macOS Sierra: Ξεκίνησε η αναβάθμιση

Μια εβδομάδα μετά τον ερχομό του iOS 10 στα συμβατά iPhone, iPad και iPod Touch, η Apple έκανε διαθέσιμο και το macOS Sierra. Μια εμφανής αλλαγή που έκανε η Apple είναι στην ονομασία, έφυγε το “OS X” και στη θέση του ήρθε το macOS, όπως στα iOS και watchOS.

Όσοι διαθέτουν συμβατά Macs, μπορούν να πάνε στο Mac App Store και να κατεβάσουν το macOS Sierra, το οποίο είναι φυσικά δωρεάν για όλους.

macOS Sierra θα πάρουν αυτοί που έχουν iMac ή MacBook από το 2009 και πέρα. Όσο για τα υπόλοιπα Macs όπως MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini ή Mac Pro, θα αναβαθμιστούν όσα έχουν αγοραστεί από το 2010 μέχρι σήμερα. Η Apple καλύπτει μια αρκετά μεγάλη γκάμα, αλλά είναι αναμενόμενο να μείνουν κάποια εκτός. Αρκετά μοντέλα από το 2007 έως το 2009 που ήταν συμβατά με OS X El Capitan δεν θα αναβαθμιστούν.

Μια από τις σημαντικές προσθήκες που κάνει η Apple στο macOS Sierra είναι η ψηφιακή βοηθός Siri, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως μια απάντηση στην Cortana των Windows 10. Μπορεί να πραγματοποιήσει διάφορες εργασίες όπως εύρεση εγγράφων, αναζήτηση εικόνων και ταινιών, αποστολή μηνυμάτων και αρκετές ακόμα λειτουργίες που ο χρήστης θα ελέγχει με φωνητικές εντολές.

Επιπλέον έρχεται το Universal Clipboard το οποίο ενοποιεί το clipboard μεταξύ iOS συσκευών και υπολογιστών της Apple επιτρέποντας έτσι Copy/Paste μεταξύ συσκευών. Σύμφωνα με την Apple το λειτουργικό σύστημα πλέον βελτιστοποιεί τον αποθηκευτικό χώρο στον υπολογιστή σας, κάτι που επιτυγχάνετε με τη μεταφορά φωτογραφιών, emails, ταινιών που έχετε ήδη δει στο iCloud, ελευθερώνοντας έτσι τοπικά χώρο.

Τέλος, για τους κατόχους Apple Watch το macOS Sierra φέρνει τη νέα λειτουργία Auto Unlock η οποία είναι μέρος των λειτουργιών Continuity και δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να έχει άμεση πρόσβαση στον υπολογιστή του χωρίς την ανάγκη εισαγωγής του κωδικού πρόσβασης, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι Apple Watch και υπολογιστής θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν προχωρήσετε στο update καλό θα ήταν να έχει γίνει το απαραίτητο backup στον υπολογιστή.

macOS Sierra, macOS Sierra: Ξεκίνησε η αναβάθμιση

macOS Sierra, macOS Sierra: Ξεκίνησε η αναβάθμιση

macOS Sierra, macOS Sierra: Ξεκίνησε η αναβάθμιση

macOS Sierra, macOS Sierra: Ξεκίνησε η αναβάθμιση

macOS Sierra, macOS Sierra: Ξεκίνησε η αναβάθμιση

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Εδώ περιμένουμε παρόλο που ήρθε, να δούμε αν βγάλει κάτι τις πρώτες εβδομάδες και βλέπουμε. Το iOs πάντως κανένα θέμα πουθενά.

Paul

Δηλ δεν θα περιμένουμε ειδοποίηση όπως γίνεται στα iPhone και iPad αλλά θα πρέπει να την κατεβάσουμε από το Apple Store ? Έξ άλλου είχανε πει για τις 23 του μηνός

ΝΙΚΟΣ

Κάντε και back up παλικαράκια μου γιατί δε θα μείνει ρουθούνι από τα δεδομένα σας.
Αυτόματο ανέβασμα ταινιών στο cloud? Πόσα giga δωρεάν έχει?
Άρμεγμα μυρίζομαι σε όσους μείνουν με τον δεινόσαυρο – λειτουργικό.

petros

Δεν βλέπω τίποτα στις ενημερώσεις μονό με αναζήτηση μου το εμφανίζει. Το ίδιο σε pages numbers και keynote.

MICHAIL

@ΝΙΚΟΣ το ανέβασμα δεν είναι ‘αυτόματο’…υπάρχει επιλογή να το απενεργοποιήσεις. Μην βιάζεσαι να σχολιάσεις….

Agnostos13

Πρόσεχε μην σου πέσει το κυάλι Νικόλα

Darth

@MICHAIL απο την στιγμη που ειναι ενεργο by default ελαχιστα ατομα θα μπουν στο κοπο να βρουν καν που ειναι η και τι ειναι

Giannis

Μετά την αναβάθμιση κατά το set up έχει ερώτημα για το ανέβασμα ή όχι στο icloud. Μην γράφετε ό,τι θέλετε ειδικά όσοι έχετε δει mac μόνο στο public.
Κατά τα άλλα έκανα την αναβάθμιση σήμερα το πρωί, έγινε γρήγορα και χωρίς πρόβλημα. Ενδιαφέρουσες νέες λειτουργίες, ειδικά το copy/paste μεταξύ συσκευών.

Makis

Ακριβώς Γιάννη για όλα, άποψη. αφήστε βρε σεις το νήμα καθαρό να γράψει κανείς εντυπώσεις, προβλήματα, κλπ.

viel

@ Darth που το ειδες το default?

Vassilis

Γεια σας. Έχω imac Mac OS X, έκδοση 10.7.5. Μου έχουν στείλει ειδοποίηση να κάνω αναβάθμιση σε MAC sierra. Γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα; Κάποια συμβουλή; Ευχαριστώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Linux macOS Windows

Οι περισσότεροι προγραμματιστές στρέφονται στο Linux – Ξεπέρασε σε δημοφιλία το macOS

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας προγραμματιστών Stack Overflow 2022, που αναφέρει ότι το λογισμικό Linux είναι πλέον πιο δημοφιλές από το macOS της Apple, καθώς οι προγραμματιστές στρέφονται σε άλλα συστήματα.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.

Software Apple macOS

Apple macOS Monterey 12.5: Διαθέσιμη η πρώτη δημόσια έκδοση beta του

Η Apple έκανε διαθέσιμη στη δημόσια ομάδα δοκιμών beta την πρώτη beta μιας επερχόμενης ενημέρωσης macOS Monterey 12.5.

Software Apple featured macOS

macOS Monterey 12.4: Πρεμιέρα για την έκδοση beta

Η Apple έκανε διαθέσιμη την επερχόμενη ενημέρωση macOS Monterey 12.4, σε έκδοση beta, χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες.