Καλύτερη η Nokia από τη Samsung όσον αφορά τα Android update

Samsung, Καλύτερη η Nokia από τη Samsung όσον αφορά τα Android update

Η Nokia τα τελευταία χρόνια έχει πέσει αρκετά στην αγορά των smartphone και έχει αντικατασταθεί από άλλες εταιρείες με αποτέλεσμα να μην βρίσκεται καν μέσα στην πεντάδα των κορυφαίων σε πωλήσεις smartphone εταιρειών. Στην κορυφή βέβαια της κατάταξης βρίσκεται η Samsung, σύμφωνα με μία έρευνα όμως η Nokia φέρνει τις νέες εκδόσεις του Android σημαντικά πιο γρήγορα στα smartphone της σε σχέση με τις Samsung, LG, Xiaomi, Huawei κλπ.

Η έρευνα που δημοσίευσε η Counterpoint Research υποστηρίζει ότι το 96% των smartphone τα οποία πούλησε η Nokia από την στιγμή που κυκλοφόρησε το Android 9.0 Pie είτε δέχθηκαν update για να το υποστηρίξουν είτε το ενσωμάτωναν ήδη. Ακολουθούν με ποσοστό κατά 20% μικρότερο οι Samsung, Xiaomi και Huawei, οι υπόλοιες εταιρείες όμως βρίσκονται κάτω από το 50%.

Samsung, Καλύτερη η Nokia από τη Samsung όσον αφορά τα Android update

Οι αργές μεταβάσεις από την μία έκδοση του Android στην άλλη έχουν αποδειχθεί πρόβλημα αφού ακόμη και flagship smartphone αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επιπλέον, η Google έκανε μερικές αλλαγές στο Android ώστε οι κατασκευαστές να μπορούν να αναβαθμίσουν το UI τους με βάση την τελευταία έκδοση του Android. Ταυτόχρονα, απαιτείται οι δημοφιλείς συσκευές να υποστηρίζονται με security update για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Samsung, Καλύτερη η Nokia από τη Samsung όσον αφορά τα Android update

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα το 50% των smartphone μόνο από τις Nokia, Lenovo και Xiaomi τρέχει την τελευταία έκδοση του Android.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Καλά η samsung δεν είναι και τόσο καλή σε updates γενικότερα ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip6: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις μεγαλύτερες μπαταρίες και το νέο θάλαμο ατμού

Το Samsung Galaxy Z Flip6 φέρνει αρκετές ουσιαστικές βελτιώσεις και μερικές από αυτές αποκαλύπτονται στο teardown βίντεο του PBKreviews.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold Slim: Η εξωτερική οθόνη θα έχει την ίδια αναλογία διαστάσεων με το Galaxy S24 Ultra

Το επερχόμενο Galaxy Z Fold Slim της Samsung θα έχει εξωτερική οθόνη με την ίδια αναλογία διαστάσεων με την οθόνη του Galaxy S24 Ultra.

Business Galaxy Samsung

Η Samsung θα αποκτήσει μια startup τεχνητής νοημοσύνης για πιο προσωπικό Galaxy AI

Νωρίτερα φέτος, η Samsung παρουσίασε το Galaxy AI, ένα σύνολο εργαλείων που στοχεύουν στην ενίσχυση της εμπειρίας των χρηστών.