Έρευνα: Το Android Lollipop “κρασάρει” λιγότερο από το iOS 8

Μπορεί κάποιοι χρήστες του Android Lollipop να έχουν εκφράσει διάφορα παράπονα σχετικά με την σταθερότητά του, όμως σύμφωνα με τα στοιχεία της Crittercism, δείχνουν ότι τα ποσοστά κρασαρίσματος στις εφαρμογές του Lollipop είναι πολύ μικρά. Συγκεκριμένα, το Android Lollipop κρασάρει λιγότερο από το iOS 8 με ποσοστά 2% και 2.2% αντίστοιχα, αν και η διαφορά είναι πολύ μικρή, δεν μπορούμε να την παραβλέψουμε.

Επιπλέον, η ίδια έρευνα δείχνει ότι το crash rate του iOS 8 είναι μεγαλύτερο από το iOS 7 που βρίσκεται στο 1.9%. Παράλληλα, το Android Lollipop έχει μικρότερα ποσοστά σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις KitKat και Ice Cream Sandwich, που βρίσκονται και τα δυο στο 2.6%.

lollipop vs ios 8, Έρευνα: Το Android Lollipop “κρασάρει” λιγότερο από το iOS 8

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
viel

ναι το ios 8 ειναι στο 74% των συσκευω και το lollipon σε τρομερα μικρο ποσοστο

ναι το ios 8 εχει bugs αρκετα σε σχεση με το ios 7 αλλα ποτε μα ποτε δεν μου εχει κκλεισει συσκευη ουτε καν απο την πρωτη beta που το ειχα. glitses εχει, bug εχει αλλα ποτε δεν με εχει προδωσει! crash δεν εχω δει ποτε σε μενα τουλαχιστον

nickoskr

Ρε παιδιά το λόλιποπ σε νέξους 5 έχει πολλά προβλήματα… πχ στέλνει τα sms από δυο φορές… δεν αναγνωρίζει τη κάμερα και δεν ανοίγει και η εφαρμογή του τηλεφώνου καμιά φορά… τώρα μπορεί να μην κρασάρει αλλά έχει βασικά προβλήματα τα οποία είναι απαράδεκτο να υπάρχουν και συγκεκριμένα σε συσκευή νέξους….

Vasilis

Όπως είπε ο φίλος πιο πάνω και πολύ σωστά είπε το iOS οχτώ βρίσκεται σε εκατομμύρια σε δεκάδες εκατομμύρια συσκευές περισσότερες από ότι το λολιπόπ !Άρα η σύγκριση είναι ατελέσφορη. Τόσους μήνες με το iOS οχτώ σε iPhone έξι δεν έχω παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα που να είναι άξιος άξιο λόγου και σημασίας.

Μιχάλης

Ως κάτοχος Nexus 5 και iPad 2 με lollipop και ios8 αντίστοιχα, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση αυτό! Κάνω ανά 3-4 μέρες reset στο nexus για να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση και να μην κρασάρει..άντε να βγεί η 5.1 γιατί παραέχει γίνει το κακό!!

Γιώργος Κ.

Εγώ δυστυχώς θα συμφωνήσω τουλάχιστον στο κομμάτι των bugs κτλ σχετικά με το ios8. Ένας ατυχής χρήστης του ipad mini

Panos7GR

Προς τους εξυπνακηδες για το πόσες συσκευές έχουν iOS 8 & Android Lollipop: Tο Android Lollipop (οπως και κάθε Android έκδοση) απευθύνεται στο 83% των smartphone. Τώρα που βάσει στοιχείων τελείωσε το γλυφιτζούρι (Lollipop, τυχαίο?) με τα κρασαρισματα, θυμήθηκαν σε πόσες συσκευές τρέχει το iOS. Που στο κάτω-κάτω αν σκεφτείς πόσες Nexus (Google) συσκευές τρέχουν Android Lollipop τότε ίσως μιλάμε για το ίδιο ποσοστο.

By the way, νομίζω είναι η δεύτερη “έρευνα” που δείχνει ότι το “lag-android” ανήκει στο παρελθόν και στη φαντασία των καγκουρό. Το ξέρω είναι δύσκολο να χωνέψεις οτι με το Moto G (2014) μου που το πήρα 199€ έχω καλύτερο λειτουργικό από εσένα που έσκασες 800€ για νεο iPhone και 400€ για ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ περσινό μοντέλο (iPhone 5S). Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω το link απ το Techblog με την παλιά έρευνα…

Φωτιάδης Ι.

Όταν μιλάμε για android,μιλάμε για εκατοντάδες εταιρίες παραγωγης κινητών συσκευών και όταν λέμε για iOS συζητάμε ΜΟΝΟ για Apple…Κάποια στιγμή πρεπει αυτά τα δυο ειτε να μην τα συγκρίνουμε,ειτε να τα βλέπουμε σαν μονάδες ξεχωριστά…δυστυχώς όμως η σύγκριση θα υφίσταται και μελλοντικά… Αν τώρα θέλω να τονίσω κάτι αυτό θα ήταν οτι,οι developers των Android πιστεύω οτι είναι ανώτεροι αυτών της Apple γιατί πολύ απλα έχουν να κανουν με πολλες και διαφορετικες τεχνολογιες,τεχνολογίες που η αλήθεια είναι πως εμείς ουτε καν τις αντιλαμβανόμαστε… Οι Δε της Apple εξελισσουν συνέχεια και μονο ενα προϊόν κάθε φορά,ειτε αυτό λεγεται iPhone ειτε iPad/ iPod είτε Mac….αν το καταλαβετε αυτό τοτε θα δείτε ξεκάθαρα. σ.σ. Έχω το Lg G3 3gb ram με 32gb εσωτερική… Με το που το ανοιξα για πρωτη φορά δεν πέρασα τίποτα πανω και αυτό πήρε δυο φορες μικρές αναβαθμίσεις λογισμικού και στην συνέχεια μου εμφάνισε το “νεο λογισμικο Android lollipop” το κατέβασε,το εγκατεστησα και όλα μια χαρά ,μετα απο είκοσι μερουλες ήρθε και έξτρα αναβάθμιση που είχε να κανει με αναβάθμιση των apps και το Google και απο εκείνη τη στιγμη η συσκευή απλα ,όχι δεν κρασαρει ,αλλά θεωρώ οτι είναι φτιαγμένο το ενα για το άλλο, Τέλος… Καλημέρα σε… Συνέχεια »

Alex

Παιδια τα bugs στο Lollipop και το iOS 8 δεν ειναι τιποτα
μπροστα στα bugs των W10 Technical preview 😛

Σοβαρα τωρα μην τρογωμαστε για ψιλοπραγματα!
Τα χαμε ολα ,τωρα θα κανουμε και κοντρες ποιος εχει τα
λιγοτερα bugs στο κινητο του :Ρ
Που μετα απο 8 χρονια εξελιξης των mobile platforms ακομα
μας ”πουλανε” ελλατωματικα λογισμικα..

Βαλτε ενα task killer στα Android σας και περιορηστε απο τις
ρυθμισεις τα προγραματα που εκτελλουνε στο παρασκηνιο εργασειες
που δεν χρησιμοποιειται , καντε root και βαλτε κανενα προγραμα που
σκοτωνει τις διαφημισεις και ολα ειναι καλα!

Και πρωτα απ’ολα αναφερεται στις εταιριες τα προβληματα που εχετε,
ειναι καθηκον τους να φτιαξουν updates για να μην εμφανιζονται τα προβληματα.

Φωτιάδης Ι.

@Alex you are my men(εκτός αν είσαι ή Alex)
Είσαι μέσα 1.000.000% τα MotoG Φυσάνε (για να μη πω την γνωστή λεξη απο “Γ”)
Τα πρότεινα σε δυο φιλους που δεν ήθελαν να δώσουν πανω απο 200€ και όπως και εσύ αναφέρεις ” τώρα κλαιν όλα τα αλανια που θα μείνουνε χαρμάνια” με τα Appl-α τους κινητουλια των 1000€…το G3 μου το πήρα μόλις 386€ απο Σκρουτζομαγαζο (ναι γιατί δεν κατάλαβα,μακακας είμαι να σκασω 600€ αφού και τα δυο έχουν την εγγύηση της αντιπροσωπείας) και με το γλυφιτζουρι μαμει και δέρνει…Τα MotoG είναι η καλυτερη συσκευή στην κατηγορία χρημάτων που την έχουν κατατάξει αλλά χτυπάει στα ίσια το κάθε iPhone…Lag ;;; Crash ;;;Όχι δεν ξέρει τι είναι αλλά ουτε καν έτσι;;;
+++@Alex
My men

Genesis

1ον οι android συσκευές είναι ποιο πολλές μιλάμε για πολλές εταιρίες με android 5.0 μην τρελαθούμε τώρα ότι τα ios είναι ποιο πολλά.

2ον δεν νομίζω ότι έχουν κάποια σχέση το πόσες συσκευές είναι σε κάθε μια με αυτή την αναβαθμίσει και με το πόσο συχνά κρασαρουν…χωρίς να είμαι σίγουρος βέβαια απλά αυτό πιστεύω εγώ.

Alex
είναι λογικό να έχουν bugs δεν υπάρχει κάτι τέλειο. πάντως σε θέμα αναβαθμίσεων η MS πάει καλύτερα αφού βγάζει πρώτα σε δοκιμαστικές εκδόσεις για να δουν τα bugs οι πελάτες να τα αναφέρουν και να τα φτιάξουν αυτό έπρεπε να γίνετε σε κάθε αναβαθμίσει και στα άλλα δυο λειτουργικά. η apple αν θυμάμαι το έκανε με την 8.0 αλλά δεν έκαναν τίποτα….

forneverarrow

@Panos7GR: Χαλάρωσε φίλε, κουβέντα να γίνεται. Δεν κάνουμε ιερό πόλεμο εδώ. Για το Moto G έχεις απόλυτο δίκιο. Πραγματικά ο,τι πιο αξιοπρεπές έχει σήμερα το Android (από άποψη κόστους/απόδοση). Αλλά αν είναι έτσι, το Lumia 630 ή το 525 κάνουν και το Moto G να μοιάζει iPhone αν το πάμε σε θέμα σταθερότητας και τιμής. Το κάθε OS έχει τα δικά του υπέρ και κατά, άρα διαλέγουμε και παίρνουμε. Σίγουρα η Apple ζει σε λάθος χρόνο, εφόσον πιστεύει ότι είμαστε στην εποχή του 3GS ακόμα και έχει το μονοπώλιο. Καλό και άγιο το iOS αλλά δεν παίζει να δώσω δυο ενοίκια για να πάρω iPhone ξανά. Το 5s είναι εξαιρετικό και θα το κρατήσω όσο αντέξει, αλλά όταν ανακάλυψα ότι με 169€ μπορώ να πάρω ενα 635 και να κάνω μια χαρά τη δουλειά μου, είπα τέλος. Το Android πάλι, το εχω δουλέψει σε αρκετές φάσεις, με την 1.6, 2.1, 2.3, 4, 4.2 και 4.4… Αρκετά αξιόπιστο από την 4.1 και μετά, αλλά αυτή η απόγνωση με τα updates με απομακρύνει κάθε φορά! Το Moto G είναι καλή περίπτωση αλλά το σκέτο Android όπως στο nexus δεν λέει πολλά για εμένα. Τώρα για κρασαρισματα δεν κατάλαβα τι λέτε. Να κολλήσει… Συνέχεια »

azriel84

Και μόνο που μου συγκρίνετε Moto G με iPhone…σαν να βάζεις καγκουρομηχανή με άζωτο σε fiat punto.

Πετρος

ξερετε ποιο ειναι το προβλημα???οτι εχουμε φτασει 2015,εχουμε κανει τερατε στο hardwear και δεν εχουμε φτιαξει ενα σωστο softwear!ας μην βγαλουν νεα εκδοση για ενα χρονια και ας φτιαξουν καλο λογισμικο!αυτο πρεπει

Γιώργος Κ.

azriel84 γιατί να μη τα συγκρίνουν; Κινητά δεν είναι και τα 2; Τι σημασία έχει αν έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στην τιμή; Το θέμα της απόδοσης λογισμικού εξετάζει το παρόν άρθρο κι όσο να πεις το vanilla android (moto g, x, nexus) πετάει.

mech.al.
el_mac

ποπ ποπ ποπ κανουν τα ποπ κορν 🙂

mech.al.

@azriel84 Δεν τα συγκρίνουμε εμείς, όλος ο κόσμος τα συγκρίνει, ενδεικτικά ρίξε μια ματιά στο Youtube θα βρεις πολλά βιντεάκια που να τα συγκρίνουν… Κινητά δεν είναι και τα δυο; Γιατί να μην τα συγκρίνουν;;;
https://www.youtube.com/watch?v=rNJ0uSuXzWw

Agnostos13

@Panos7GR

Οτι το Lollipop που τρεχει στο 1% των συσκευων και μεχρι στιγμης κυριως σε ναυαρχιδες του 2014 ειναι ικανοποιητικο δειγμα για να δειξει οτι το Android 5 ειναι πιο σταθερο απο το iOS 8 (το οποιο ειναι η αληθεια οτι εχει αποδειχθει αρκετα ζημιαρικο) κατα 0,2% που τρεχει στο 75% των συσκευων, αρκετες απο τις οποιες ειναι απο το 2011…
Οκ!

mrk

Ομως παρατηρησατε ποοτε ερχονται οι ενημερωσεις σε android… αν κρινουμε και την υποστήριξη χαλια. Το s3 δεν παίρνει 4.4 υποτιθεται γιατί δεν εχει πολυ ραμ. (Δλδ το core 2 πως έχει;;;;) Χιλιες φορες καλυτερα σε ios συσκευες. Το ipad μου ( το 4) παει σφαιρα αλλα υπάρχει ενα θεματακι στο animation οταν παταω home button κάποιες φορές τραβαει lag στο να κλεινει την εφαρμογη αλλα ασχετα με αυτο ανταποκρινεται αμεσα. (Εχει 4πυρηνο επεξεργαστη στα γραφικα και δεν ειναι λογικό να κολλαει για αυτο υποθέτω οτι ειναι bug). Εαν καποιος φίλος αντιμετωπιζει ενα τετοιο θεματακι σε ipad 4 αν θέλει να γραψει ενα σχολιο :3

Panos7GR

@Angostos13: Δεν έχετε καταλάβει κάτι. Άλλο ο κώδικας του Android 5, άλλο το compile που θα κάνει στη Χ συσκευή η εταιρεία ή ο Χ ανεξάρτητος προγραμματιστής της Κοινότητας.
Εδώ το άρθρο λέει ξεκάθαρα ότι το Lollipop σαν λειτουργικό έχει λιγότερα κρασαρισματα. Οπότε τι σημασία έχει αν τρέχει σε μία συσκευή ή σε 5 γαλαξίες;;
Ωστόσο αυτό που λες και πάλι θετικό είναι για το Android γιατί δείχνει ότι παρόλο που είναι γραμμένο να τρέχει στο 83% των smartphones, με διαφορετικά hardware, πάλι καλύτερο από το “αγοραφοβικό” iOS 8.

@forneverarrow: Δεν κάνω πόλεμο, απλά πρέπει λίγο να ξεθολωσει το τοπίο.

Βασίλης

Στου γιου μου το lg G3 κάναμε χθες την αναβάθμιση σε lolipop. Αν και κάτοχος iPhone 4s 8.1.3 ios με πολύ καλό αποτέλεσμα όταν είδα πως παει το G3 με το νέο λειτουργικό έπαθα σοκ. Δεν έχω ξαναδεί τόσο γρήγορο κινητό Μάλλον του χρόνου πάω για lg.

Agnostos13

@Panos7GR
Εσυ δεν καταλαβαινεις, η θελεις να κανεις πως δεν καταλαβαινεις…
Σου γραφω οτι μεχρι τωρα το Android 5 το εχουμε δει να τρεχει σε ελαχιστες Android συσκευες (ναυαρχιδες) και μου γραφεις οτι ειναι επιτυχια που εχει καταφερει να τρεχει καλυτερα απο iOS σε τοσες διαφορετικες συσκευες με διαφορετικο hardware! Που τις εχεις δει εσυ τις τοοοοσες συσκευες γιατι θα μας τρελανεις?

ΥΓ. Αληθεια, ποσο διαφορετικο hardware εχουν οι high-end Android συσκευες τελικα, διοτι κυριως με Qualcomm Snapdragon 800+ CPU και Adreno GPU ειναι (σημαντικη εξαιρεση συσκευες με Exynos της Samsung)…

akis

ναι σιγουρα….

bouss

Κάποιοι χρειάζονται επανάληψη στα μαθηματικά Γυμνασίου. Το 2% είναι ποσοστό και όχι αριθμός. Είτε σε 100 είτε σε 100 εκατομμύρια είναι ποσοστό.

Αλέξανδρος

@mech.al. ωραίο link ρε φίλε, τι μπορεί να πάρει κανείς με 200€ ε; Πάντως στο android δεν έχω παρατηρήσει κρασαρίσματα εφαρμογών ούτε σε jb ούτε σε kk εκτός από μια εφαρμογή που και που και στις δύο εκδόσεις αλλά μιλάμε για την ίδια. Τώρα σε γλειφιτζούρι δεν έχω άποψη γιατί το Nexus 7 το έκανα δώρο στον αδερφό μου και ίσα ίσα που του έκανα την αναβάθμιση και το δούλεψα λίγο.

Sammyjim

Είσαι πολύ τυχερός που το έδωσες…. Εμένα δυστυχώς το 16ρι WiFi μου το κατέστρεψε το Γλυφιτζουρι…. Με μια δυο κάρτες του χρωμ και το βαιμπερ ανοιχτά, από εναλαγη μέχρι και να ανέβει το πληκτρολόγιο, πάω κι φτιάχνω και καφέ…. Όσο για το μότο τζι 2,που το έστρωσα για μια φίλη, έμεινα Κάγκελο με την απόδοση του…. Να φταίει ότι φοράει σναπδρακο? Ίσως…

Αλέξανδρος

@Sammyjim νομίζω τα μεγαλοποιείς τα πράγματα. Δες πρώτον αν έχεις την κρυπτογράφηση ανενεργή (όπωσδήποτε). Μετά βάλε και ένα greenify γιατί ο tegra 3 δεν είναι και κανα κελεπούρι.
Φίλε όταν λέω το είδα λίγο εννοώ το είχα δύο μέρες στα χέρια μου (το ίδιο μοντέλο N7 2012) για αναβάθμιση,root κ.τ.λ
Καλό μου φάνηκε αλλά όπως είπα και παραπάνω αν δεν το έχεις μέρες δε έχεις και άποψη αλλά όχι και έτσι ρε jim.

Δημήτρης

Εγω είμαι κάτοχος του s4 i9506. Δεν έχω bugs με την lollipop αλλα η αλήθεια είναι ότι πάει πιό αργά απο την την 4.4 έκδοση που είχα. Βασικά εκείνη πήγαινε σφαίρα και δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα. Δεμ βρίσκω τον λόγο που κάναν την αναβάθμιση. Τεσπα το σίγουρο είναι ότι θα το διορθώσουν στα επόμενα updates.

kan

Εγώ παιδιά έχω το S5 και μου κολλάει πάρα πολύ με το lollipop είναι χαλι μαύρο σχεδόν όλες οι εφαρμογές ανοίγουν με τάμα το kit kat πολύ ποιο ανώτερο ας αναβαθμίσουν την φόλα τους και μετά να το πετάξουν για αναβάθμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Software Apple featured iOS

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το φετινό WWDC της Apple – Αποκαλυπτήρια για το iOS 18

Φέτος, το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών (WWDC) της Apple θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 14 Ιουνίου.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Φουντώνουν οι φήμες ότι η Apple θα χρησιμοποιήσει το Baidu AI στην Κίνα

H Apple είναι σε συζητήσεις με την Google προκειμένου να υιοθετήσει το Gemini AI στην επερχόμενη έκδοση iOS 18.