MacOS Big Sur: Γιατί ήταν τόσο αργό το download;

Big Sur, MacOS Big Sur: Γιατί ήταν τόσο αργό το download;

Όπως σας είχαμε μεταφέρει, χθες ξεκίνησε η διανομή της νέας έκδοσης του macOS, με την ονομασία Big Sur, όμως ήταν εξαιρετικά αργό το download. Αυτή η κατάσταση διήρκησε για αρκετές ώρες, μέχρι που επιτέλους φάνηκε πως όλα είχαν λυθεί και η εγκατάσταση αλλά και το download του νέου λειτουργικού λειτουργούσε κανονικά.

Το θέμα είναι όμως πως δεν υπήρχε πρόβλημα μόνο με το κατέβασμα ή την εγκατάσταση του Big Sur, αλλά υπήρξαν σοβαρά προβλήματα του διακομιστή της Apple. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και το iMessage αλλά και το Apple Pay να μη λειτουργούν για αρκετή ώρα, ενώ ακόμα και η ιστοσελίδα προγραμματιστών της Apple είχε πέσει. Οπότε, όσοι αντιμετωπίσατε πρόβλημα εκείνες τις ώρες και δε ξέρατε τι συμβαίνει, δεν έφταιγε το internet σας, ούτε ο υπολογιστής σας.

Η εξήγηση στο γιατί συνέβη όλο αυτό το πρόβλημα έρχεται από τον Jeff Johson, ο οποίος ήταν ο πρώτος που δήλωσε ότι το πρόβλημα ήρθε επειδή τα Mac δε μπορούσαν να συνδεθούν server OCSP της Apple, για να πάρουν την απαραίτητη πιστοποίηση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την Apple και όλα τα προβλήματα φαίνεται να έχουν λυθεί.

Εσείς έχετε εγκαταστήσει το νέο macOS Big Sur; Αν ναι, ποια ήταν η εμπειρία σας κατά την εγκατάσταση;

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Xarisgru

Δοκιμάζοντας να το κατεβασω κατα τις 11 το βραδυ, ήθελε για τα 12Gb γυρω στις 7-8 ωρες! Πατησα ακύρωση και το επομενο πρωι σε 25 λεπτα ειχε κατεβει!

Αποστόλης

Το κατεβασα σε 20 λεπτα περιπου με 100αρα οπτικη της Wind αλλά στις 13 Νοεμβριου κ όχι στις 12 Νοεμβριου που γυρω στις 20.30 ειχαν ανοιξει οι σερβερ της Apple.

Αλέξανδρος

Την κατέβασα χτες λίγο πριν τις 12.00. Κατέβηκε σε 2 ώρες και κόλλησε στην πιστοποίηση. Έκανα 1 φορά επανάληψη και δούλεψε κανονικά.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Σε εμένα έχει προκύψει το εξής πρόβλημα. Έχω κατεβάσει την έκδοση beta του big sur και τώρα που βγήκε η κανονική δεν μπορώ να την εγκαταστήσω. Το πρόβλημα είναι ότι ούτε στην αμέσως προηγούμενη έκδοση μπορώ να πάω του Catalina. Και όταν θέλησα να κάνω format και να περάσω καθαρό το λειτουργικό από την αρχή μου βγάζει μια γκρι οθόνη χωρίς να μπορώ να κάνω διαγραφή του δίσκου εντελώς και επανεγκατάσταση. Έχει κανείς ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορεί να επιλυθεί ; Να σημειώσω εδώ πως το MacBook Pro είναι 13 με 128 go χώρο.

Από χώρο πως πας στο δίσκο ;;

Βασίλης

Εμένα ενώ κατεβάσει το πρόγραμμα μετά από κάμποσες ώρες δύο μέρες τώρα προσπαθεί να κάνει εγκατάσταση και δεν τελειώνει. Επειδή έχει βγάλει την κάρτα που Προετοιμάζει την εγκατάσταση δε μου επιτρέπει να κάνω ούτε επανεκκίνηση ούτε να κλείσω τον υπολογιστή. Κατα τ’άλλα υπολογιστής δουλεύει κανονικά

Δημητρης

Καλησπέρα παιδια,πηρα προχτες ενα macbook pro του 2016 καινουριο,πηγαινε παρα πολυ γρηγορα και δεν ειχε κανενα προβλημα.Χτες εκανα την ενημερωση λογισμικου απο siera που ειχε στα sur και εχει βαρυνει και κολλαει.Γνωριζει κανεις τον λογο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.