Kaspersky OS: Λειτουργικό σύστημα για server και IoT

Το KasperskyOS δεν είναι ένα λειτουργικό σύστημα γενικής χρήσης. Πληροί τις απαιτήσεις και είναι σχεδιασμένο για ενσωματωμένες συσκευές, ενώ απευθύνεται σε τρεις βασικούς κλάδους: τις τηλεπικοινωνίες, την αυτοκινητοβιομηχανία και τη βιομηχανία.

Σε ένα σύγχρονο συνδεδεμένο κόσμο, όπου πολύτιμες συσκευές IoT χρησιμοποιούνται από τους καταναλωτές, αξιοποιούνται σε κρίσιμες υποδομές κι ελέγχουν πολλές πτυχές της καθημερινής μας ζωής, η ζήτηση για ισχυρή προσέγγιση ασφάλειας είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Βασισμένο σε ένα νέο κι αναπτυγμένο εξ ολοκλήρου στο εσωτερικό της εταιρείας microkernel, χρησιμοποιεί καθιερωμένες αρχές ανάπτυξης με γνώμονα την ασφάλεια, όπως τα Separation Kernel, Reference Monitor, Multiple Independent Levels of Security και η αρχιτεκτονική Flux Advanced Security Kernel.

Το KasperskyOS έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στα προγράμματα να εκτελούν μόνο τεκμηριωμένες διαδικασίες. Η ανάπτυξη εφαρμογών για KasperskyOS απαιτεί τη δημιουργία «παραδοσιακού» κώδικα, καθώς και μια αυστηρή πολιτική ασφαλείας που ορίζει όλους τους τύπους της τεκμηριωμένης λειτουργικότητας. Μόνο ό, τι ορίζεται από την πολιτική αυτή μπορεί να εκτελεστεί, συμπεριλαμβανομένης και της λειτουργικότητας του ίδιου του λειτουργικού συστήματος.

Μια τέτοια προσέγγιση αποδείχθηκε ότι είναι πολύ χρονοβόρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ανάπτυξης του KasperskyOS, αλλά προσφέρει στους προγραμματιστές εφαρμογών ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα: μια πολιτική ασφάλειας μπορεί να αναπτυχθεί παράλληλα με την πραγματική λειτουργικότητα. Η ίδια η λειτουργικότητα μπορεί στην πραγματικότητα να ελεγχθεί αμέσως: ένα λάθος στον κώδικα σημαίνει μη καταγεγραμμένη συμπεριφορά, η οποία είναι αποκλεισμένη από το λειτουργικό σύστημα.

Το KasperskyOS δεν είναι ένα λειτουργικό σύστημα γενικής χρήσης. Πληροί τις απαιτήσεις και είναι σχεδιασμένο για ενσωματωμένες συσκευές, ενώ απευθύνεται σε τρεις βασικούς κλάδους: τις τηλεπικοινωνίες, την αυτοκινητοβιομηχανία και τη βιομηχανία. Επιπλέον, η Kaspersky Lab αναπτύσσει επίσης πακέτα ανάπτυξης για τον χρηματοπιστωτικό κλάδο (ασφάλεια τερματικών POS και thin client PS) και την ενίσχυση της ασφάλειας των κρίσιμων λειτουργιών για τα συστήματα γενικής χρήσης με βάση το Linux και τα τερματικά σημεία ειδικότερα. Η ευκολία εγκατάστασης επιτυγχάνεται με τρία πακέτα που εφαρμόζουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του KasperskyOS.

Το KasperskyOS προσφέρει μέγιστη ασφάλεια, αν και οι απαιτήσεις του φέρνουν μια επιπλέον πρόκληση για τη διαδικασία ανάπτυξης ενός πελάτη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την οικοδόμηση συσκευών όπως routers δικτύου, IP κάμερες ή ελεγκτές IoT. Αντιμετωπίζει τις ανάγκες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, των εφαρμογών για κρίσιμες υποδομές και την αναδυόμενη ανάπτυξη του Internet of Things.

, Kaspersky OS: Λειτουργικό σύστημα για server και IoT

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Adobe

Adobe Premiere Pro: Αποκτά εργαλεία δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης – Ίσως ενσωματώσει το Sora της OpenAI

Η Adobe ετοιμάζει ένα μοντέλο βίντεο παραγωγικής ΑΙ για την οικογένεια Firefly που θα φέρει νέα εργαλεία στην πλατφόρμα Premiere Pro.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.