Mozilla Firefox: Μπλοκάρει αυτόματα την αναπαραγωγή βίντεο και τις αναδυόμενες διαφημίσεις

Mozilla Firefox, Mozilla Firefox: Μπλοκάρει αυτόματα την αναπαραγωγή βίντεο και τις αναδυόμενες διαφημίσεις

Mozilla Firefox, Mozilla Firefox: Μπλοκάρει αυτόματα την αναπαραγωγή βίντεο και τις αναδυόμενες διαφημίσεις

Η Mozilla κυκλοφόρησε την έκδοση 66 του Firefox. Η τελευταία έκδοση του δημοφιλούς browser διαθέτει όλες τις συνηθισμένες ενημερώσεις και διορθώσεις σφαλμάτων, αλλά υπάρχει και κάτι πιο ενδιαφέρον, η μείωση των ενοχλητικών στοιχείων στο διαδίκτυο.

Πλέον ο Firefox μπορεί να αποκλείει την αυτόματη αναπαραγωγή ήχου και βίντεο, σε κάθε ιστοσελίδα. Ο browser αναγνωρίζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παίζει ένα βίντεο, και δρα αναλόγως. Αν ένα βίντεο είναι στη σίγαση, τότε το αφήνει να συνεχίσει να παίζει. Αντίστοιχα, αν διαπιστώσει ότι η ιστοσελίδα έχει ορίσει την ένταση ήχου του βίντεο στο 100%, τότε ο Firefox θέτει το βίντεο στη σίγαση.

Για να αναπαράγουμε ένα βίντεο το οποίο έχει αποκλείσει ο Firefox, χρειάζεται μόνο να κάνουμε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε σε μία whitelist όσες ιστοσελίδες θέλουμε να παίζουν αυτόματα τα βίντεο τους.

Πέρα από τα βίντεο που αρχίζουν αυτόματα την αναπαραγωγή τους, στους ιστότοπους υπάρχουν και αρκετές εκνευριστικές διαφημίσεις, οι οποίες εμφανίζονται αρκετή ώρα μετά την πλήρη φόρτωση του περιεχομένου της σελίδας. Συνήθως αυτές οι διαφημίσεις μετακινούν ολόκληρο το κείμενο της ιστοσελίδας, και εμείς χάνουμε τη γραμμή που διαβάζαμε. Πλέον ο Firefox θα έχει scroll anchoring, ένα χαρακτηριστικό που διασφαλίζει ότι δεν πρόκειται να αναπηδήσουμε σε άλλο μέρος της σελίδας αφότου φορτώσει μία διαφήμιση ή κάποια μεγάλη εικόνα.

Κάποια μικρότερα χαρακτηριστικά που εισάγει η έκδοση 66 του Firefox, είναι η δυνατότητα αναζήτησης σε πολλαπλές καρτέλες, βελτιστοποιημένη αναζήτηση σε κατάσταση ιδιωτικής περιήγησης, αποσαφήνιση των προειδοποιήσεων ασφαλείας, και υποστήριξη web authentication για το Windows Hello.

Ο Firefox 66 υπόσχεται επίσης μία βελτιωμένη εμπειρία extensions, η οποία θα επιτρέπει στις σελίδες να φορτώνονται γρηγορότερα, αφού οι ρυθμίσεις των πρόσθετων θα αποθηκεύονται σε ένα μόνο αρχείο, αντί σε μία σειρά μεμονωμένων αρχείων για κάθε επέκταση.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Mozilla Firefox

Προβλήματα με τον Firefox: Αυτή είναι η λύση

Πολλοί χρήστες του Mozilla Firefox αντιμετωπίζουν προβλήματα με την φόρτωση των web sites, αλλά ευτυχώς υπάρχει λύση.

Software Firefox Mozilla Mozilla Firefox

Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου.

Software Mozilla Firefox

Mozilla Firefox: Ανακοινώθηκε το τέλος υποστήριξης του FTP

Τέλος εποχής και για το File Transfer Protocol, ή αλλιώς FTP, από τον Mozilla Firefox, για λόγους ασφαλείας από την πιθανή διάδοση malware.

Software Mozilla Firefox

Μείωση διάσπασης προσοχής με το redesign του Mozilla Firefox

Ο επανασχεδιασμένος Mozilla Firefox φιλοδοξεί να βάλει ένα τέλος σε αυτό δίνοντας έμφαση σε… λίγα και καλά.