Move to iOS: Η επίθεση της Apple στο Android διαθέσιμη στο Google Play

Η Apple είναι γνωστό ότι δεν τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το Android και κατά καιρούς δεν χάνει την ευκαιρία να το συγκρίνει με το δικό της iOS για να δείξει την υπεροχή του. Σε αντίθεση με άλλους, όπως η Microsoft, η Apple δεν μας έχει συνηθίσει να φτιάχνει apps για τρίτους και δει για το Android.

Τελικά όμως μαζί με την κυκλοφορία του νέου iOS 9 η Apple έκανε διαθέσιμο στο Google Play μια εφαρμογή η οποία ονομάζεται “Move to iOS”, είναι για χρήστες Android αλλά έχει στόχο να τους βοηθήσει να εγκαταλείψουν το Android.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους νέους χρήστες iOS συσκευών να μεταφέρουν το περιεχόμενο από το παλιό τους Android κινητό, στην νέα iσυσκευή. Τα δεδομένα που μπορεί να μεταφέρει είναι επαφές, φωτογραφίες, video, bookmarks, ραντεβού σημειωμένα στο ημερολόγιο, λογαριασμούς email και μηνύματα.

Ο συγχρονισμός των δυο συσκευών γίνεται μέσω Wi-Fi network που δημιουργείται από την iOS συσκευή, ενώ η εφαρμογή “Move to iOS” (download) χρειάζεται Android 4.0 και άνω.

Για όσους λοιπόν θέλουν να κάνουν την μετάβαση, η Apple φρόντισε να διαθέσει το κατάλληλο εργαλείο. Σκέφτεστε να αφήσετε το Android για το iOS;

Move to iOS: Η επίθεση της Apple στο Android διαθέσιμη στο Google Play, Move to iOS: Η  επίθεση της Apple στο Android διαθέσιμη στο Google Play

Move to iOS: Η επίθεση της Apple στο Android διαθέσιμη στο Google Play, Move to iOS: Η  επίθεση της Apple στο Android διαθέσιμη στο Google Play

Move to iOS: Η επίθεση της Apple στο Android διαθέσιμη στο Google Play, Move to iOS: Η  επίθεση της Apple στο Android διαθέσιμη στο Google Play

Move to iOS: Η επίθεση της Apple στο Android διαθέσιμη στο Google Play, Move to iOS: Η  επίθεση της Apple στο Android διαθέσιμη στο Google Play

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
almir

Δεν νομίζω να τιθεται τετοιο θέμα για τους χρήστες του Android. Μαλλον το αντιθετο…!

ΝικοςZ1

Μέχρι και για ανακύκλωση το στέλνουν χαχαχαχ ε τους τρελούς πλάκα έχουν χαχαχ.

azriel84
John

Δυστυχως το android ειναι ενα αθλιο λογισμικο. Τιγκα στα ορθογραφικα λαθη στο play store (ενα παραδειγμα: λεει περιΣοτερα αντι για περιΣΣοτερα), δεν μπαινουν καν στον κοπο να κανουν μια μεταφραση της προκοπης για τα ξενα apps. Για να μην πω το αλαλουμ με τις εκδοσεις και τις αναβαθμισεις που στην πραγματικοτητα ειναι υποβαθμισεις για το κινητο. H Apple εχει καθε δικαιωμα δυστυχως να λεει οτι λεει για το android.

Αλέξανδρος

@John αν έχεις κάνα κινέζικο jaga xiaomi huwai μπλα μπλα δεν σε φταίει κάνεις. Δοκίμασε S6/Note 5 να δεις τι θα πει android

djfapples

Θα αφήσω τη BMW να πάω σε Lada?

Mary

djfapples BMW λες το android? κλαίω! Έχεις δει πολλές BMW πλαστικές και φουλ στο λαγκ;

veliouras

@john μαλλον δεν το εχεις ψαξει καλα. το ios ειναι πολυ εντυπωσιακο μαρκετιστικα αλλα κατ εμε δεν προσφερει κατι παραπανω ουσιαστικα. η google στην αρχη με ενοχλουσε που εβαζε χερι παντου (λειτουργικο, brwosers, mail, ημερολογια) και το ιδιο ελεγα και για το android. ομως οφειλουμε να παραδεχτουμε οτι τεχνολογικα υπερεχει ξεκαθαρα. αν θεωρεις τοσο σημαντικη την μεταφραση των app για την σωστη λειτουργια του κινητου, μαλλον εχεις αλλες προτεραιοτητες. οσο για τις αναβαθμισεις, γινονται παντα δεκτες με ενθουσιασμο απο την πλειοψηφια των χρηστων. για μενα το μηλο και το λειτουργικο του ειναι μια υπερεκτιμημενη κατηγορια, ενα κινητο προδιαγραφων 400-500 ευρω που το πληρωνεις *2 χωρις λογο. οσον αφορα τα μεριδια αγορας η γκουγκλ προηγειται στην αμερικη με 10 μοναδες. μια καλη συγκριση των λειτουργικων και ποσο “κλειδωμενο” ειναι το ios μπορεις να την δεις εδω: https://www.itworld.com/article/2936093/android/android-vs-ios-9-reasons-you-shouldnt-ditch-googles-mobile-os.html#slide1

John

@Αλέξανδρος… Νοτε 2 εχω. Το κινητο τα σπαει ακομα, αλλα το android σαν λογισμικο ειναι γεματο flaws.

παπαροκάς tiamat

Ενταξη τωρα τι να πουμε στο κοριτσακι… οτι ειναι ασχετο..? Μαθε πρωτα λοιπον τη λεξη nexus και μετα ελα πες μας εδω για lag ..

παπαροκάς tiamat

Α και να συμπληρωσω κατι που ακουω συνεχως οτι ταχα το ios ειναι ελαφρυ os ! Γυμνο (απο δυνατοτητες) ειναι παιδια πως να μην ειναι ”’ ελαφρυ ””

ioankav

Τα σχόλια πάντως στην αξιολόγηση της εφαρμογής όλα τα λεφτά. Επίσης, τόσους πολλούς “1” δε θυμάμαι σε άλλη εφαρμογή.

Κύριος Χ

@παπαροκάς tiamat

Nexus.
Ναι σαν λογισμικό είναι μες τα bugs..

..όπως και το iOS και φυσικά το W10m.

Έλεος σας δίνει τροφή μία εφαρμογή που την έκαναν τύποι που πληρώνονται δεκαχίλιαρα δολάρια κάθε μήνα και εσείς σκοτώνεστε..

Επίσης αναλογικά με τα αυτοκίνητα είναι:
iOS: ferrari 458 (εντυπωσιακό, γρήγορο, αλλά πανάκριβο στα όλα του)
Android: παλιό muscle αμερικανικά (πολύ βαρύ,μεγάλη κατανάλωση, αλλά αν ασχοληθείς πολύ μαζί του γίνεται αξιοπρεπές)
WP: κορεάτικο αμάξι (style hyundai, που προσπαθεί να φτάσει τους υπόλοιπους, αλλά κάποιες φορές είναι καλύτερο απο το αναμενόμενο)

Χαρούμενος κάτοχος hyundai.. 😛

giannogeorge

Αν και είμαι στο Android από το 2011, πλέον άνετα θα το έκανα. Αλλά για το 6S Plus και μόνο :-Ρ

giannogeorge

Αν θέλετε να κάνετε ένα ρεφενέ για εμένα, εγώ εδώ είμαι!

Mike

Είναι σχεδόν ένας χρόνος από τότε που πήγα σε iOS (πρώην χρήστης Android επι 3ετίας+) και δεν το μετανιώνω καθόλου, αντιθέτως είμαι πολύ χαρούμενος με τη μετάβαση.

Και σχετικά με ό,τι λέγεται για την τιμή του κλπ, το iPhone και η Apple ως brand απευθύνεται σε ένα πιο premium κοινό, αυτό είναι όλο.

aggee pap

Χρησιμοποιώ και τα δύο λογισμικά ταυτοχρονα:note 3 και iPhone 5.Δύο διαφορετικά λογισμικά. που η μόνη τους διφορούμενο είναι το κοινό π απευθύνονται. Το ένα ειναι πιο απλο και λιτο γιατί εχει πιο λίγες δυνατοτητες κ απευθύνεται σε μεσαίους χρηστες και νεαρό κόσμο που δίνει έμφαση στην εμφάνιση και το ντιζάιν. Το άλλο (android ) απευθύνεται σε πιο προχωρημένους στην τεχνολογια χρήστες που δίνουν έμφαση στην ουσια κ την ενασχόληση με το τηλέφωνο κ τις δυνατότητες του.Εγώ προσωπικά ψηφίζω Android με ένσταση την επέμβαση των εταιρειών στο stock Android.

foivos1k

Αυτο π κάποιοι δεν καταλαβαίνετε ειναι ότι το ιφον προορίζεται για όλους. Κάνει τα πάντα απλά και καλά. Πολύ καλά. Ειναι ένα πανέμορφο κινητό με εξαιρετική οθόνη, σμουθ, οργανωμένο οικοσύστημα, φοβερά ακουστικά, εξαιρετική φωτογραφία, store, κρατά στο χρόνο αξία και ποιότητα, εξαιρετικοτατη εξυπηρέτηση στο κατάστημα της Apple (μένω Βερολίνο και δυο φορές π παρουσιάστηκε πρόβλημα το ζήτημα λύθηκε την ίδια μέρα) και σίγουρα δεν αφορά αριθμολαγνους. Κάτοχος ιφον 6 και πρώην g2, g3.

Αλέξανδρος

Ρε παιδιά είχα δύσκολη μέρα, μην τα πετάτε έτσι. Ποιος μέσος και πάνω χρήστης θα πάει από το android σε ios;
Η άλλη λέει το android δεν είναι Bmw και ότι έχει και lag. Πσσς, που και σε ποια συσκευή το είδε; Και πλαστικό; Αυτό είναι φοβερό ελάττωμα.
Για να καταλάβω την λογική σας δηλαδή, τα windows 98 είναι καλύτερα από τα 7 η 8 ή και 10; Αφού όσα πιο λιγότερα κάνεις και χρειάζεται και λιγότερους πόρους το λειτουργικό ( για ποιόν λόγο άραγε?????????????????? ) πάει να πει ότι είναι και καλύτερο.
Τέλος, αύριο iphone 6s plus στην καταπληκτική τιμή των 1000€ παρακαλώ γιατί μπορεί να μη κάνει πολλά αλλά είναι premium. Άρε και μετά λέμε γιατί περνάμε αυτά που περνάμε.

Γιάννης

-Σκέφτεστε να αφήσετε το Android για το iOS;
-Ποτέ.

veliouras

διαβασα λοιπον οτι το αιφον κανει τα παντα πολυ καλα, θυμιζω οτι τα παλια μοντελα κανουν 400+ αυτο ελειπε να μην τα κανουν ολα καλα. επισης διαβασα οτι εχει φοβερα ακουστικα. να θυμησω οτι πριν βγουν τα κινητα οταν το μηλο ειχε βγαλει την μουφα αιποντ για μουσικη, τα ακουστικα του ηταν οτι χειροτερο κυκλοφορουσε σε αντιθεση με ποιοτικα και φτηνα players οπως αυτα της creative που ειχαν εκπληκτικα ακουστικα και ηχο. νομιζω οτι οι χρηστες των μηλοσυσκευων εχετε υπνωτιστει απο το πολυ επιθετικο μαρκετιγνκ της εταιρειας και την ευρυτατη αποδοχη του.

foivos1k

@veliouras είπες για τα ακουστικά και αφιέρωσες 4 από τις 7 γραμμ’ες σου σε αυτό. Για τα άλλα έχεις να πεις τίποτα; Και άλλα κάνουν τα πάντα αλλά δεν τα κάνουν εξίσου καλά. Πάντα στα σμαρτφόουνς κάτι δίνεις, κάτι παίρνεις και απο κάπου χάνεις. Θα βρεις και πλεο και μειο νεκτήματα, ωστόσο όλοι οι androiders έχετε μια τάση υποτίμησης των ιφον και των κατόχων τους που καταντά γελοία. Προσωπικά μετά απο g2, g3 και έχοντας στο οικογενιεακό περιβάλλον το g4, δεν ξαναγυρνώ σε android, γεγονός που δεν με κάνει ούτε πιο έξυπνο ούτε πιο χαζό, ούτε τα android για πέταμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.