Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

, Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Η Mozilla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μέσω ενός άρθρου υποστήριξης ότι η εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox Lockwise θα φτάσει στο τέλος της ζωής της στις 13 Δεκεμβρίου. Οι τελικές εκδόσεις κυκλοφορίας είναι 1.8.1 (iOS) και 4.0.3 (Android) και δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες για λήψη ή επανεγκατάσταση μετά από αυτήν την ημερομηνία.

Αυτό που ξεκίνησε το 2018 ως μια μικρή πειραματική εφαρμογή για κινητά που ονομάζεται Lockbox, κατέληξε να προσφέρει έναν τρόπο πρόσβασης στους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης και την εκτέλεση αυτόματης συμπλήρωσης σε συσκευές iOS, Android και επιτραπέζιους υπολογιστές σε ένα μικρό αλλά ενθουσιώδη κοινό θαυμαστών του Firefox. Η εφαρμογή προσαρμόστηκε επίσης αργότερα ως επέκταση Firefox. Φαινόταν ότι ήταν κατάλληλη για να μείνει μακροπρόθεσμα.

, Η Mozilla τερματίζει την υποστήριξη για την εφαρμογή συγχρονισμού διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox

Το άρθρο υποστήριξης συνιστά στους χρήστες να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε κωδικούς πρόσβασης χρησιμοποιώντας τα εγγενή προγράμματα περιήγησης Firefox σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά. Σε μια πρόσθετη σημείωση στον ιστότοπο υποστήριξης, η Mozilla προτείνει ότι αργότερα τον Δεκέμβριο, η εφαρμογή Firefox για iOS θα αποκτήσει τη δυνατότητα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης Firefox σε όλο το σύστημα. Η σημείωση αναφέρεται στην υιοθέτηση των χαρακτηριστικών του Lockwise από την Mozilla και την ενσωμάτωσή τους στις εφαρμογές του προγράμματος περιήγησης Firefox εγγενώς σε όλες τις πλατφόρμες.

Με πολλές απολύσεις πέρυσι, δεν αποτελεί έκπληξη που η Mozilla συνεχίζει να εξορθολογίζει τα έργα που διατηρεί. Η εταιρεία, με τα χρόνια, κατέλυσε την ομάδα που δημιούργησε το λειτουργικό σύστημα πίσω από το κατεστραμμένο τηλέφωνο Firefox, έκλεισε το εργαλείο μεταφοράς αρχείων και απέκλεισε την πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Thunderbird.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome Edge Firefox

Χρήστες του Firefox υποστηρίζουν ότι η Google σκόπιμα επιβραδύνει το YouTube

Προσπαθώντας να καταπολεμήσει τo ad blocking, η Google ξεκίνησε πρόσφατα να ζητά από τους χρήστες να τα απενεργοποιήσουν.

Internet Apple Google Mozilla

Η Apple ενώνει τις δυνάμεις της με Google και Mozilla για μια μεγάλη αναβάθμιση στο Speedometer

Το Google Chrome είναι το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα περισσότερα Android και είναι και πολύ δημοφιλές στους υπολογιστές.

Internet Chrome Firefox

Όταν Firefox και Chrome τα 100στήσουν, μεγάλα sites θα…σβήσουν!

Ένα πρόβλημα τύπου Υ2Κ φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν οι Mozilla Firefox και Google Chrome, όταν φτάσουν στην έκδοση 100.

Software Mozilla Firefox

Προβλήματα με τον Firefox: Αυτή είναι η λύση

Πολλοί χρήστες του Mozilla Firefox αντιμετωπίζουν προβλήματα με την φόρτωση των web sites, αλλά ευτυχώς υπάρχει λύση.