Μαθαίνουμε γεωγραφία κυνηγώντας την Carmen Sandiego στο Google Earth

0

Πριν πρωταγωνιστήσει στη σειρά του Netflix, και πριν κάνει την εμφάνιση της σε μία εκπομπή τη δεκαετία του ’90, η ολισθηρή κλέφτρα ήταν πρωτοπόρος στα βιντεοπαιχνίδια. Ακριβώς αυτά τα κλασικά παιχνίδια PC είναι η έμπνευση πίσω από την νέα ιστορία της Carmen Sandiego, η οποία θα ξεδιπλωθεί στο Google Earth.

Έχουν περάσει σχεδόν 30 χρόνια, αλλά η Carmen Sandiego δεν έχει τελειώσει τις βόλτες της πάνω στον πλανήτη Γη. Αυτή τη φορά, η Carmen γυρίζει τον κόσμο, και μας διδάσκει τα πάντα γι ‘αυτόν. Η διεθνής κλέφτρα, αποτελεί ένα σχετικά θετικό πρότυπο για αρκετούς εκεί έξω, και στο παρελθόν μας κράταγε συντροφιά και μας δίδασκε τις πρωτεύουσες των χωρών, τις τοποθεσίες ιστορικών γεγονότων και άλλα γεωγραφικά μυστικά.

Το πρώτο μέρος της σειράς ονομάζεται “The Crown Jewels Caper”, και είναι ήδη διαθέσιμο. Η αποστολή που μας έχει ανατεθεί από την ACME είναι να εντοπίσουμε το κρησφύγετο την άπιαστης Sandiego, στο Λονδίνο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας μας, χρησιμοποιούμε έναν μεγεθυντικό φακό, και εντοπίζουμε μάρτυρες σε διάφορες πόλεις, μέσω του Google Earth. Στη συνέχεια, μιλάμε μαζί τους, και συγκεντρώνουμε διάφορες ενδείξεις που ίσως μας οδηγήσουν στο κρησφύγετο της Carmen Sandiego. Όταν είμαστε σίγουροι ότι βρήκαμε το επόμενο στοιχείο, κάνουμε κλικ στο εικονίδιο του αεροπλάνου και πετάμε προς την επόμενη πόλη.

Σύμφωνα με την Vanessa Schneider, υπεύθυνη του συγκεκριμένου προγράμματος στο Google Earth, το παιχνίδι είναι ένα αφιέρωμα στο πρωτότυπο, και απευθύνεται σε όλους όσους μεγάλωσαν με το κυνηγητό της Carmen Sandiego. Επίσης, το νέο παιχνίδι του Google Earth, σχεδιάστηκε και για τους νεότερους θαυμαστές της γεωγραφίας.

Το παιχνίδι μας προσφέρει μια αίσθηση νοσταλγίας, και δεν κοστίζει τίποτα, γι ‘αυτό αξίζει να του ρίξουμε μια ματιά. Αν θέλουμε να μάθουμε γεωγραφία, κυνηγώντας την Carmen Sandiego, αρκεί να κατεβάσουμε το app του Google Earth στο κινητό μας ή να μπούμε στη σελίδα του στο Web.

Πηγή

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα