Focus: Η Mozilla δημιούργησε ad blocker για iOS

Η Mozilla δημιούργησε έναν νέο ad blocker για το iOS της Apple, ο οποίος ονομάζεται Focus. Χρησιμοποιεί content-blocking API στο iOS 9 για να παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να ελέγχουν ποια ακριβώς στοιχεία θα μπλοκάρουν σε κάθε σελίδα. Οι χρήστες μπορούν να εμποδίσουν την παρακολούθηση, τα analytics και φυσικά τις διαφημίσεις.

Έχει κάποιες διαφορές από τους συμβατικούς ad blockers καθώς δεν μπλοκάρει κάθε διαφήμιση σε μια ιστοσελίδα, αλλά επικεντρώνεται σε μια “μαύρη λίστα” online υπηρεσιών που θεωρούνται απειλή για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Το Focus παίρνει την μαύρη λίστα από το Disconnet.me – ένα browser plug-in που έχει δημιουργήσει μια λίστα με πάνω από 5.000 trackers, πολλοί από τους οποίους σχετίζονται με δίκτυα διαφημίσεων. Μπορεί επίσης να εντοπίσει από μόνο του trackers και να δώσει τη δυνατότητα στον χρήστη να τον μπλοκάρει, αν χρειαστεί.

Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα, το Focus λειτουργεί μόνο με το Safari στο iOS 9 (και άνω) και η Mozilla ευελπιστεί ότι η Apple θα ανοίξει το σύστημα και θα επιτρέψει στους χρήστες να συνδυάζουν το Focus και με άλλους browsers.

Το Mozilla Focus είναι διαθέσιμο δωρεάν στο App Store.

mozilla focus ad blocker, Focus: Η Mozilla δημιούργησε ad blocker για iOS

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet ad blocker featured YouTube

Η YouTube ξεκινά τα ‘Playables’ για τους συνδρομητές Premium

To Υoutube κάνει πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα του προσπαθώντας να προσελκύσει περισσότερους επί πληρωμή χρήστες.

Internet ad blocker YouTube

Το YouTube παίρνει δραστικά μέτρα κατά των χρηστών ad blocker

H μάχη του Youtube κατά των προγραμμάτων αποκλεισμού διαφημίσεων στην πλατφόρμα ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι.

Internet ad blocker FBI

To FBI προτείνει την χρήση ad blocker

To FBI άφησε για λίγο στην άκρη το κυνήγι κατά συρροή δολοφόνων για να ανακοινώσει ότι η χρήση προγράμματος ad blocker είναι αναγκαία.

Internet ad blocker Chrome Google

Chrome: Ad-Blocker που θα μπλοκάρει ακόμη και τις διαφημίσεις της Google

Η Google επιβεβαίωσε τη φήμη του Απριλίου, αναφορικά με την ενσωμάτωση Ad-blocker στον Chrome, ο οποίος θα μπλοκάρει ακόμη και διαφημίσεις της Google, αν αυτές δεν τηρούν συγκεκριμένα πρότυπα.