Μόλις το 31% των απειλών ανιχνεύονται από το Google Play Protect

, Μόλις το 31% των απειλών ανιχνεύονται από το Google Play Protect

Δεν μπορεί κανείς να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με τις εχέγγυα ασφαλείας που προσφέρει το Google Play Protect. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ερευνητική ομάδα του Atlas VPN, το Google Play Protect είναι αποτελεσματικό απέναντι στο 31% των απειλών.

Η έρευνα του Atlas VPN επικεντρώθηκε στην ικανότητα ανίχνευσης του λεγόμενου stalkerware, κάτι σαν spyware, αλλά με έμφαση στην παρακολούθηση της συνολικής συμπεριφοράς ενός χρήστη smartphone. Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με λογισμικό που λειτουργεί χωρίς την έγκριση του κατόχου ενός smartphone και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κακόβουλο σκοπό, στην χειρότερη περίπτωση, απλώς και μόνο για διαφημιστικό σκοπό στην… καλύτερη. Όπως και αν έχει, είναι σίγουρα ανεπιθύμητο και δύσκολο να ανιχνευθεί.

Οι επιδόσεις του Google Play Protect, της υπηρεσίας ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού της Google για τις Android εφαρμογές δεν είναι και πολύ θετικές. Στην μελέτη του Atlas VPN, δεν μπόρεσε να ανιχνεύσει περισσότερο από το 31% του stalkerware που κυκλοφορούσε καλυμμένο πίσω από Android apps. Σε απόλυτους αριθμούς εντόπισε μόνο τις 9 από τις 29 περιπτώσεις ύποπτου λογισμικού. Την καλύτερη επίδοση στη σχετική έρευνα την είχαν τα Bitdefender, Trend Micro, ESET και Kaspersky.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Play vivo

vivo X90S: Στο Google Play Console με Dimensity 9200+

Μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες για το vivo X90S που θα κάνει το ντεμπούτο του σύντομα, καθώς καταχωρήθηκε στο Google Play Console.

Internet apps Google Google Play

Νέα λειτουργία για το Google Play – Ενημερώνει εάν μια εφαρμογή δεν έχει καλή απόδοση

Η Google έχει εισαγάγει μία νέα λειτουργία στο Google Play, όπου ενημερώνει τους χρήστες εάν μια εφαρμογή δεν έχει καλή απόδοση, ώστε να μπορείτε να την παραλείψουν.

Smartphones Edge Google Play Motorola

Motorola Edge 40 Pro: Εμφανίζεται στο Google Play Console με SD 8 Gen 2

Το Motorola Edge 40 Pro εντοπίστηκε στo Google Play Console αποκαλύπτοντας ότι θα είναι ένα flagship smartphone με chipset Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM και οθόνη 1080p.

Smartphones Google Play Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy M04: Στο Google Play Console με Helio G35 chipset

Mετά το Α04 και το Α04e, η Samsung προσθέτει ένα τρίτο παρόμοιο μοντέλο στο ρόστερ της, το Galaxy M04.