Η λειτουργία Picture-in-picture διαθέσιμη και για τον Chrome 70 για υπολογιστές

λειτουργία picture-in-picture διαθέσιμη chrome 70 υπολογιστές, Η λειτουργία Picture-in-picture διαθέσιμη και για τον Chrome 70 για υπολογιστές

Διαθέσιμη είναι πλέον η λειτουργία picture-in-picture(PiP) για τον Chrome της Google για Windows, Mac και Linux, που επιτρέπει στον χρήστη να παρακολουθεί περιεχόμενο από το YouTube ή το Netflix ενώ παράλληλα κάνει διάφορες άλλες εργασίες στον προσωπικό του υπολογιστή.

Η λειτουργία αυτή που μέχρι προσφάτως υπήρχε ως χαρακτηριστικό για τις συσκευές που διαθέτουν Android smartphone, είναι διαθέσιμη εδώ και λίγους μήνες για την δοκιμαστική έκδοση Chrome 69. Στην έκδοση 70, όμως, γίνεται ευρέως διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες.

Η χρήση του νέου χαρακτηριστικού είναι ιδιαίτερα εύκολη. Οι χρήστες απλά ανοίγουν ένα παράθυρο στον Chrome το οποίο να περιέχει βίντεο κι ύστερα με δεξί κλικ επιλέγουν «picture-in-picture» και το βίντεο μεταφέρεται αυτόματα σε νέο αναδυόμενο παράθυρο. Έχουν, δε, τη δυνατότητα να μεταφέρουν το συγκεκριμένο παράθυρο σε όποιο σημείο της επιφάνειας εργασίας θέλουν ενώ μπορούν ακόμη και να μικρύνουν ή να μεγαλώσουν τις διαστάσεις του. Το βίντεο θα υπερκαλύπτει τα όποια προγράμματα ή εφαρμογές έχει ανοιχτές ο χρήστης και θα παίζει ανενόχλητα στο σημείο επιλογής του.

Ωστόσο είναι στο χέρι των εκάστοτε developers να ενεργοποιήσουν το εν λόγω χαρακτηριστικό, κάτι που δε θα αργήσει να συμβεί. Επιπλέον, η λειτουργία picture-in-picture αναμένεται να γίνει σύντομα διαθέσιμη για το λειτουργικό σύστημα Chrome OS.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μάκης

Δοκίμασα χθες την εν λόγω λειτουργία στον Chrome “Picture-in-picture” και είναι απλά άψογη!!

Σταύρος Χρι

Όταν το opera έχει αυτήν την δυνατότητα εδώ και 3 χρόνια 😂😂😂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.