Microsoft: Ανοιχτή επίθεση στην Google για τα updates του Android

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Ignite στο Σικάγο, ο Terry Myerson, EVP of Operating Systems στην Microsoft ανέβηκε στο βήμα και επιτέθηκε ανοιχτά στην Google ρίχνοντας της το γάντι για τις αναβαθμίσεις και την ασφάλεια του Android.

O Myerson κατηγόρησε την Google ότι παρέχει ασυνεπή υποστήριξη μέσω των security updates στα smartphones που τρέχουν Android και αυτό θέτει σε κίνδυνο τόσο τους χρήστες όσο και τις επιχειρήσεις:

“Google ships a big pile of… code, with no commitment to update your device. Google takes no responsibility to update customer devices and refuses to take responsibility to update their devices, leaving end users and businesses increasingly exposed every day they use an Android device”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Microsoft θέλει να διαφοροποιήσει την δικής της πολιτική ως προς τις αναβαθμίσεις των Windows 10 for phones, αλλά ο Myerson δεν διευκρίνισε πως ακριβώς θα προσπεράσει τους παρόχους. Αυτό που θέλει να κάνει είναι Windows 10 με security features που θα προστατεύουν τις συσκευές με συνεχή updates.

H Microsoft σκοπεύει να προωθεί συνεχείς αναβαθμίσεις στους χρήστες μέσω του Windows Update στα Windows 10.

Επιπλέον, ανακοίνωσε το Windows Update for Business που θα προσφέρει στις επιχειρήσεις νέα μέθοδο να λαμβάνουν τις ενημερώσεις των Windows 10 για PC και να έχουν οι διαχειριστές τους τον έλεγχο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η διαδικασία να γίνεται πιο γρήγορη και πιο οικονομική για τις επιχειρήσεις.

microsoft vs android updates, Microsoft: Ανοιχτή επίθεση στην Google για τα updates του Android

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vagelis

Η google κάνει τα updates, το θέμα είναι οι εταιρείες να το διαθέσουν στις συσκευές τους.

dark_master

H Google μπορεί να δώσει τα updates και μέσω του Store αν η ευπάθεια αφορά εφαρμογές της.
Η MS θα πρέπει να βγάλει update για όλο το λειτουργικο για να λυθεί το πρόβλημα αυτό. Για να είσαι ευπαθής πρέπει να έχεις δώσει δικαιώματα χρήστη είτε μέσω root είτε μέσω τρίτου κατασκευαστή app επιλέγοντας την εγκατασταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές.

Harrison Jones

Κανονικά, όλες οι εταιρίες που λένε και ξαναλενε για τα updates του android, πρεπει να το κόψουν αυτό. Η Google έχει δικές τις συσκευές, τα Nexus. Πιστεύω το 80% απο αυτά θα τρέχει lollipop. Τώρα αν η κάθε Samsung-HTC-Sony αποφασίσει πως δεν θα δώσει update στο δικο της κινητό-ταμπλετ, είναι θέμα της κάθε εταιρίας, και όχι της Google. Αν και στο κάτω – κάτω δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι πια θέλετε να έχετε άμεσα την τελευταία εκδοση λειτουργικού. Παύει να λειτουργεί η συσκευή αν έχει μια εκδοση πιο κάτω? Αυτό παλι το ξεκίνησε η Apple μπορω να πω. Είδε τότε με τα Nexus, ποσο γρήγορα παίρνανε updates, και το έκανε και αυτή, με αποτέλεσμα όλοι να νομίζουν πως τα γρήγορα updates είναι ενα ακόμα “καλό” feature. Όμως, αλήθεια, ποσο καλο είναι? Το να έχεις άμεσα την τελευταία εκδοση λειτουργικού είναι οτι πιο κακό. Παράδειγμα: παλιότερα είχα το Sony Ericsson Xperia Arc. Το είχα πάρει τοτε που δεν είχε γίνει ακόμα το Update σε 4.0. Το κινητό με το Gingerbread πετούσε. Όμως όταν πήρε ICS, το πρωτο update τουλάχιστον, σερνόταν χειρότερα απο σκουλίκι. Μετα απο λίγο καιρό όμως η Sony έδωσε ενα ακόμα update και “έστρωσε” ας πούμε. Το update ηταν τόσο… Συνέχεια »

Makis

@ Harrison Jones

Έχεις κάποια points αλλά και πάλι το λειτουργικό φταίει, δεν είναι μόνο οι εταιρείες που παίρνουν το update και το κάνουν σαν τα μούτρα τους. Ακόμη και αν δεν βιαστείς, δεν αλλάζει κάτι, είδες ότι και μετά το release της sony απλώς καλυτέρευσε αλλά δεν επανήλθε πλήρως. Ως επίσης και με το Nexus που ανέφερες. Παθών και ‘γω με αντίστοιχο sony εκείνης της εποχής.

forneverarrow

@Harrisson Jones: δηλαδή εσύ φίλε είσαι υπεράνω update? Δεν μιλάμε για την τελευταία έκδοση πάντα, αλλά για την ξεφτίλα γενικά στις αναβαθμίσεις του Android. Αν θες τη γνώμη μου, η Google φταίει περισσότερο από την κάθε HTC, Samsung κλπ. Δικό της λειτουργικό είναι και αυτή δίνει αναβαθμίσεις. Θα μπορούσε να παρακάμψει τις εταιρίες καινα δώσει OTA η ίδια τα updates, αφήνοντας μετά τον καθένα να ασχοληθεί με το καθε interface που μας πετάει. Οι ενημερώσεις φέρνουν εκτός από νεες δυνατότητες και επιδιορθώσεις. Δεν είναι απαράδεκτο να αγοράζεις συσκευή στα 300€ (βλέπε τα mini) και να μένεις με απαρχαιωμένο λειτουργικό από το πρώτο εξάμηνο? Η πολιτική της Apple στα updates δεν εχει να κάνει με διαφήμιση αλλά με after sale, κατι που δυστυχώς είναι άγνωστος όρος στον κόσμο του Android (ή μάλλον της μεσαίας αγοράς Android).

Harrison Jones

@forneverarrow: Φίλε, διαφωνώ σε μερικά σημεία. Πρώτον, δεν είπα πως είμαι υπεράνω updates, απλα πρεπει να μάθουμε να περιμένουμε. Σίγουρα τα Firmware-Software updates φέρνουν πολλά καλούδια και διορθώνουν πολλά bugs, όμως ορισμένες φορες, φέρνουν και νέα bugs. Εκεί λέω πως πρέπει να περιμένουμε.
Επίσεις, σεβαστή η γνώμη σου, όμως γιατί η ίδια η Google να βγάζει τα ΟΤΑ updates όπως λες, για τον ατελείωτο αριθμό android συσκευών εκεί εξω? Οι εταιρίες που βγάζουν τις συσκευές πρέπει να το κανουν αυτό. Η Google δείνει το update της 5.1 έκδοσης στην Sony π.χ., όμως η Sony είναι αυτή που θα τροποποιήσει την έκδοση αυτή όστε να τρέξει ομαλά και χωρίς προβλήματα σε μια συσκευή της. Εκτός οτι δεν είναι δική της δουλεια αυτό, ειναι και ακατόρθωτο, το να βγάζει μια εταιρία μόνη της updates για χιλιάδες διαφορετικά μοντέλα κινητών, με πολλά διαφορετικά μοντέλα επεξεργαστών κτλ…

Φιλικά παντα….. 😂😂😂

Sotiris

Η μοναδική αλήθεια είναι ότι ένας android χρήστης από Jb και άνω μπορεί να κάνει απείρως περισσότερα πράγματα από έναν χρήστη wp που περιμένει updates ολόκληρου λειτουργικού ακόμα και για απλά features οπως ελληνικό swype keyboard. Ο χρήστης android έχει πρόσβαση σε εφαρμογές που μπορούν να κάνουν πράγματα αδιανόητα για άλλα λειτουργικά. Ακούγεται καλά το να λεμε 36 μηνες υποστήριξη αλλά με μια βαθύτερη ματιά βλέπει κανείς οτι τα updates φέρνουν χαρακτηριστικά που άλλοι τα είχαν… χθες.

ΥΓ. Η Google αναβαθμίζει τα Google services χωρίς ipdate λειτουργικού σε όλες σχεδόν τις συσκευές.

Doe

sotiris

τα ξέρουμε ότι το android είναι ποιο μπροστά σε features από windows, αλλά ξεχνάς κάτι βασικό ότι ο χρήστης με jb 4.1 έχει τόσο lag που δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτά.

μειώνεις συνέχεια ένα λειτουργικό το οποίο δεν έχεις ασχοληθεί πότε σου και σχολιάζεις.

NIck

Παιδιά, το Android μια χαρά είναι, μάλιστα είναι το πληρέστερο σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες Mobile λειτουργικό σύστημα μέχρι στιγμής.
Το Android μόνο στις Nexus συσκευές είναι Google Android, δηλαδή (και μόνο εκεί λειτουργεί άψογα, χωρίς lag και χωρίς περίεργα σφάλματα και κολλήματα).
Σε όλες τις άλλες συσκευές (βλ. Samsung, LG κλπ.) ΔΕΝ είναι Android αλλά ένα λειτουργικό σύστημα που φτιάχνει ο κάθε κατασκευαστής για τις συσκευές του και είναι ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ στο Android, δηλαδή είναι απλά χτισμένο πάνω στο Android έχοντας από ελάχιστες (βλ. Motorola) μέχρι και πάρα πολλές (βλ. Samsung) διαφορές από το Google Android.
Φυσικά και ο τρόπος που το χτίζει ο κάθε κατασκευαστής έχει άμεση επίπτωση στον τρόπο λειτουργίας του λειτουργικού συστήματος (βλ. lag, bloatware κλπ.).
Τέλος, η Google δεν έχει τη δικαιοδοσία να επέμβει στο θέμα των ενημερώσεων συσκευών που δεν κατασκευάζει, οπότε είναι στη δικαιοδοσία των κατασκευαστών να δώσουν από καμία (ω, ναι, ισχύει) μέχρι όσες ενημερώσεις τους συμφέρει οικονομικά (κοινώς μέχρι να αποφασίσουν αυτοί το πότε πρέπει να πάρουμε εμείς νέα συσκευή).

el_mac

Μας εχεις πρηξει με τα windows phone λες και σε πληρωνουν. Φιλικα 😉

tech21man

Σωτήρη βρες κάτι άλλο να κανεις στη ζωή σου ρε. Το ρε φίλε εδώ δεν κολλάει. Ποτε δε θα ήθελα ουτε ζωγραφιστό να σε δω όχι να σε γνωρίσω κιόλα. Δηλητηριαζεις ένα κατά τα αλλα ευχαριστο τεχνολογικο site η παθητική επιθετική σου στάση ομοιάζει με δυο τρεις ανάρμοστους που κανανε ακριβώς το ίδιο παλαιοτερα πάλι στο techblog και απλά σε γλυτώνει από τα να μη σβήνονται τα άχρηστα σχόλια σου. Μάλλον είσαι ο Χρήστος η κάτι τέτοιο σαν alternat

Όσο για την άκαιρη τοποθέτηση σου θα μπορούσα και εγώ να βγάλω μια μακρόσυρτη έως ντροπιαστική έως άχρηστη λίστα για το τι δεν μπορείς να κανεις με μια αντροιντ συσκευή αλλά πραγματικά δεν έχει νόημα. Φαίνεται να λατρεύεις ένα λειτουργικό, με μια άρρωστη θρησκευτική ευλάβεια η οποια δεν είναι υγιής πρώτα από όλα για σένα. Αν χρειάζεσαι βοήθεια για την προσωπικοτητα σου γιατί όχι, βρες ένα ψυχολόγο από ένα καλό android app αφού ξεκολλήσει το αδιανόητο για τους άλλους υπερκινητο σου η μάλλον περίμενε την google να σου τον στείλει στο σπίτι. Τόσο χέρι έχει βάλει στα δεδομένα όλων.

Sotiris

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να παραθέσεις μια λίστα στο τι δεν μπορείς να κάνεις στο android και μπορείς να το κάνεις σε wp. Για τα υπόλοιπα δεν χρειάζεται να απαντήσω γιατί δείχνω οίκτο σε χρήστες wp που πονάνε κατά βάθος κατανοώντας ότι όσα γράφω είναι αλήθεια και περιορίζονται σε σχόλια για δήθεν lag επειδή αγόρασαν android κινητό πριν 3 χρόνια και νομίζουν οτι τώρα έπιασαν τον παπά από τα @@. Το ποιός έχει πιάσει σοβαρή smartphone συσκευή κάνει μπαμ.

mitsos

λοιπόν γνώμη μου πάντα δεν είμαι με καμια εταιρία ούτε κανένα os αλλα θα ξεφύγω .πως γίνετε εν έτι 2015 να χρειαζόμαστε 3 gram 3 πύρινους επεξεργαστές και βάλε για να τρέχουμε ένα os το οποιο δεν κάνει τίποτα παραπάνω από ότι έκαναν τα xp δηλαδή τι ενοοώ τα xp με 1 gram και μονοπυρήνους έτρεχαν άψογα μάλλον oi εταιρίες να μας δουλεύουν για να πουλάνε συσκευές “brikia” στην ουσία πάνε με 2 χιλιόμετρα αντί για 600 που μπορούν οποτε το φταίξιμο το τρώνε οι προγραμματιστές που βαριούνται να κάνουν optimization/parallel programming τον κώδικα ώστε να τρέχει άψογα και η java μαμάη και δέρνει πλέον οποτε τα lag και οι ιστορίες πάνε περίπατο συν το ότι ο πιο πόλις κώδικας είναι σε c αυτά βλέπει η ms και στρώνει σωστά το .net framework στην τελική μονο οι users είναι κερδισμένοι/χαμένη και μην τσακώνεστε άδικα γελάει ο κόσμος !!!!!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Software Adobe

Adobe Premiere Pro: Αποκτά εργαλεία δημιουργίας βίντεο τεχνητής νοημοσύνης – Ίσως ενσωματώσει το Sora της OpenAI

Η Adobe ετοιμάζει ένα μοντέλο βίντεο παραγωγικής ΑΙ για την οικογένεια Firefly που θα φέρει νέα εργαλεία στην πλατφόρμα Premiere Pro.

Software WhatsApp

WhatsApp: Νέα φίλτρα συνομιλίας σας βοηθούν να βρίσκετε εύκολα το μήνυμα που θέλετε

Το WhatsApp κυκλοφορεί νέα φίλτρα συνομιλίας για να διευκολύνει την εύρεση των μηνυμάτων που αναζητάτε χωρίς να χρειάζεται ατελείωτο scroll.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.