Κοινό ψηφιακό πορτοφόλι ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

, Κοινό ψηφιακό πορτοφόλι ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να δημιουργήσει ένα κοινό ψηφιακό πορτοφόλι για όλους τους πολίτες με τη μορφή ενός app. Το ψηφιακό πορτοφόλι αυτό εκτιμάται ότι θα έχει εγγυημένη ασφάλεια συναλλαγών, προσφέροντας, παράλληλα, πλήθος υπηρεσιών στους πολίτες.

Οι πολίτες των 27 κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times, θα μπορούν μέσω της εφαρμογής αυτής να έχουν πρόσβαση σε κυβερνητικά sites, να κάνουν πληρωμές λογαριασμών, χρησιμοποιώντας έναν τρόπο ταυτοποίησης, με εγγυήσεις ασφάλειας.

Το ψηφιακό πορτοφόλι θα χρησιμοποιεί βιομετρικές μεθόδους αναγνώρισης, με την ανάγνωση δακτυλικών αποτυπωμάτων ή την αναγνώριση της ίριδας του ματιού. Φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημειώνουν ότι δεν θα μπορούν τα δεδομένα των χρηστών να αποκτηθούν από εταιρείες για σκοπούς marketing και στοχευμένης διαφήμισης.

Στην εφαρμογή αυτή, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν να αποθηκεύουν, εκτός από το ιστορικό των συναλλαγών τους, μερικά σημαντικά τους έγγραφα, όπως είναι το δίπλωμα οδήγησης, καθώς η λειτουργία της κοινής εφαρμογής αυτής θα προσφέρει όλα τα εχέγγυα ασφάλειας που θα επιτρέπει στους πολίτες να νιώθουν άνετα να φορτώνουν τα προσωπικά τους δεδομένα εκεί.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.