Η Υπηρεσία Τοποθεσίας Mozilla (Mozilla Location Service) είναι ένα πειραματικό πιλοτικό πρόγραμμα για την παροχή δεδομένων που αφορούν σε αναζητήσεις γεωτοποθεσίας και βασίζεται σε δημόσιες κεραίες και σε δεδομένα από σημεία ασύρματης πρόσβασης (WiFi access points). Σήμερα στα πρώιμα στάδια της λειτουργίας του, παρέχει υπηρεσία βασικής κάλυψης συγκεκριμένων τοποθεσιών για όσους την έχουν υιοθετήσει από […]
Η Υπηρεσία Τοποθεσίας Mozilla (Mozilla Location Service) είναι ένα πειραματικό πιλοτικό πρόγραμμα για την παροχή δεδομένων που αφορούν σε αναζητήσεις γεωτοποθεσίας και βασίζεται σε δημόσιες κεραίες και σε δεδομένα από σημεία ασύρματης πρόσβασης (WiFi access points). Σήμερα στα πρώιμα στάδια της λειτουργίας του, παρέχει υπηρεσία βασικής κάλυψης συγκεκριμένων τοποθεσιών για όσους την έχουν υιοθετήσει από την αρχή και σε συνεργάτες του προγράμματος.
Αν και υπάρχουν πολλές εμπορικές υπηρεσίες του είδους, δεν υπάρχει επί του παρόντος κάποια μεγάλη δημόσια υπηρεσία για την παροχή αυτής της δυνατότητας που είναι πολύ σπουδαία για το οικοσύστημα των φορητών συσκευών. Τα κινητά τηλέφωνα με ασθενές σήμα GPS ή οι φορητοί υπολογιστές χωρίς hardware GPS μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπηρεσία για να εντοπιστεί γρήγορα και κατά προσέγγιση η τοποθεσία τους.
Αν και τα δεδομένα τοποθεσίας βασίζονται σε δημοσίως προσβάσιμα σήματα, τα δεδομένα γεωτοποθεσίας είναι από τη φύση τους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ωστόσο το Mozilla Foundation δεσμεύεται να βελτιώσει σημαντικά τα θέματα που αφορούν σε αυτά τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την υπηρεσία.
Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην βελτίωση της υπηρεσίας του Ιδρύματος Mozilla, μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Android MozStumbler, για να ανταγωνιστείτε με άλλους στo leaderboard ή αν θέλετε μπορείτε να συνεισφέρετε και ανώνυμα. Η υπηρεσία βελτιώνεται διαρκώς, οπότε μπορείτε να περιμένετε πολλά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες αλλά και την πλήρη εμπειρία σύντομα.
Το One UI 9 πρόσθεσε τρεις νέες συχνότητες ανανέωσης οθόνης σε Galaxy S24 και S25 — 20Hz, 26,67Hz και 40Hz — για λίγη παραπάνω αυτονομία, χωρίς καμία ρύθμιση από τον χρήστη.
Η Microsoft ανακοίνωσε το Project Zenith, μια προρυθμισμένη εκδοχή των Windows 11 για developer-class συσκευές με 64GB ενοποιημένης μνήμης, έτοιμα εργαλεία ανάπτυξης και τοπικά AI μοντέλα άνω των 30 δισεκατομμυρίων παραμέτρων.
Η Apple εξετάζει αλλαγές στο App Store για περισσότερα έσοδα, με τον John Ternus και τον Eddy Cue να οδηγούν το σχέδιο — και την αποχώρηση του Phil Schiller να συνδέεται με αυτό.
Sony Music και Warner Music κατέθεσαν αγωγή κατά της Anthropic, κατηγορώντας την ότι εκπαίδευσε τα μοντέλα Claude σε στίχους και παρτιτούρες που κατέβηκαν από torrent sites.
C.I.A. δεν το πρόσφερε αυτό μέχρι τώρα? :p