Είστε εθισμένοι με το κινητό σας; H Menthal ξέρει…

Τελικά, πόσο εξαρτημένοι είμαστε από το κινητό μας; Την απάντηση έρχεται να δώσει μία πρωτοποριακή εφαρμογή για Android την οποία ανέπτυξε μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Βόννης στην Γερμανία. Η εφαρμογή με όνομα Menthal μελετάει την καθημερινή χρήση της συσκευής σας και μπορεί να βγάλει συμπεράσματα μελετώντας τις συνήθειες σας!

Το project ξεκίνησε από μια ομάδα ψυχολόγων και επιστημόνων στον τομέα της πληροφορικής του εν λόγω πανεπιστημίου, μελετώντας σε πρώτη φάση τις συνήθειες 50 φοιτητών όσον τα αφορά τα smartphones τους για 6 εβδομάδες. Η έρευνα έδειξε ότι μέσα σε αυτό το διάστημα, περισσότερο από το 1/4 των φοιτητών χρησιμοποιούσαν το smartphone τους για τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα, τσεκάροντας το κάθε 12 λεπτά, δηλαδή περισσότερο από 80 φορές το εικοσιτετράωρο. Οι φοιτητές χρησιμοποιούσαν κυρίως την συσκευή τους για μηνύματα, κοινωνικά δίκτυα και παιχνίδια.

Έτσι λοιπόν, θέλοντας να επεκτείνουν την έρευνα τους, οι ερευνητές δημιούργησαν μία δωρεάν εφαρμογή, την Menthal, η οποία μπορεί να παρακολουθήσει την χρήση του δικού σας smartphone και να σας παρουσιάσει τα σχετικά αποτελέσματα. Στο τέλος κάθε ημέρας, η εφαρμογή στέλνει αυτόματα τα αποτελέσματα στην ερευνητική ομάδα μέσω Wi-Fi.

, Είστε εθισμένοι με το κινητό σας; H Menthal ξέρει…

Οι ερευνητές όμως κρύβουν άλλη μία έρευνα πίσω από την εφαρμογή αυτή. Με τα στοιχεία που συλλέγουν καθημερινά θα προσπαθήσουν να συνδέσουν την χρήση του smartphone με την συναισθηματική κατάσταση και τις πιθανές ψυχολογικές ασθένειες του χρήστη. Για παράδειγμα, ένας χρήστης που μιλάει αρκετές φορές την ημέρα με τους φίλους του στο Facebook ίσως είναι πιο κοινωνικός και χαρούμενος χαρακτήρας σε σύγκριση με κάποιον που δεν αλληλεπιδρά τόσο συχνά με αυτό.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για download από το Google Play ή από το Menthal Web Site.

, Είστε εθισμένοι με το κινητό σας; H Menthal ξέρει…

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
arg

το έχω κάψει λέμε…

kotsios1998

Ένα πράγμα θα ρωτήσω.
Θα λειτουργεί χωρίς να ανιχνεύει ταυτότητα κινητού και χρήστη ή γενικά χωρίς να μπορεί να παρακολουθεί τον χρήστη?

τασοs

Δλδ εγω που δεν εχο φεισμπουκ να ξεκινησω το ζαναξ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Smartphones Android Apple featured

Η μετάβαση από iPhone σε Android θα γίνει πολύ πιο εύκολη του χρόνου

H Apple προχωρά σε πολλές άλλες αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους όρους του νόμου για τις ψηφιακές αγορές.