Jarvis: Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του Zuckerberg [video]

Κάθε χρόνο ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, θέτει ένα challenge στον εαυτό του το οποίο πρέπει να φέρει εις πέρας. Για το 2016 ο στόχος ήταν να δημιουργήσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που θα τον βοηθά στο σπίτι και στη δουλειά.

Ο Mark μας δίνει μια μικρή γεύση (με μπόλικη δόση χιούμορ) από το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζει Jarvis. Ο Jarvis τον βοηθά σε διάφορες δραστηριότητες στο σπίτι, όπως το να ανάψει ή να σβήσει τα φώτα, να ακούσει τη μουσική που του αρέσει, να ανοίξει την εξώπορτα, να απασχολήσει το παιδί όταν ξυπνήσει κλπ.

Ο CEO του Facebook ξόδεψε περίπου 100-150 ώρες για το project. Βασίστηκε σε πολλά εργαλεία του Facebook που τον βοήθησαν να φτιάξει τον Jarvis, να του δώσει λειτουργίες για αναγνώριση φωνής και προσώπου.

Ωστόσο, ο Zuckerberg δεν σκοπεύει να φέρει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης στο Facebook, αλλά θα κάνει δημόσια τα στοιχεία του project, έτσι ώστε να βοηθηθούν άλλα ανάλογα συστήματα που είναι διαθέσιμα για όλους.

Δείτε το video του Mark με τον Jarvis (το οποίο είναι περισσότερο χιουμοριστικό και όχι demo):

Jarvis zuckerberg, Jarvis: Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του Zuckerberg [video]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Πηραμε λιγη τζουρα απο Iron Man με τη φωνη του jarvis να μοιαζει αυτη του morgan freeman

Γιώργος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Gear Apple Mark Zuckerberg Meta

Meta Quest 3: Ο Zuckerberg εξηγεί γιατί είναι καλύτερο από το Apple Vision Pro

To Μeta Quest 3 είναι καλύτερο προϊόν από το Apple Vision Pro για τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg, ο οποίος εξήγησε και τους λόγους.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.