Μείνετε συνδεδεμένοι, προστατευμένοι και παραγωγικοί με το Samsung Knox

Samsung Knox, Μείνετε συνδεδεμένοι, προστατευμένοι και παραγωγικοί με το Samsung Knox

Το Samsung Knox1 αποτελεί μια επαγγελματική πλατφόρμα για τη διαμόρφωση και διαχείριση των συσκευών, όπως smartphones και tablets, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ευρεία γκάμα επιχειρήσεων. Από την πρώτη του εμφάνιση το 2013 μέχρι και σήμερα, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να έχουν τις επαγγελματικές τους συσκευές διαρκώς συνδεδεμένες μεταξύ τους και τα δεδομένα να παραμένουν προστατευμένα.

Σχεδιασμένο για επιχειρήσεις

Όπως είναι γνωστό, το Knox έρχεται ενσωματωμένο σε κινητές συσκευές Samsung και είναι στην ουσία ένα λογισμικό ασφαλείας που προσφέρει μέσω των επιπρόσθετων προϊόντων του2 έξυπνες λύσεις, όπως την εύκολη διαμόρφωση και διαχείριση των συσκευών έτσι ώστε να διασφαλίζεται η προστασία τους, των δεδομένων αλλά και της ίδιας της επιχείρησης σύμφωνα με τα standards που εμπιστεύονται ακόμα και κυβερνήσεις.

Προστασία σημαίνει Samsung Knox

Η προστασία των ευαίσθητων δεδομένων αποτελεί συνεχή πρόκληση για όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τύπου, κάτι που επιτυγχάνεται με τη χρήση του Samsung Knox. Αυτό το σύστημα εξασφαλίζει τεχνολογικά εξελιγμένη προστασία στις συσκευές σε κάθε επίπεδο, παρέχοντας ασφάλεια σε πραγματικό χρόνο καλλιεργώντας παράλληλα ένα αίσθημα εμπιστοσύνης.

Ειδικότερα στις μέρες μας όπου πιθανώς να χρειάζεται να εργαζόμαστε από οπουδήποτε και να είμαστε πάντοτε ενεργοί, οι κίνδυνοι όπως οι κυβερνοεπιθέσεις, η διαρροή δεδομένων, οι ιοί αλλά και άλλοι κίνδυνοι παραμονεύουν, το Knox μας στηρίζει, ώστε τα δεδομένα και οι συσκευές μας να παραμένουν ασφαλή.

Κομμάτι του Samsung Knox είναι και το Knox Vault το οποίο αποτελεί ένα περιβάλλον με πιστοποίηση EAL5+ το οποίο προστατεύει συγκεκριμένα δεδομένα που είναι σημαντικά για τις συσκευές μας. Πιο συγκεκριμένα, προστατεύει τα PIN, τους κωδικούς και τα βιομετρικά μας δεδομένα σε ένα καλά φυλαγμένο κομμάτι της μνήμης, που ακόμα και φιλόδοξοι hackers δε μπορούν να το “σπάσουν” και να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα μας. Ωστόσο, αν οι αισθητήρες της συσκευής “αντιληφθούν” κάποια παραβίαση, η συσκευή κλειδώνει αυτόματα και τα δεδομένα παραμένουν προστατευμένα.

Υποστήριξη σε όλες τις πλατφόρμες

Μια τέτοια πλατφόρμα ασφαλείας δε θα μπορούσε να είναι μονοδιάστατη, καθώς με το Knox Manage υποστηρίζονται όλες οι πλατφόρμες, όπως το Android, iOS, Windows, Chrome OS και συσκευές IoT (Internet of Things). Πιο συγκεκριμένα, το Knox Manage που περιλαμβάνεται στο Knox Suite, είναι εγκεκριμένο από τη Google για τη διαχείριση συσκευών και των δεδομένων τους, στηρίζοντας την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων, μιας και θα έχουν όλα τα εργαλεία και τις συσκευές για την ολοκλήρωση των εργασιών τους και πάντοτε με ασφάλεια.

Galaxy Enterprise Edition3

Οι Galaxy Enterprise Edition συσκευές θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα πρώτο βήμα στη διαμόρφωση ενός επαγγελματικού στόλου συσκευών. Εξοπλισμένες με το Knox Suite δωρεάν για το πρώτο έτος, η εγκατάσταση και το “στήσιμο” των συσκευών γίνεται από την πρώτη στιγμή και η υποστήριξη διαρκεί όσο καιρό οι συσκευές χρησιμοποιούνται. Ένα από τα πρώτα οφέλη έχει να κάνει με το να διατηρήσουμε την επιχείρησή μας προστατευμένη από τους κινδύνους που μαστίζουν και ταλανίζουν την ασφάλεια των συσκευών και κάτι τέτοιο διασφαλίζεται από τις συνεχείς εγγυημένες λήψεις ειδοποιήσεων για ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας για χρονικό διάστημα που φτάνει μέχρι και τα 5 χρόνια. Έτσι, μπορούμε αισθανόμαστε σιγουριά ότι οι κινητές συσκευές μας είναι ενημερωμένες με έγκαιρες ενημερώσεις ασφαλείας και συντήρησης Android και Samsung, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα της λειτουργίας και των δεδομένων μας.

Το Samsung Knox αποτελεί μια ασφαλή και εγκεκριμένη λύση για την εξασφάλιση της προστασίας των δεδομένων αλλά και των ίδιων των συσκευών των επιχειρήσεων, με λύσεις που στηρίζουν τη λειτουργία και την παραγωγικότητα των επιχειρήσεων, και τη Samsung να χρησιμοποιεί τα εργαλεία της για να έχει η κάθε επιχείρηση, τις συσκευές και τα δεδομένα της, προστατευμένα από κάθε πιθανή απειλή.

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς M.A.E.
1. Το Samsung Knox πληροί με επιτυχία τις αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας που έχουν τεθεί από κυβερνήσεις και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας στους επιχειρηματικούς χρήστες μια ισχυρή λύση ασφάλειας για κινητά. – www.samsungknox.com/en/knox-platform/knox-certifications
2. Το Knox Guard απαιτεί τριετή συνδρομή. Τα Knox Manage, Knox Asset Intelligence, Knox E-FOTA, Knox Capture, Knox Configure και το Knox Suite απαιτούν ετήσια συνδρομή.
3. Η διαθεσιμότητα του Enterprise Edition μπορεί να διαφέρει ανά μοντέλο και περιοχή.

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Επίσημο με τιμή από 549 ευρώ

Η Google ολοκλήρωσε τη σειρά Pixel 8 παρουσιάζοντας το Pixel 8a, την πιο προσιτή επιλογή, με ενημερωμένη σχεδίαση.

Gear Apple featured iPad Pro

Apple 2024 iPad Pro: Με οθόνες OLED διπλής στρώσης, chipset M4 και πιο λεπτά από ποτέ

Τα iPad Pro 2024 μπορεί να είναι οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε η σειρά tablet της Apple.

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Νέες προωθητικές εικόνες που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν specs πριν την κυκλοφορία

To Sony Xperia 1 VI θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά, μέχρι τότε, διέρρευσαν μερικές νέες προωθητικές εικόνες της συσκευής.