macOS: Οι απειλές έχουν αυξηθεί αισθητά σύμφωνα με έρευνα

macOS, macOS: Οι απειλές έχουν αυξηθεί αισθητά σύμφωνα με έρευνα

Η Malwarebytes δημοσίευσε μια νέα μελέτη που υποδηλώνει ότι τα επίπεδα ανίχνευσης απειλών ενάντια στο macOS αυξάνονται διαρκώς, είναι υψηλότερα σε σύγκριση με αυτά που αφορούν τα Windows.

Τα δεδομένα της αναφοράς

Η Malwarebytes σημειώνει στην έκθεση της ότι εντόπισε στα Windows 4,2 ανιχνεύσεις ανά συσκευή, ενώ στο macOS σημειώθηκαν 9,8 ανιχνεύσεις ανά συσκευή. Επίσης, οι απειλές προς τα Mac αντιπροσώπευαν πάνω από το 16% των συνολικών επιτυχημένων ανιχνεύσεων.

Μπορεί το ποσοστό αυτό να φαντάζει μικρό, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη το συνολικό μέγεθος της βάσης των χρηστών Mac σε σύγκριση με το πλήθος των χρηστών Windows.

Για να υπάρξει σωστή ερμηνεία των αποτελεσμάτων πρέπει να σημειωθούν μερικά σημαντικά πράγματα. Πρώτα απ ‘όλα, αυτά τα στατιστικά στοιχεία βασίζονται αποκλειστικά σε συσκευές με εγκατεστημένα προγράμματα Malwarebytes.

Επιπλέον, οι χρήστες των Windows είναι πιο πιθανό να υποθέσουν ότι χρειάζονται λογισμικό προστασίας από ιούς εξ αρχής. Αντιθέτως, οι χρήστες Mac είναι πιο πιθανό να εγκαταστήσουν λογισμικό εντοπισμού ιών, αφού έχουν ήδη υποψιαστεί ότι το σύστημα τους έχει μολυνθεί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ανιχνεύσεις ανά συσκευή είναι περισσότερες στα Mac από ότι στα Windows.

Η Malwarebytes αναφέρει ότι το ποσοστό ανίχνευσης απειλών για όλους τους χρήστες Mac – και όχι μόνο για όσους χρησιμοποιούν το λογισμικό της – πιθανότατα είναι σχετικά χαμηλότερο από αυτό που παρουσιάζει το δείγμα δεδομένων που διαθέτει η ίδια.

Επιπλέον, η έκθεση αναφέρει ότι υπάρχει κακόβουλο λογισμικό για το macOS το οποίο είναι περισσότερο στοχοθετημένο ή έχει περιοριστεί με διαφορετικές μεθόδους. Οι ανιχνεύσεις που αφορούν το λειτουργικό σύστημα της Apple σχετίζονται κυρίως με adware και δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα.

Οπότε, αν και ο ρυθμός ανίχνευσης στα Mac είναι υψηλότερος, οι απειλές που εντοπίζονται είναι λιγότερο σοβαρές από αυτές που βρίσκει το Malwarebytes στα Windows.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.