macOS High Sierra: Διαθέσιμη η αναβάθμιση 10.13.4 με υποστήριξη eGPU

apple macos high sierra αναβάθμιση υποστήριξη egpu, macOS High Sierra: Διαθέσιμη η αναβάθμιση 10.13.4 με υποστήριξη eGPU

Μετά την αναβάθμιση του iOS στην έκδοση 11.3, η Apple προχώρησε και στην αναβάθμιση των Mac με τo macOS High Sierra 10.13.4, η οποία φέρνει πλήθος αλλαγών και βελτιώσεων. Η αναβάθμιση αυτή είναι η τέταρτη από την κυκλοφορία του macOS High Sierra το 2017 και έρχεται δύο μήνες μετά την αναβάθμιση σε 10.13.3. Τι νέα χαρακτηριστικά φέρνει;

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Apple φέρνει βελτιώσεις στην απόδοση των Mac και διορθώσεις σε bugs αλλά μέσα σε άλλα, αυτό που για πολλούς είναι το σημαντικότερο όλων είναι ότι πλέον θα μπορούν να προσαρτήσουν εξωτερική κάρτα γραφικών στον υπολογιστή τους μέσω της θύρας Thunderbolt 3 και να ενισχύσουν τον υπολογιστή τους είτε στον τομέα των video games αλλά το πιο σημαντικό, στην επεξεργασία video, 3D animation και editing, διαδικασίες που πέραν της αυξημένης υπολογιστικής ισχύος, είναι καλό να υπάρχει και μια πολύ καλή κάρτα γραφικών.

Επιπλέον, η αναβάθμιση φέρνει και υποστήριξη για τη λειτουργία Business Chat του Messages, με την οποία μπορεί κάποιος να συνομιλήσει απευθευείας με εταιρείες αλλά να κανεί και αγορές από αυτές, υπηρεσία η οποία λειτουργεί μόνο στις Η.Π.Α. Επιπλέον, διορθώνει προβλήματα στον τομέα των γραφικών που προέκυψαν από ορισμένες εφαρμογές στους iMac Pro, πολύ σημαντικό μιας και μιλάμε για υπολογιστή εξαιρετικά ακριβό για να προκύπτουν τέτοια προβλήματα.

Όσον αφορά το Safari, πλέον υπάρχει η δυνατότητα να μεταβαίνουμε στο τελευταίο tab που είναι ανοιχτό στα δεξιά του web browser με το συνδιασμό cmd+9. Εαν για παράδειγμα είχαμε ανοιχτά δεκαπέντε tabs, μπορούσαμε με το cmd+τον αριθμό του tab, να πηγαίναμε στο αντίστοιχο, μέχρι τα 9 όμως. Και στη συνέχεια, με το mouse να πατάμε στο δωδέκατο για παράδειγμα και μετά αφού το εμφανίσει, είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στο τελευταίο. Πλέον, με το συνδιασμό του πληκτρολογίου που αναφέραμε, πηγαίνουμε απευθείας στο τελευταίο κάνοντας έτσι πιο εύκολη τη μετάβασή μας στα tabs που έχουμε ανοιχτά.

Αλλαγές έγιναν και στα bookmarks τα οποία μπορούμε να ταξινομήσουμε ανάλογα το όνομα ή το URL, ενώ και στον τομέα της ασφάλειας στο safari, υπήρξε και εκεί βελτίωση μιας και πλέον εμφανίζεται παράθυρο προειδοποίησης όταν έχουμε να κάνουμε με κωδικούς και φόρμες συμπλήρωσης στοιχείων πιστωτικής κάρτας σε μη κρυπτογραφημένες ιστοσελίδες. Τέλος, υπάρχει η επιλογή του wallpaper χαρακτηριστικό των iMac Pro και η προειδοποίηση όταν ανοίγουμε 32-bit εφαρμογές, μέρος του πλάνου κατάργησης υποστήριξης από την Apple.

Η αναβάθμιση macOS High Sierra 10.13.4 βρίσκεται στο Mac App Store στο παράθυρο “Updates” και μπορεί να εγκατασταθεί σε όσους συμβατούς Mac “τρέχουν” ήδη το λειτουργικό σύστημα macOS High Sierra.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 14

iPhone 15 Ultra: Τρελή φήμη το θέλει να έρχεται με διπλή μπροστινή κάμερα

Μετά την κυκλοφορία του iPhone 14 – αμέσως μετά – ξεκίνησαν οι φήμες για το iPhone 15 της επόμενης χρονιάς. Το μεγαλύτερο, μέχρι στιγμής, leak λέει ότι τα μεγάλα και μικρά high-end μοντέλα θα είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους.

Gear Apple featured iMac

Gurman: Η Apple δεν θα διοργανώσει εκδήλωση τον Οκτώβριο για Mac και iPad

Σύμφωνα με τον διάσημο αναλυτή της Apple, τον Mark Gurman, η εταιρεία δεν έχει στα χέρια της αρκετά προϊόντα για να πραγματοποιήσει μια ειδική εκδήλωση τον Οκτώβριο.

Smartphones Apple iPhone 14 Pro

Το iPhone 15 «Ultra» ίσως αντικαταστήσει το μοντέλο Pro Max

Η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το iPhone Pro Max με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο iPhone 15 “Ultra” από την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Gear Apple Apple Watch

Youtuber τεστάρει την αντοχή του Apple Watch Ultra με σφυρί

Ένας YouTuber αποφάσισε να τεστάρει τους ισχυρισμούς της Apple για την ανθεκτικότητα του Apple Watch Ultra υποβάλλοντάς το σε τεστ πτώσης, βάζοντάς το ένα βάζο με καρφιά και ρίχνοντάς του επαναλαμβανόμενα χτυπήματα με ένα σφυρί.