Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Meta Horizon OS, Η Meta επεκτείνει το Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές – ASUS και Lenovo οι πρώτες που θα το χρησιμοποιήσουν

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τη διάθεση του Meta Horizon OS, ενός λειτουργικού συστήματος εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τρίτοι κατασκευαστές υλικού που θέλουν να σχεδιάσουν τα δικά τους headset.

Αυτήν τη στιγμή, η Meta πουλά τη σειρά Quest, αλλά επιθυμεί να παρέχει το λογισμικό για προϊόντα VR και AR άλλων κατασκευαστών στο μέλλον, με τον ίδιο τρόπο που η Microsoft προσφέρει τα Windows σε κάθε είδους υπολογιστές τρίτων κατασκευαστών.

Το Meta Horizon OS είναι το λειτουργικό σύστημα μικτής πραγματικότητας που δημιούργησε η Meta για το δικό της headset Quest και έχει υποστήριξη για παρακολούθηση ματιών, προσώπου, χεριών και σώματος μαζί με passthrough, χωρικές αγκυρώσεις, κατανόηση σκηνής και άλλα χαρακτηριστικά. Υπάρχει ένα “κοινωνικό επίπεδο” που θα επιτρέπει στις ταυτότητες, τα avatar και τους φίλους των χρηστών να μετακινούνται μεταξύ εικονικών χώρων σε διαφορετικές συσκευές.

Σύμφωνα με τη Meta, πολλές εταιρείες εργάζονται σε συσκευές που θα χρησιμοποιούν το Meta Horizon OS. Η ASUS ROG αναπτύσσει ένα headset gaming και η Lenovo εργάζεται σε συσκευές μικτής πραγματικότητας για παραγωγικότητα, μάθηση και ψυχαγωγία. Η Meta λέει ότι δημιουργεί επίσης μια περιορισμένη έκδοση του Meta Quest σε συνεργασία με το Xbox.

Με την επέκταση του Meta Horizon OS σε τρίτους κατασκευαστές υλικού, η Meta διευκολύνει κάθε προγραμματιστή να αποστέλλει λογισμικό VR στην πλατφόρμα, καταργώντας τα εμπόδια μεταξύ του Horizon Store και του App Lab.

Δημιουργώντας ένα λειτουργικό σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους κατασκευαστές υλικού, η Meta εισάγεται στο αναπτυσσόμενο οικοσύστημα AR/VR και δημιουργεί ευκαιρίες για να ξεπεράσει την Apple στην ανάπτυξη μικτής πραγματικότητας. Η Apple παρουσίασε τo Vision Pro νωρίτερα φέτος, αλλά το λογισμικό λείπει δεδομένης της υψηλής τιμής και της περιορισμένης διανομής της συσκευής.

Σύμφωνα με μια αναφορά νωρίτερα σήμερα, το ενδιαφέρον για το Vision Pro μειώνεται ήδη στις τοποθεσίες λιανικής της Apple με λιγότερους ανθρώπους να ζητούν demo.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dhmhtrhs

Αλλάξτε το όνομα στην επικεφαλίδα, είναι horizon os και όχι hyper.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.