MIUI 12: Λειτουργίες που ίσως ενσωματωθούν στην επόμενη έκδοση

, MIUI 12: Λειτουργίες που ίσως ενσωματωθούν στην επόμενη έκδοση

Η Xiaomi ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2019 ότι έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει την επόμενη custom ROM η οποία ακούει στο όνομα MIUI 12 και θα κυκλοφορήσει στα smartphone της εταιρείας κάποια στιγμή αργότερα αυτό το έτος. Ένας moderator του Mi community δημοσίευσε μερικές λειτουργίες οι οποίες ίσως ενσωματωθούν στην custom ROM της Xiaomi.

Animation και Navigation Bar

Η επόμενη έκδοση του MIUI πιθανόν θα ενσωματώνει καλύτερο animation καθώς και navigation bar. Παρόλο που τα δύο παραπάνω χαρακτηριστικά δεν έχουν προβλήματα, έχουν περιθώρια βελτίωσης.

Multi-tasking animation

Επιπλέον, μαζί με τα animations που αναφέρθηκαν παραπάνω, θα υπάρξουν αλλαγές και βελτιώσεις στο multi-tasking animation. Το νέο σύστημα πιθανόν θα είναι συμβατό με ρυθμό ανανέωσης 90Hz ο οποίος τείνει να γίνει βασικός στα smartphone.

Νέο background style

Η κοινότητα ζήτησε αλλαγές και στο background και σε αυτήν την περίπτωση ευθύνεται η αύξηση του ρυθμού ανανέωσης. Η ομάδα ανάπτυξης του MIUI φαίνεται πως άκουσε το feedback που έλαβε από την κοινότητα ωστόσο η αλλαγή του background είναι ένα μεγάλο project και πρέπει να ληφθούν υπόψιν πολλοί παράγοντες. Δεδομένου ότι αυτή είναι μία μεγάλη αλλαγή από μόνη της δεν είναι πιθανό να βρεθεί στο MIUI 12.

Camera UI

Αλλαγές ίσως γίνουν και στο User Interface της κάμερας καθώς ένα μέλος της ομάδας MIUI camera υπονόησε μία τέτοια αλλαγή στο Weibo. Αυτή είναι άλλη μία αλλαγή η οποία δεν προκαλεί περιέργεια καθώς όσο περνάνε τα χρόνια, ο αριθμός των καμερών στην πλάτη αυξάνεται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι ρυθμίσεις στην κάμερα να είναι ολοένα και περισσότερες. Ένα καλά οργανωμένο UI θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εμπειρία των χρηστών.

Application icons

Το MIUI theme έχει μία υψηλή θέση στην αγορά ωστόσο υπάρχουν εξαιρετικά εικονίδια που προσφέρονται από third-party developers τα οποία όμως συχνά προκαλούν ορισμένα bugs και δεν βρίσκονται στο theme store του MIUI. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Xiaomi θα επιτρέψει την αλλαγή των εικονιδίων των εφαρμογών μέσα από το MI theme store.

Dark Mode

Το Dark Mode είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των λειτουργικών συστημάτων ωστόσο το MIUI 11 δεν έχει system-wide Dark Mode. Παρά τις αλλαγές που κάνει η ομάδα ανάπτυξης το Dark Mode πιθανόν θα είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει με το MIUI 12.

System-level service

Στο MIUI 12 αναμένεται να έρθουν και system-level services όπως μία health εφαρμογή η οποία θα ενσωματώνει όλα τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των fitness gadgets της Xiaomi.

Advertising service

Οι διαφημίσεις στην custom ROM της Xiaomi είναι ένα “χαρακτηριστικό” το οποίο η εταιρεία υποσχέθηκε να αποσύρει. Στο MIUI 11 μπορούν να γίνουν μερικές αλλαγές για την ελάττωση των διαφημίσεων αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν διαφημίσεις. Ίσως, το MIUI 12 να ενσωματώνει ένα νέο σύστημα διαφημίσεων αντί για διαφημίσεις τύπου pop-up.

Privacy management mechanism

Ένα νέο σύστημα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων έχει ήδη ξεκινήσει να αναπτύσσεται και αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα με το MIUI 12. Στην beta έκδοση της ROM οι χρήστες έχουμε μεγαλύτερο έλεγχο της προστασίας των δεδομένων και μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα το απόρρητο.

Νέος notification filtering mechanism

Η Xiaomi δοκίμασε στο MIUI πολλούς και διαφορετικούς τρόπους διαχείρισης των ειδοποιήσεων ωστόσο μέχρι και σήμερα δείχνει να μην έχει τον πλήρη έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες ίσως δούμε στο MIUI 12 ένα box system ειδοποιήσεων το οποίο θα ομαδοποιεί τις ειδοποιήσεις. Το νέο σύστημα φαίνεται πιο εύχρηστο ωστόσο υπάρχουν ατέλειες.

Disclaimer: Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν έχουν επιβεβαιωθεί ότι θα ενσωματωθούν στο MIUI 12.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Πάντως για WiFi callings όπως και για VOLTE ούτε λόγος πάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Sony Microsoft

Sony: Θέλει η Microsoft να μην περιορίσει τους τίτλους του PlayStation

H Sony επιδιώκει να μην αλλάξει τίποτα στους μεγάλους τίτλους που είναι διαθέσιμοι στο PlayStation, μετά τη μεγάλη εξαγορά.

Smartphones iPhone 13 Apple

iPhone: To πιο δημοφιλές smartphone για το τέταρτο τρίμηνο του 2021

Κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2021, το 1/5 των αποστολών smartphones σε παγκόσμια κλίμακα ήταν iPhone.

Internet TikTok

Αστέρια του TikTok και του Instagram κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους TOP CEO’s της Αμερικής

Η Charli D’Amelio που ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο το 2019 στο TikTok με τον εαυτό της να χορεύει κερδίζει περισσότερα χρήματα από τους Top CEO’s της Αμερικής.

Smartphones Qualcomm Snapdragon Xiaomi

Xiaomi 12: Πέρασε από το Geekbench με 8 GB μνήμης RAM

Είναι γνωστό πως το Xiaomi 12, το οποίο αποκαλύφθηκε για την κινεζική αγορά τον περασμένο μήνα, πρόκειται να έχει μια παγκόσμια έκδοση