Kantar: Android και iOS “εξαφάνισαν” τα Windows Phone

Η εταιρεία ερευνών Kantar δημοσιοποίησε τα τελευταία δεδομένα για την τρίμηνη περίοδο που έληξε τον Ιανουάριο του 2017 και δείχνει ότι το iOS αύξησε τα ποσοστά του στις σημαντικές αγορές, ενώ το Android αναπτύχθηκε σε σχεδόν κάθε αγορά, εκτός των ΗΠΑ.

Όσο για το μερίδιο της Microsoft, το mobile OS της συνέχισε την πτωτική πορεία των 2 τελευταίων ετών. Μάλιστα η Kantar θεωρεί πως το Windows Phone έχει εξαφανιστεί από την αγορά των smartphones. Η εταιρεία κάνει λόγο για “two-OS world”, όπου κυρίαρχα είναι Android και iOS.

Αναφέρεται ότι έχει περάσει ο καιρός που BlackBerry OS, Symbian ή Windows Mobile, μπορούσαν να έχουν κάποια σημαντική επίδραση. “It is clear that there will only be two smartphone ecosystems moving forward – iOS and Android. To succeed, phone manufacturers will have to play by those rulebooks”.

Μιλώντας λοιπόν για μια αγορά που παίζουν μόνο δυο αντίπαλοι, μιας και οι υπόλοιποι εξαφανίστηκαν, η Kantar αναφέρει ότι στις 5 μεγάλες αγορές της Ευρώπης (Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία), η κατάσταση έχει ως εξής: Το Android έχει τη μερίδα του λέοντος με 74.3% και το iOS 22.7%.

kantar ios android, Kantar: Android και iOS “εξαφάνισαν” τα Windows Phone

Το Android συνεχίζει να μεγαλώνει στην Αστική Κίνα όπου έφτασε 83.2%, αύξηση 9.3% από την ίδια περίοδο πέρσι, ενώ το iOS έχει 16.6%.

Η μόνη αγορά όπου το iOS αναπτύχθηκε και το Android έχασε έδαφος ήταν στις ΗΠΑ. Το OS της Google είχε μερίδιο 56.4% το τέταρτο τρίμηνο του 2016 ενώ το iOS, 42% .

Η έκθεση MWC 2017, που πραγματοοιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Βαρκελώνη ήταν ένα σαφές παράδειγμα ότι η αγορά των smartphones περιορίζεται όλο και περισσότερο σε δυο OS. Η BlackBerry ανακοίνωσε το Blackberry Keyone με Android έχοντας ήδη αφήσει το BlackBerry OS, ενώ και η Nokia έκανε στροφή στο Android.

kantar ios android, Kantar: Android και iOS “εξαφάνισαν” τα Windows Phone

kantar ios android, Kantar: Android και iOS “εξαφάνισαν” τα Windows Phone

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris

Η Microsoft άργησε να καταλάβει ότι δεν αξίζει μόνο το λογισμικό και η σταθερό του αλλά και οι εφαρμογές και τα παιχνίδια ;Όλα και οι συνεργασίες για προώθηση των κινητών. Ήμουν κάτοχος Lumia και με λυπει το γεγονός ότι έπεσε και κοντεύει να εξαφανιστεί το windows mobile os.

Tasos Spanos

Πολύ μεγάλη και δύσκολη έρευνα έκαναν
Η γιαγιά μου στο χωριό σίγουρα ξέρει ότι μόνο 2 λειτουργικά υπάρχουν πλέον
Η Microsoft δεν νομίζω ότι ήθελε να δώσει το κατάλληλο βάρος. Έκανε κάποιες κινήσεις στο χαβαλέ μήπως και πιάσουν

γιάννης

Με λέγανε τρελό που έψαχνα lumia950xl μέσ τον Μάρτη του 17 και τώρα που το βρήκα τρέχουν ολονων τα σάλια! Αυτη είναι η δική μου έρευνα.

Panos7GR

Που είναι οι “στα επόμενα χρόνια το Android θα έχει εξαφανιστεί από τα WP”;; 😂
Λυπηρό για να τον ανταγωνισμό να μην υπάρχουν άλλα OS, όμως κάτι ανάλογο δεν υπάρχει και στα PCs; Τα Windows έχουν τη μερίδα του λέοντος, το OS X ακολουθεί κι έπειτα οι διανομές Linux.
Στα mobile OS το τοπίο ξεκαθάρισε, η επόμενη κόντρα είναι στις smartTVs που η Samsung τουλάχιστον το πήρε νωρίς πρέφα και παίζει με Tizen, ακολουθεί η LG με το δικό της πλέον webOS και ο επόμενος αγώνας είναι στα IoT.
Βέβαια η Google το ξέρει και έχει διεισδύσει παντού με το Android και τις light – ειδικά σχεδιασμένες εκδοχές του, αλλά δεν τα πάει τόσο καλά όσο στα smartphones.

@Thodoris: Τα Windows for Mobile μην τα φοβάσαι. Μπορεί να μην υπάρχουν σχεδόν, αλλά δεν θα χαθεί. Πλέον τα Windows είναι ένα ενιαίο λειτουργικό για να εξαφανιστεί πρέπει πρώτα να πάρει πόδι από τα PCs και αυτό με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει ακατόρθωτο.

Πάνος®

Απονομή δικαιοσύνης για την εταιρεία που έκανε επιθετική εξαγορά μιας άλλης για να εκμηδενίσει όχι ένα, αλλά τρία ανταγωνιστικά λειτουργικά (Symbian, Maemo, MeeGo). Εύχομαι να ποτέ το μήνυμα και να το πάρει απόφαση πλέον να μείνει μακριά από τα λειτουργικά για φορητές συσκευές. Δύο ρουφιάνοι στην αγορά (Android, iOS) είναι αρκετοί.

Πάνος®

Διόρθωση στο προηγούμενο: “εύχομαι να πήρε το μήνυμα”.

Παν.παν

Είναι λυπηρό να λιγοστεύουν οι επιλογές σε 2 λογισμικά. Όπως είναι να μην καταλαβαίνουν η να μην παραδέχονται την αλήθεια και oi τελευταίοι εναπομειναντες ότι δε φταινε μόνο οι εφαρμογές που δεν ήταν πολλές, αλλά Κια το λογισμικό. Αυτό κυρίως. Ήταν δύσχρηστο και αυτό από μόνο του αρκεί.

Vasilist

Δυστυχώς έτσι είναι αλλά τα Windows phone ήταν μεγάλη μούφα σαν λειτουργικό.
Περίμενα πολλά άλλοι την ms αλλά όταν δούλεψα το 640xl για τρεις μήνες τα σιχάθηκα.
Το κολλήματα τι camera force close χωρίς apps άσχετα reboots….
Το πάλεψα πάντως γιατί ήθελα να το πιστέψω κάνοντας αρκετές φορές reset , updates , μπήκα και στο insider να πάρω early version από το λειτουργικό αλλά τίποτα.
RIP.

james

Τα Windows phone δεν τα εξαφάνισε το Android και το iOS. Τα απανωτά λάθη της microsoft τα εξαφάνισαν. Δύο φορές κρέμασε τους χρήστες της υποσχόμενη updates που δεν έδωσε. Αγόρασε τη Nokia βγάζοντας συσκευές σε όλο το φάσμα τιμών, ανταγωνιζόμενη ευθέως τους OEMs που προσπαθούσε να πεισει να βγάλουν συσκευές. Στο τέλος σταμάτησε να βγάζει συσκευές και η ίδια.

Το καλό που βγήκε από όλα αυτά ήταν ότι δημιούργησε ανταγωνισμό στην περιοχή 100-200 ευρώ και εκεί που έπαιρνες Android με 512 mb ram, τώρα παίρνεις με 2 GB.

Αλέξανδρος

Λογαριάζονται σαν Windows 10 συσκευές τα κινητά της Microsoft. Όπως τονίζει και ο Panos7GR δεν θα χαθεί σαν λειτουργικό. Και όπως τονίζει και ο james τα απανωτά λάθη τα εξαφάνισαν. Εκεί που το βαγόνι έδειχνε να μπαίνει σε σωστή τροχιά το 2014 με τα 8.1 η καρδάρα με το γάλα χύνεται στα 10. Πολλές οι υποσχέσεις. Project Astoria, ότι θα το πάρουν όλες οι συσκευές ακόμα και αυτές με 512 ram, κινητά όπως το Lumia 1030 με 3D touch δεν θα κυκλοφορήσουν ποτέ, και μέσα σε ελάχιστο διάστημα όλα χάνονται. Η Microsoft για εμένα αν δεν αφαιρούσε το Astoria και άφηνε έστω τους χρήστες να βάζουν μόνοι τους android apps μέσα στην συσκευή τότε πολλά θα ήταν διαφορετικά. Εκεί το έχασε. Όσο αφορά την δολοφονία του Symbian κλπ ηταν καθαρά το μεγάλο ψάρι που τρώει το μικρό. Η Microsoft παίρνει ποσοστά απο κάθε κινητό Android που κυκλοφορεί εκει έξω (πηγή Windows Central και Mspoweruser το εχουν τονίσει αρκετές φορές) και σε συνδιασμο με την εξαγορά της Xamarin που ειναι εργαλείο που φτιάχνει apps για iOS και Android δεν χάνει τα κέρδη της γιατι κακά τα ψέματα αυτό που νοιάζει την κάθε Microsoft, Apple, Google κλπ είναι η εις βάρος μας… Συνέχεια »

ChristosT

Όποιος βγάζει τα ματάκια του μόνος, δεν χρειάζεται βοήθεια.
Τίποτε άλλο…

Πέτρος Π

Μάγκες μη τρελαίνεστε, μια χαρά λειτουργικό είναι τα Windows phone… Οι περισσότεροι που γράφουν δεν έχουν ιδέα, είτε δεν έχουν πιάσει ποτέ κινητό με Windows στα χέρια τους είτε απλά τα έχουν δει σε κανένα κατάστημα από μακριά… Ουσιαστικά είναι το ίδιο λειτουργικό με τα Windows 10 στους υπολογιστές, οπότε ούτε ψόφησαν ούτε τίποτα τέτοιο… Αυτή τη στιγμή τα 950 και 950 XL είναι από τα καλύτερα τηλέφωνα που υπάρχουν στην αγορά… Επίσης, ακόμα παίρνουν κανονικά αναβαθμίσεις (μόλις χτες έγινε cumulative update!), βγαίνουν νέες εφαρμογές και γενικά ρολάρουν απίστευτα…
Όποιος έχει δουλέψει τα windows με τα live tiles, δεν νομίζω ότι μπορεί μετά να πάει σε android ή σε ios, αφού τα παιδικά, στατικά εικονίδια φαίνονται τουλάχιστον γελοία… Απλά είναι για πιο ψαγμένους χρήστες, δεν είναι για τον καθένα απ’ ό,τι φαίνεται! Δεν πειράζει ο καθένας κάνει τις επιλογές του!

Ιωάννης jb

James.. Κρέμασε τους χρήστες?? Χαχαχα κ αυτό είναι λόγος που δεν πουλάει????
Δλδ κάτι samsung κ κάτι κινέζοι που τη λέξη update δεν την έχουν στο λεξιλόγιο τους γιατί πουλάνε καλά??
Αυτοί δλδ δεν κρεμάνε τους καταναλωτές?? μη τρελαθουμε τώρα!

Να μου πει κανείς σοβαρό λάθος οι κακές συσκευές που έβγαλε τελευταία, αλλα κ κατα καιρους να πω ναι!
Να μου πει κανείς σοβαρό λάθος το ότι έχει να βγάλει συσκευή δε ξέρω κ εγώ από πότε να πω ναι!
Όλα τα υπόλοιπα είναι βλακείες κ μόνο κάτι χαζα παιδάκια μπορεί να τις πιστεύουν

james

Ιωάννης jb εγραψα δυο τρεις λογους. Ισως επρεπε να διαβασεις ολοκληρο το σχολιο μου. Ενας απο τους λογους ειναι και αυτος. Ηταν στραβο το κλημα, το εφαγε και ο γαϊδαρος που λενε και στο χωριο σου.

Ιωάννης jb

Διάβασα αυτά που λες, με λίγα λόγια σου λέω…
Δεν είναι η μοναδική που κρέμασε κόσμο άλλες κάνουν χειρότερα!
Τα υπόλοιπα δεν αναφέρονται σε σένα..
Όλοι από χωριό είμαστε

Θάνος

Αν υπάρχει τρόπος να βάλω hearthstone σε win 10 mobile, αγοράζω το LUMIA950xl, τώρα!

Saša

Το 99,9% των χρηστων που δεν “επαιξαν” ποτε τους με Maemo/MeeGo δεν εχει νιωσει τη μαγεια. Σε οσους βεβαια απευθυνεται ενα smartphone, γιατι η πλειοψηφεια το μονο που κανει ειναι να παιρνει τηλεφωνο, να στελνει sms και να χρησιμοποιει το fb, πραγμα που κανουν πολυ καλα ολα τα OS.

ChrisGR1995

Η microsoft εκανε ενα τεραστιο λαθος καθως το store της δεν ειναι εμπλουτισμενο με αρκετες εφαρμογες. Ο λογος της αποτυχιας της ηταν η βιασυνη. Λογικα επιτα απο αυτα τα συμβαντα θα προσπαθησει να βελτιωσει τo store και μετα απο χρονια ισως να δουμε μια ολοκληρωμενη πλατφορμα smartphone της microsoft η οποια θα υποστηριζει πολλες παραπανω εφαρμογες και ισως καταφερει να κλεψει τα πρωτα χρονια το 5% της αγορας. Κατα την γνωμη μου ειναι μια εξαιρετικα καλη εταιρεια στον χωρο των υπολογιστων. Κατα την γνωμη μου θα ηταν καλυτερο να ξεκινησει να πουλαει τις συσκευες της σε λιγες χωρες οπου πισυευει περισσοτερο οτι θα πετυχει ωστε να εχει για αρχη και καποιο κερδος αλλα και μια φημη ωστε να βλεπει που υπαρχουν λαθη και να τα διορθωνει. Επειτα απο καιρο , οταν θα εχει βελτιωθει , να επεκτεινει τις πωλησεος της και σε αλλες χωρες. Κτι παρομοιο εκανε και η Samsung με το Tizen os .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Software iOS YouTube YouTube Music

YouTube Music: Bug εμφανίζει μαύρη οθόνη στα iPhone

Ορισμένοι χρήστες τoυ YouTube Music για iOS αντιμετωπίζουν ένα σφάλμα όπου η εφαρμογή ανοίγει σε μαύρη οθόνη.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.