσκευη στον κοσμο (κινητα) κατανταει αχρηστη. Σαν βοτσαλο σε παραλια.
Ελεος απλα το μηλο τα εχει δει σκουρα κ κανει γελοιοτητες.
Εδω τον Αινσταιν ρωταγαν μα πως εισαι τοσο εξυπνος?
Κ απαντησε η γνωση ειναι σαν τον ανθρωπο. Εγω βρηκα τα ποδια τα χερια το σωμα κ εβαλα το κεφαλι. Δεν εκανα κατι σπουδαιο.
Κ η απλ το παιζει Θεος.

CSt90

Η apple καταφερνει για αλλη μια φορα να αυτο-υποβαθμιζεται με τις ιδιες γελοιοτητες.. οι υπολοιποι το μονο π χρειαζεται να κανουν ειναι να ‘sit down and watch’ την apple να γελοιοποιειται μονη της. Αυτο π θελει να καταφερει στην τελικη ειναι κανεις να μην αντιγραφει απο αυτην, ενω εκεινη να ειναι η μονη π αντιγραφει τους αλλους

GT

επειδή διάβασα για το LG Prada II , ανακοινώθηκε τον οκτώβρη του 2008 και βγήκε στην αγορά το δεκέμβρη σε αντίθεση με το iphone που βγήκε ιούνιο του 2007,καλό θα είναι να μην λέμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι απλά για να δημιουργούμε εντυπώσεις … επίσης @μιχαλης365 ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων όντως υπήρχε στο atrix αλλά δούλευε τόσο χάλια που ούτε για πλάκα δεν ξανασκέφτηκε να ασχοληθεί κανείς μαζί του… μην πας μακριά δες την εκδοχή του fingerprint που έχει η HTC στο ONE MAX διάβασε κριτικές να δεις πόσο χάλια είναι… γενικά όταν η apple είναι να βγάλει μια τεχνολογία την περνάει από κόσκινο για να μην μπορεί κανείς να της πει τίποτα….τέλος πάντων εγώ είμαι κατά όλων αυτών των πατεντών και το κυνήγι μαγισσών γιατί όλο αυτό πλήττει καθαρά εμάς, τους καταναλωτές… απλά η apple έβγαλε κάτι το οποίο οι άλλοι δεν είχαν δει ούτε στα όνειρά τους το 2007, μετά όλοι,μα όλοι, αντέγραψαν το iphone σε κάθε λειτουργία και σχεδιασμό( https://www.cultofmac.com/145083/what-phones-looked-like-before-and-after-the-iphone-transformed-the-industry-image/ ), η apple έμεινε στάσιμη έχασε την αίγλη της , και τώρα προσπαθεί να ρίξει τις άλλες εταιρείες μέσω δικαστηρίων…

Μιχάλης362

@GT Εγώ έκανα ένα λάθος για το LG αλλά και εσύ περισσότερα για πάνε λίγο πίσω στο 1992-1993 για το πρώτο αφής κινητό, και κάτι άλλο έτσι όπως ξεκίνησε η Apple το αφής που λες θα το ξεκινούσε κάποια άλλη εταιρία αργότερα γιατί άντε και που το έβγαλε αυτή έμεινε πίσω και η Samsung έκανε ένα νέο ξεκίνημα με το πρώτο εύκαμπτο τηλέφωνο αν δε το έκανε αυτή θα το έκανε κάποια άλλη εταιρία, γιατί τώρα ακούγονται φήμες για iPhone 6 με εύκαμπτη οθόνη. Samsung περίμενε λίγο ακόμα θα έχεις μεγάλα κέρδη όπως και η Google!!!

Ziarkas

Η apple περνάει απο κόσκινο οτι βγάζει..
Καλό το ανέκδοτο..
Και δουλεύει παντα σωστα?
Η βγαίνει πχ και λέει στον κοσμο πως ανακοινωσαμε τελευταία στιγμη το 7 και δεν προλαβαμε να γράψουμε εφαρμογές 64bit,άλλα θα έρθουν σιγά σιγά..
Οπώς τοτε με το i5 που είχες 4αρα οθόνη και επαιζες παιχνίδια σε 3,5…Και ποσά αλλά που δεν υπάρχει λογος να αναφερθούν..
Εγώ θεωρω πως δεν υπάρχει παιδιά πλεον.
Αγοραζεις κάτι για μοστρα και όχι γιατί το αξίζει..
Αυτό όχι μονο στα κινητά,αλλά πάντου..

kVel

@jim λειτουργικά για β… ημιμαθείς???
Προφανώς και δεν έχεις ιδές από mac… ΑΝ είναι για β… πες μου εσύ που ξέρεις, γιατί μεγάλες εταιρίες υποχρεώνουν τους εργαζόμενους τους να χρησιμοποιούν μόνο mac?? Μία από αυτές είναι και η Google η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο αντίπαλο της… Και αν δεν το πιστεύεις googlαρέτο…

Tony Cool

Ziarkas μη ξεχνας το αμιμητο:οι τύποι κυκλοφόρησαν ΤΗΛΕΦΩΝΟ (ξαναλεω, ΤΗΛΕΦΩΝΟ) του οποίου η ΚΕΡΑΙΑ ήταν ελαττωματική. Και αντί να πουν στον κόσμο να επιστρέψει πίσω τα κινητά για αντικατασταση/επισκευή τους λέει :’ωπα παιδιά, κανένα αγχος, αν κρατήσετε το κινητακι με συγκεκριμένο τρόπο, του φορέσετε την ειδική θηκουλα και αν κάνετε και ένα ευχέλαιο ολα καλά, θα την βγάλετε την κλήση!!! ‘
Γνώμη μου:πολύ καλά τους έκανε, την παραδέχτηκα τρελά την apple τότε, είναι πρώτοι μάγκες!!! Μιλάμε για πολύ κόσκινο…

tech21man

Το οτι ειναι στις ΗΠΑ η υποθεση το καταντα αστειο, δειτε πως χειριστηκε ο obama την υποθεση οπου η apple εχασε (επετρεψε κανονικα τις δραστηριοτητες της να συνεχισουν) και πως το αντιθετο (εστω και αν αφορα ενα παλιο μοντελο σα το S II).

Obama fail. Καλος βλακ ακος και αυτος.

panos

Το pinch to zoom gesture δεν λέει τιποτα σε οθόνες 5 ιντσών και πάνω. Το double tap για fit to screen ίσως.
Η Apple έφτιαξε το καλύτερο smartphone το 2007 και αυτό πρέπει να το αναγνωριζουμε.εχω note 2 μετά από 3gs 4 4s και δεν το αλλάζω αλλά την αρχή την έκανε η Apple. Αυτό πρέπει να το δεχτούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.