Η Lenovo εγκαταλείπει το Vibe Pure UI για χάρη του stock Android

lenovo stock android, Η Lenovo εγκαταλείπει το Vibe Pure UI για χάρη του stock Android

Η Lenovo επιβεβαίωσε πως πάει ένα βήμα παρακάτω εγκαταλείποντας το δικό της Vibe Pure UI Android customisation, το οποίο ήταν στα Android smartphones της, που κυκλοφορούσαν στις περισσότερες αγορές.

Η εταιρεία θα κάνει την αλλαγή σε stock Android και η πρώτη συσκευή θα είναι το Lenovo K8 Note, που θα έχει μέσα Android 7.1.1 Nougat out-of-the-box. Η επιβεβαίωση έγινε από τον Anuj Sharma, επικεφαλής του τμήματος Product Marketing, Smartphones, Lenovo MBG στην Ινδία, όπου θα κυκλοφορήσει το κινητό σε λίγες μέρες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή γίνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καταναλωτών. “Αυτό που κάναμε τους τελευταίους 11 μήνες, ήταν να εξετάζουμε το τι είχαμε όσον αφορά στην προοπτική του λογισμικού. Ήμασταν κοντά στους καταναλωτές και είδαμε τι ζητούσαν. Υπήρξε μια συγκεκριμένη τάση και τώρα αποφασίσαμε να διακόψουμε το Vibe Pure UI από τα κινητά μας. Έτσι θα πάρετε τώρα το stock Android που ζητούν οι καταναλωτές”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ωστόσο, μερικές βελτιώσεις θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν στο OS για την πλήρη χρήση τεχνολογιών όπως Dolby Atmos και TheatreMax.

Ο Sharma ανέφερε ότι οι πολιτισμικές διαφορές ήταν το κύριο ζήτημα για την ανάπτυξη ενός interface. Για παράδειγμα οι Κινέζοι χρήστες δεν είναι fans του stock Android, σε αντίθεση με τα custom skins. Από την άλλη, οι Ινδοί προτιμούν το bloatware-free OS.

Τέλος, η Lenovo υπογραμμίζει πως η μείωση του κόστους δεν είναι ο λόγος που εγκαταλείπει το Vibe Pure UI.

Πως σας φαίνεται η απόφαση;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kos

Μετά από “απαίτηση” πολλών τηλεθεατών η εκπομπή θα μεταδοθεί σε επανάληψη…. ΕΡΤ

Raziel

Πήρα το lenovo vibe p2 γενικά για τα λεφτά του πολύ καλό κινητό και η μπαταρία τέρας

panoscoll

Επιτέλους πήραν μια σωστή απόφαση για τα κινητά τους.

dimz

Πλέον το βασικό Android έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που χρειάζεται ελάχιστες αλλαγές για να εξυπηρετήσει τη κάθε εταιρεία, οπότε νομίζω ότι δεν έγινε και τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Η μεταγραφή φωνητικών μηνυμάτων κυκλοφορεί στο Android

Το WhatsApp κυκλοφορεί μεταγραφές φωνητικών μηνυμάτων στην εφαρμογή Android beta, με τη λειτουργία να είναι πλέον μέρος της WhatsApp Beta.

Smartphones Android featured iPhone

Αυτή την κίνηση πρέπει να κάνετε μία φορά την εβδομάδα για να μη σας χακάρουν

Η NSΑ συμβουλεύει τους χρήστες iPhone και Android που ανησυχούν μήπως πέσουν θύματα απάτης να απενεργοποιούν και να ενεργοποιούν ξανά τη συσκευή τους μία φορά την εβδομάδα.

Software Android Bluetooth

Android 15: Bελτιώνει την υποστήριξη ακουστικών βαρυκοΐας με Bluetooth LE Audio

Το Android υποστηρίζει ακουστικά βαρηκοΐας για το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής του αλλά η υποστήριξη έγινε πιο ουσιαστική το 2019 όταν η Google κυκλοφόρησε το Live Transcribe.

Software Android Google

Google: Νέα δυνατότητα σου επιτρέπει να ζητάς από έναν φίλο ή συγγενή να σου πληρώσει μια εφαρμογή

Στο Google I/O παρουσιάστηκε ένα νέο κουμπί που θα εμφανίζεται στο στάδιο του ταμείου αφού αποφασίσετε να αγοράσετε μια εφαρμογή.