Microsoft Security Essentials, Αποτυγχάνει να λάβει πιστοποίηση ασφαλείας

Το δωρεάν λογισμικό προστασίας από ιούς Microsoft Security Essentials φαίνεται να αποτυγχάνει να λάβει τη τελευταία πιστοποίηση από το ινστιτούτο AV-TEST. Συγκεκριμένα, σε τεστ που έγιναν σε διάφορα προϊόντα από συνολικά 25 κατασκευαστές, το AV-TEST δε μπόρεσε να πιστοποιήσει τα AhnLab V3 Internet Security 8.0, Microsoft Security Essentials 4.1 και PC Tools Internet Security 2012.

Microsoft Security Essentials, Microsoft Security Essentials, Αποτυγχάνει να λάβει πιστοποίηση ασφαλείας

Το προϊόν της Microsoft κρίθηκε ακατάλληλο για την προστασία ενάντια σε νέους ιούς, με ποσοστό μόλις 71%, ενώ ο μέσος όρος της βιομηχανίας βρίσκεται στο 92%. Η εταιρεία του Redmond υποστηρίζει πως έκανε σε αυστηρή αναθεώρηση των αποτελεσμάτων και ανακάλυψε ότι μόλις το 0.0033% των χρηστών του Security Essentials χτυπήθηκαν από το εν λόγω malware στο δικό της τεστ, υποστηρίζοντας πως τα τεστ του ινστιτούτου δε μπορούν να ανταποκριθούν στις πραγματικές καθημερινές προκλήσεις.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thodoris_79

Ωχ! Πρόταση για κάποιο άλλο δωρεάν που να μην σε ενοχλεί με pop-ups, ενημερώσεις κλπ?

alexandros

eset

Darth

@Thodoris με τα windows 7 και ανω δεν χρειαζεσε τόσο πολύ το antivirus το καλύτερο antivirus είναι απλός να προσέχεις λίγο

αν και πάλη θέλεις να σου προτείνω βάλε avast

NIKOS

Ουτε ESET ουτε τιποτα!LINUX και μονο LINUX!!Τα χρησιμοποιω εδω και 3 χρονια και σωθηκα!Διπλασιες ταχυτητες και στο ιντερνετ και στα κατεβασματα αρχειων και στα ανοιγματα προγραμματων η βαριων βιντεο-φωτογραφιων.Και φυσικα τσαμπα…Δοκιμαστε τα με dual boot και θα καταλαβετε τοτε οτι ο υπολογιστης σας σερνοτανε σαν ερπετο!Πουλανε στον κοσμο τα windows και σερνονται τα pc και ο κοσμος δεν ξερει το γιατι…..

lorentzos

Χρησιμοποιώ τον Essentials απο τοτε που βγηκαν τα 7 οποτε και εβαλα, εχω να πω οτι ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το προγραμμα καθότι ειναι πολυ ελαφρύ και 4 φορες που μου εντόπισε απειλές μου καθαρισε το pc χωρις προβλημα. Τωρα αυτα περι πιστοποίησης κλπ σε σχεση με τα πληρωμένα security των αλλων εταιρειων κανουν μπαμ απο μακρια περι τίνος πρόκειται….

makis88

@NIKOS μήπως ο υπολογιστής σου είναι ερείπιο ή απλά είχες windows vista?? Γιατί ο δικός μου με windows 7 και 8 πετάει κυριολεκτικά. Καλά είναι και τα windows και τα linux σε απόδοση. Πιστεύω οτι το θέμα με τους ιούς συνδέεται περισσότερο με το πόσο δημοφηλές είναι ένα λειτουργικό, ποιός θα κάτσει να φτιάξει ιούς για το 2% που χρησιμοποιεί linux? Εδώ δεν βγάζουν εφαρμογές.

Βαγγέλης

Είναι καινούρια αποτυχία του MSE αυτή που περιγράφεις στο άρθρο, γιατί ότι έχει αποτύχει το έχω ξαναδιαβάσει σε ξένα site πριν κανά μήνα περίπου, ίσως και παραπάνω…

K.boug

comodo και spybot για win7 μου..
παντα δωρεαν εκδοσεις ποτε σπασμενες και πιο ποτε αγορασμενες..χιχι!
και φυσικα προσοχη στα επικίνδυνα site..θα συμφωνησω!

Solon

Avira και τα μυαλά στα κάγκελα.

Γιώργος

@ΝΙΚΟΣ
Όταν λες linux δηλαδή ποια ακριβώς έκδοση. Μπορείς να μπεις λίγο σε λεπτομέρειες; Ευχαριστώ.

Ορέστης

Κατά τη γνώμη μου, οποίος δεν έχει δοκιμάσει Kaspersky είναι ηλεκτρονικά αναλφαβητος… Εγώ αυτό έχω να πω!

Kostas K.

Το χω στα Windows 7…Δεν μ ενοχλεί, δεν το ενοχλώ! 😛

core1

Εγω με Win 8,avira και comodo dragon για browser δεν ειχα ποτε προβλημα σε κανενα λειτουργικο,ειδικα τωρα με τα 8. Αν και το μηχανημα ειναι σε dual boot με το linuxaki μου 🙂 οπως προανέφερε ο φιλος Νικος πιο πανω. Οσο για την εκδοση που ρωταει ο φιλος Γιωργος,περνα την 12.04 LTS και εισαι πενα 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Software

Η GitHub απολύει το 10% του προσωπικού της

Η GitHub, πλατφόρμα software collaboration, μπαίνει στον “χορό” των απολύσεων και περικόπτει το 10% του προσωπικού της.

Smartphones Samsung Software

Samsung: Το λογισμικό Good Lock επεκτείνεται σε πολλές χώρες

Τέλος φαίνεται να μπαίνει στα παράπονα αρκετών χρηστών της Samsung για την αποτυχία πρόσβασης στην σουίτα εφαρμογών Good Lock, που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη σχετικά με τη χρήση των συσκευών Android της εταιρείας.

Smartphones Google Google Pixel Software

Google: Βελτιώνει τους χρόνους εγκατάστασης ενημέρωσης λογισμικού στα Pixel

H Google προχωρά στην βελτίωση του χρόνου εγκατάστασης των ενημερώσεων λογισμικού στα Pixel, που πλέον χρειάζονται λιγότερο συνολικό χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Internet Metaverse Software

Metaverse: Ξοδεύονται δισεκατομμύρια για την αγορά εικονικής γης

Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί σε εικονική γη τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς άνθρωποι και εταιρείες αγωνίζονται για να αποκτήσουν έδαφος στο Metaverse.