Marshmallow: Motorola & LG δίνουν πιο γρήγορα updates, η Sony η πιο σταθερή

Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Apteligent από την έρευνα που πραγματοποίησε βρήκε ότι η Motorola είναι η εταιρεία που έδωσε πιο γρήγορα τα Android 6.0 Marshmallow updates στα smartphones της στις ΗΠΑ. Ξεκίνησε τον Νοέμβριο ενώ η Google το έφερε Οκτώβριο.

Η επόμενη είναι η LG, η οποία ξεκίνησε να δίνει το Android Marshmallow στις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο. Η HTC παρά το γεγονός ότι είναι στην τρίτη θέση, έδωσε το update σε όλες τις συμβατές συσκευές, ενώ άλλες εταιρίες ήταν πιο επιλεκτικές στο ποια κινητά υα πάρουν πρώτα OTA αναβαθμίσεις.

marshmallow update, Marshmallow: Motorola & LG δίνουν πιο γρήγορα updates, η Sony η πιο σταθερή

Η Apteligent μέτρησε επίσης και τα crash rates και βρήκε ότι η Sony είχε τα λιγότερα app crashes στα smartphones της. Τα Sony smartphones είχαν κατά μέσο όρο crash rate 0.08%, ακολουθεί η Motorola με 0.09% και τελευταία είναι η ZTE 0.28%.

marshmallow update, Marshmallow: Motorola & LG δίνουν πιο γρήγορα updates, η Sony η πιο σταθερή

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑντώνηςΤ

Για τα πάντα υπάρχει μια παροιμία, και εδώ ταιριάζει η εξής «όποιος βιάζεται σκοντάφτει»

Αντιαριστερος

Ναι μωρή αρρώστια SONY

Nick

Αν θες κινητό για 3 χρόνια μόνο Sony Nexus.

Aris

Συγνωμη κοροιδευομαστε και μεταξυ μας το g3 που ειναι και best seller marshmallow δεν ειδε και πυτε θα δει… Τραγικο!!!!

Στεφανος

@ΑντωνηςΤ Τι εννοεις οποίος βιάζεται σκοντάφτει? Εγώ με το Moto g3 πήρα δυο updates σε 6.0 και 6.0.1 και δεν έχω ούτε ένα πρόβλημα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

@Aris συμφωνώ μαζί σου και ο αδερφός μου το lg G3 εχει και ακόμη να του έρθει η αναβάθμιση και ουτε πρόκειται απο οτι βλέπω.

Gowrgos

Έχω ένα φίλο που έχει g3 και έχει πάρει marshmallow νομίζω πρέπει να το ψαξετε λίγο όπως και τα Φόρουμ που γράφουν ότι το g3 έχει πάρει το marshmallow.

Kostas13

Τη παπατζες λέτε .έχει πάρει την 6 πολύ καιρό το g3 όπως και το g4 ,v10 κ.α.

Ιωάννης jb

Κορυφή η sony… Αναμενόμενο!!!!
Moto x έχω κ είμαι με android 6… Αλλά για 7αρι δε το κόβω..

George

Η αληθεια ειναι οτι στο z5c που εχω η sony εκανε τρομερη δουλεια στην μεταβαση απο 5 σε 6 εκδοση.πραγματικα εχουμε βελτιωμένο τηλέφωνο.,πραγμα που δε περιμενεις απλα με μια ενημερωση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υπάρχει για το G3 marshmallow αλλα θελει λιγο διαδικασία μέσω υπολογιστή γίνεται αν δεν κανω λάθος είχε κηκλοφορησει σε μια χώρα μόνο επίσημα η 6.0

Τασος

Εγώ με moto g3 την έχω την 6 εδώ και πολύ καιρό και από ότι βλέπω σίγουρα πάω για 7

One

Μπράβο ρε Σοναρα! Εχω σχεδόν 2 χρονια το Z3 Compact και παει ρολοϊ. Εχουν κανει πολύ καλη δουλεία και αναβαθμίζεται ακόμα. Δε μετανιώνω ουτε το τελευταίο ευρω που εχω δωσει για τους Ιάπωνες σε ότι συσκευη και αν παίρνω. Μακάρι να συνεχίσουν ετσι!

Νίκος Z5

Έχοντας πάρει το Ζ το Ζ1 το Ζ3 compact και τώρα το Ζ5 μπορώ να πω σίγουρα ότι όσο αφορά τη σταθερότητα όντως είναι από τα καλύτερα.Αυτο όμως ισχύει αφού βγουν τα bug fix και μετά γιατί στη αρχή κάθε αλλαγής διανομής υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

manoskar

παιδια εχω βαλει το marshmallow στο lg g3 μεσω του lg pc suite. πολυ καλο update βελτιωσε το τηλεφωνο σε πολλα θεμματα κυριως ταχυτητα στο multitasking.

Giwrgos

Παιδιά για τα meizu τι γνώμη έχετε σε θέμα ενημερώσεων την περνας μέσα από pc η απλός Ενημέρωση λογισμικού από της ρύθμισης??

Νίκος Z5

Τα meizu είναι πολύ καλά.Ενημερωση παίρνουν και μέσω κινητού και μέσω υπολογιστή και γενικά λειτουργούν πάρα πολύ ικανοποιητικα επίσης έχουν περιφερειακά όπως μπαταρίες κάμερες οθόνες κλπ από τους μεγαλύτερους κατασκευάστες

Solon

H Sony είναι η μόνη εταιρία που σέβεται τον καταναλωτή στα smartphones. Δίνει updates ακόμα και 2,5 χρόνια μετά στις ναυαρχίδες της.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Κανονικά θα έπρεπε όλοι οι κατασκευαστές να έδιναν τρία χρόνια αναβάθμιση και όχι απλα να παίρνεις ενα κινητό ποσα χρήματα και απλα για τα μάτια του κόσμου να δίνουν μια αναβάθμιση.

Κώστας Ζ.

@ΔΗΜΗΤΡΗΣ, αυτό το κάνει παρα πολυ καλα η (πολυ κραγμενη) Apple, και δεν μπορεί κανεις να το αρνηθεί… Μετα, αν δεν κανω λαθος, η Sony τα πάει εξαιρετικά(θυμάμαι να εχω το Ζ με 5.1, όταν τα 2 χρόνια κυκλοφορίας του είχαν συμπληρωθεί)… Και με το Z3 compact μου τώρα, 0 προβλήματα πραγματικά…

Xarito

Εγώ δεν ξέρω τι λένε εδώ πάντως εγώ δεν έχω πάρει τίποτα στο LG G FLEX 2 H955 και ούτε νομίζω. Απαράδεκτη η Lg.

ΛΛ

Συμφωνώ οτι οι εταιριες πρεπει να δίνουν …περισσοτερα χρονο αναβάθμισεις τουλάχιστον 4 στις ναυαρχίδες. Και στα mid κινητά τους επισης.
Πραγματι η Sony δινει για πολλα χρονια αναβαθμίσεις στις ναυαρχίδες και μάλιστα χωρις η μετάβαση να δημιουργει προβλήματα. Εχω ενα Ζ κινητο που Απο 4.2 και έφτασε 5.1.1. Μάλιστα όσες αλλαγες εκανα δεν αντιμετώπισα προβλημα προσωπικά. Ελπιζω και αλλες εταιριες να το κάνουν. Νομιζω οτι τηλ τέτοιων δυνατοτήτων σαφώς θα μπορούσαν να πάρουν και την 6.0 έκδοση και 7.0. Αλλα και να μην πάρουν όπως στα Apple προϊόντα μου …δε βλεπω καποια σοβαρή αλλαγη. Ισως να εχει σημασια για καποιος εξειδικευμένους χρήστες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

@κωστας Z. Ναι η apple όσο και αν δεν την θέλουν κάποιοι απο αναβαθμίσεις σε καλύπτει 3 χρόνια. Το αρνητικό με τοις περισσότερες εταιρίες ειναι οτι βγάζουν τόσα μοντέλα κάθε χρόνο που τα περισσοτερα τα ξεχνάνε.

@xarito συμφωνώ μαζί σου μιας και ήθελα να πάρω το lg g flex 2 για δεύτερο κινητό η για λιγο καιρό να το εχω ως βασική συσκευή και απο οτι διάβασα καινούργιο σχετικά τηλ με δυνατά χαρακτηριστικά και δεν του έδωσαν ακόμη την 6.0

Giwrgos

Την apple και εγώ την παραδέχομαι μάλιστα πριν Πόσο καιρό δεν θυμαμε είχε δώσει και στο iphone 4s αναβαθμίσει και κοιταξα ποτέ βγήκε και μάλιστα εξεπλάγην που ήταν του 2011 και δίνανε ακόμα αναβαθμίσεις μπράβο τους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Προσωπικά αυτο που θεωρώ ειναι οτι η κάθε εταιρία εκει έξω αν δεν έβγαζε κάθε χρόνο 10 και συσκευές με αποτέλεσμα να χάνει την μπάλα και έβγαζε πχ λεω εγω μια οικονομική συσκευή μια μεσαία και μια ναυαρχίδα δεν θα έχανε την μπάλα και δεν θα άφηνε τις περισσότερες συσκευές στην μοίρα τους όπως και γίνεται τις περισσότερες φορές διότι βγαίνει ενα κινητό και οι περισσότεροι λένε κατασκευαστές οκ το βγάλαμε το ξεχνάνε και επικεντρώνονται μόνο στο επόμενο μοντέλο που θα βγάλουν με αποτέλεσμα να μην ασχολούνται με την αναβάθμιση της κάθε συσκευής.
Μετα θεωρώ πως ειναι κρίμα και ειδικα όταν σκας ποσα χρήματα για ενα κινητό να βλέπεις οτι δεν θα παρει την επόμενη αναβάθμιση η θα παρει μόνο για ενα χρόνο και αυτο.

Xarito

@Δημήτρη δυστυχώς για εμένα ευτυχώς για σένα πάντως έχοντας αλλάξει αρκετά κινητά έχω καταλήξει ότι τουλάχιστον σε θέμα αναβάθμισης iphone και nexus μπροστά με διαφορά για αυτό από εδώ και πέρα μόνο nexus συσκευές θα αγοράζω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Anakin

Ψέμματα όλα πιο γρήγορη στα update είναι η Samsung 🙁

vasilist

Συμφωνώ με το άρθρο, η LG και motto είναι οι πιο γρήγορες μετά τα nexus φυσικά.

ΑντώνηςΤ

@Στεφανος – Αρχικά κάνεις 2 λάθη.

– Πρώτα από όλα το Moto G3 παίρνει ατόφιο «μαμίσιο» Android ουσιαστικά χωρίς καμιά προσαρμογή. Τα λάθη παρουσιάζονται περισσότερο σε πολύ προσαρμοσμένα κινητά. Μάλιστα απορώ που είναι μέσα στην λίστα κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι. Ίσως τα bug να είναι θέμα περισσότερο λόγω drivers/hardware (χαμηλό κόστος) και όχι Software

– Δεύτερο το ότι σε εσένα ή σε οποιοδήποτε κινητό δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να σου (μας) παρουσιάσει έστω και μια φορά. Τα ποσοστά είναι πολύ μικρά για να το παρατηρήσεις.

Τέλος, είναι πολύ απλό αυτό που λέω, όλες οι εταιρίες βιάζονται να βγάλουν update και να πουν ότι είναι οι πρώτες που το δίνουν χωρίς να εκτελέσουν όλους τους απαραίτητους δυνατούς ελέγχους. Πράγματι η Sony το καθυστερεί πολύ σε σχέση με τις άλλες εταιρίες. Φαίνεται από τα στατιστικά ότι η μάλλον η καθυστέρησή δεν είναι μόνο από επιλογή της εταιρίας (διάθεση μικρότερων πόρων ή marketing) αλλά μάλλον το ψάχνει παραπάνω από τις άλλες και κάνει περισσότερους ελέγχους.

Φυσικά οι άλλες εταιρίες σιγουρά θα βγάζουν διορθώσεις αργότερα (ίσως και στον παρόμοιο χρόνο με την Sony) αλλά για ένα μικρό χρονικό διάστημα παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα.

Είναι θέμα επιλογής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: 8 φωτογράφοι απαθανατίζουν την καλλιτεχνική πλευρά 8 ευρωπαϊκών πόλεων

8 φωτογράφοι, 8 πρωτεύουσες, άπειρη δημιουργικότητα. Έτσι οραματίστηκε η Motorola το πιο πρόσφατο project της, το οποίο στοχεύει να αναδείξει τις δυνατότητες της νεότερης σειράς προϊόντων της: της σειράς edge 50.

Smartphones featured Motorola Motorola Android Smartphones

Motorola Edge 50 family: Βασισμένη στην τεχνολογία moto AI

Η Motorola παρουσιάζει μια νέα γενιά συσκευών edge με εργονομικό σχεδιασμό και την πλέον εντυπωσιακή κάμερα ως τώρα, βασισμένη στην τεχνολογία moto AI.

Smartphones Moto Motorola

Motorola Edge 50 Fusion: Με κάμερα 50MP και μπαταρία 5.000mAh

Η Motorola αποκάλυψε και την τρίτη συσκευή της σειράς Edge 50, το Edge 50 Fusion, που θεωρείται το πιο “ισορροπημένο” μοντέλο που προσφέρει.