To app του MIT που συνδέει τις ζωές 2 αγνώστων για 20 μέρες

Φαίνεται πως το νέο trend στα social media είναι η ανώνυμη παρουσία όπου ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να εκφράσει τις σκέψεις του χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύπτει την ταυτότητά του, αληθινή ή μη. Μετά το secret που σου επιτρέπει να λες οποιαδήποτε σκέψη σου ανώνυμα, έρχεται το app του MIT το οποίο επιχειρεί να συνδέσει αγνώστους μεταξύ τους ανθρώπους.

Το app ονομάζεται 20 Day Stranger και αυτό που κάνει είναι να συνδέει τις ζωές δυο εντελώς μεταξύ τους αγνώστων. Θα δίνει τις βασικές πληροφορίες για τη ζωή του άλλου. Τις πληροφορίες θα τις συλλέγει από το GPS ή το accelerometer του κινητού του συμμετέχοντα, για παράδειγμα θα λέει πότε ο άλλος είναι για καφέ, βόλτα με το ποδήλατο ή στο αεροδρόμιο. Στη συνέχεια θα παίρνει κάποια φωτογραφία από το Instagram, Google Maps και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες, για στείλει στο «ταίρι» του χρήστη την φωτογραφία της τοποθεσίας.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων παρά μόνο στο τέλος του 20ήμερου όπου μπορείτε αν θέλετε να στείλετε ένα μοναδικό μήνυμα στον άλλο συμμετέχοντα.

Προς το παρόν η εφαρμογή βρίσκεται σε beta έκδοση και όποιος θέλει μπορεί να κάνει αίτηση συμμετοχής. Όπως αναφέρει το site «Ποτέ δεν θα μάθετε ποιο είναι το ταίρι σας ή πού ακριβώς βρίσκεται, αλλά ελπίζουμε η εφαρμογή να παρέχει αρκετά στοιχεία ώστε να σχηματίσετε μια φανταστική εικόνα για τη ζωή του».
Δείτε στο video την παρουσίαση της εφαρμογής 20 Day Stranger, του MIT.

, To app του MIT που συνδέει τις ζωές 2 αγνώστων για 20 μέρες

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris

Παιδιά μην το δοκιμάσετε κάτι μου λέει πως ο δεύτερος άνθρωπος θα είναι η NSA.

Jean Tod

Αν ήταν Ελληνικό θα το ονόμαζαν “Δύο ξένοι”. @Chris ξέρουν πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις οι υπηρεσίες. Κρίμα που έχει τόσα λίγα προς ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear MIT Science

ΜΙΤ: Ανακαλύφθηκε νέος τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

Οι μηχανικοί του MIT κατάφεραν να δημιουργήσουν ηλεκτρισμό με μία διάταξη που αντλεί σωματίδια από το περιβάλλον.

Software MIT AI

Μελέτη του MIT βρίσκει λάθη και ανακρίβειες στις βάσεις δεδομένων

Ένα ποσοστό 3% των δεδομένων σε βάσεις δεδομένων παρουσιάζονται ως ανακριβή και λανθασμένα, σύμφωνα με μελέτη του MIT.

Cars featured MIT

Extending ShadowCam: Βοηθά τα αυτόνομα οχήματα να βλέπουν πίσω από τις γωνίες

Ομάδα του MIT ανέπτυξε το Extending ShadowCam που χρησιμοποιεί τις σκιές για να αντιλαμβάνεται αν κάποιο αντικείμενο κινείται σε νεκρή ζώνη.

Business AI Facebook MIT

MIT και Facebook αναπτύσσουν AI που δημιουργεί διευθύνσεις σε κατοίκους μη χαρτογραφημένων περιοχών

Το MIT σε συνεργασία με το Facebook, αναπτύσσουν νέα τεχνητή νοημοσύνη για να μπορεί να δώσει διευθύνσεις σε κατοίκους που βρίσκονται σε μη χαρτογραφημένες περιοχές και δεν έχουν κάποια οδό στην κατοικία τους.