Χρειάζεσαι περισσότερη μπαταρία; Σβήσε το Facebook App

Πριν σχεδόν 3.5 χρόνια υπήρχαν οι φήμες ότι η εφαρμογή Facebook για το iOS, χρησιμοποιούσε αρκετά μεγάλο μέρος της μπαταρίας, με το Facebook μόλις έναν χρόνο πριν να το παραδέχεται και να το διορθώνει. Το ίδιο από ότι φαίνεται ισχύει, και με την επίσημη εφαρμογή Facebook για Android.

Ένας χρήστης δοκίμασε μια εναλλακτική εφαρμογή του Facebook σε ένα Nexus 6P. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, για την μία βδομάδα που διήρκησε το τεστ, στο τέλος κάθε μέρας η συσκευή είχε 20% παραπάνω μπαταρία. Εκτός από αυτό, το σβήσιμο του Facebook πρόσφερε καλύτερες επιδόσεις του Android smartphone.

Παρόλο που τα στατιστικά της μπαταρίας πάνω κάτω δείχνουν την κατανάλωση που έκανε κάθε εφαρμογή, η εφαρμογή του Facebook συνεχίζει να τρέχει και στο background, ακόμη και όταν η συσκευή είναι offline. Προφανώς, αυτό γίνεται για να είναι το Facebook έτοιμο να ανοίξει όταν αυτό χρειαστεί και για να προωθεί τα notifications.

Το Facebook εξέδωσε μια ανακοίνωση πάνω σε αυτό, αλλά φαίνεται να σχολιάζει το πρόβλημα με τις επιδόσεις της εφαρμογής σε Android smartphones και tablets. Για την ακρίβεια δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα της μπαταρίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει, «Έχουμε λάβει αρκετές αναφορές από μερικούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ταχύτητα με την εφαρμογή για Android. Ερευνάμε αυτό το θέμα και θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο να λύνουμε αυτά τα θέματα».

Τέλος, αν κάποιος χρειάζεται να έχει πρόσβαση στο Facebook και ταυτόχρονα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, μπορείτε να σβήσετε την εφαρμογή και να συνδέεστε από τον browser της συσκευής σας.

Facebook Battery Issue drainage delete app more battery 20% performance issues Facebook App, Χρειάζεσαι περισσότερη μπαταρία; Σβήσε το Facebook App

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasos Spanos

Τι να ενημερώσετε βρε απατεώνες; Όλες οι επώνυμες εφαρμογές καταναλώνουν πόρους και μπαταρια. Παρακάμπτουν ότι υπάρχει και δεν υπάρχει από το σύστημα για να έχουν πρόσβαση σε ολα τα δεδομένα μας και να μας παρακολουθούν για λόγους διαφήμισης και όχι μόνο. Είμαι λίγο προσεκτικός κι έχω κάνει τέτοια μικρό πειράματα με το βάλε βγάλε εφαρμογών παρά πολλές φορές Το facebook και μόνο που το έχεις στην συσκευή και ας έχεις κάνει αποσύνδεση η να το έχεις κλείσει από το multitask τρώει και πόρους και μπαταρια Πως γίνεται αυτό δεν θα μάθουμε ποτέ αλλα δεν θέλουν και να γράψουν την εφαρμογή σωστά. Τώρα εκατομμύρια έχουν οι εταιρείες αν ήθελαν θα έτρεχαν οι εφαρμογές όπως πρέπει Εννοείται πως δεν έχω ούτε facebook ούτε messenger στο κινητό Τα έχω πετάξει και ησύχασα Κι άλλες εφαρμογές επώνυμες τρώνε χωρίς λόγο μπαταρια αλλα χωρίς μερικές από αυτές δεν μπορείς. Επίσης υπάρχουν επώνυμες εφαρμογές στο android που οποίος είναι root και έχει την εφαρμογή adaway μπορεί να κάνει αναζήτησή μέσα από την εφαρμογή για adware. Εκεί θα γελάσετε με το πόσες εφαρμογές πρέπει να σβήσετε από τις επώνυμες. Βλέπε Speedtest, utorrent και άλλες πολλές Και τις σβήνεις και βλέπεις διαφορά στις επιδόσεις της συσκευής δεν είναι… Συνέχεια »

KnightRider

Πω πω τι καινούργιο νέο μας λένε τώρα !!!!!!!!!!!

Εγώ το έχω πει χιλιάδες φορές σε forums ότι η εφαρμογή facebook είναι μια μ***κια και μισή + που επιπλέον σου τρώει πολύ χώρο στη συσκευή.

Browser -> m.facebook και καθάρισες !!!

Techskepticon

Είναι τραγικοί. Αν απορείτε για το πως τρέχει στο background εκμεταλλεύεται permissions και καμουφλάρεται ως voip. Ακόμα και το m.facebook.com δε σέβεται τους χρήστες και ενεργοποιεί τα notifications από τον browser. Επίσης κάτι έχει να κάνει και το “είσοδος κάνοντας κλικ στη φωτογραφία”. Γενικά φαίνεται πως είναι επίτηδες

nikosz75013

Και από των browser να το τρέχεις. Όταν πας να διαβάσεις μνμ σε πετάει στο messenger

KnightRider

@nikosz75013 στο browser πατάς “ιστότοπος για υπολογιστή” και ύστερα μπορείς κανονικά να δεις τα μηνύματα

kostas

Ποτε μου δεν εβαλα την εφαρμογη,παντα απο browser ουτε και messenger.και εχω βρει την υγεια μου

Socrates

Ερώτηση προς όποιον γνωρίζει. Εφαρμογές τύπου Swipe & Metal κάνουν δουλεια?
Αποσο ξέρω είναι σύνδεση μέσω browser αλλα πακεταρισμένο σε εφαρμογή.

vladimiros

Εγω δεν μπορω να καταλαβω αυτο που γινεται με τις φωτο που ανεβαζεις στο φβ και τις ” αλλοιωνει” γιατι δεν το φτιαχνουν δηλαδη??? μηπως θα βαρυνει πιο πολυ το φβ? π.χ στο ινσταγκραμ (δεν εχω ) ετσι οπως τα βγαζεις τις φωτο ετσι τα δειχνει…

Demis

καλα ειδικα το fb και messenger 50% μπαταριας χαλαρα σκοτώνουν

Thanosgr13

Δεν ξέρω αν το παρατήρησε κανείς αλλά όταν γνωρίζεις κάποιον σου τον βγάζει στους προτεινόμενους

Techskepticon

vladimiros μέσα από το app στα settings > upload High quality photos. Είναι απενεεργοποιημένο για να μη χαλάνε data για χάρη μας.

Kostas K.

Εδώ και κάνα τρίμηνο χρησιμοποιώ το Swipe. Εξαιρετική εφαρμογή. Το Facebook app έχει φύγει εδώ και πολλά χρόνια από το κινητό

Thodoris

@Knightrider μπορείς σε παρακαλώ να ανάφέρεις αναλυτικά πως προσπερνας το messenger για να δεις τα μηνύματα? Έχω βρει μόνο να μπαίνεις από την σελιδα αν μπεις ξεχωριστά όμως όχι μέσα από την σελιδα του Facebook

Πάνος

@thanosgr13 σκαναρει τις επαφές. Έχω μια επαφή και στο fb έχει τελείως διαφορετικό όνομα. Δεν έχουμε κοινούς γνωστούς, αλλά μου βγαίνει στους προτεινόμενους. Μάλλον έχει προσθέσει τον αριθμό της στο fb και κάνει αντιπαραβολή με τον κατάλογο μου.

Δημήτρης Δ.

Facebook Lite + Messenger Lite…
Τρώνε λιγότερη μπαταρία 😉

GiorgosM.

@Δημήτρης Δ. Σωστός αν κι εγώ χρησιμοποιώ μόνο το fb lite 😉

KnightRider

@Τhodoris

Όπως είσαι στον browser πατάς το πλήκτρο μενού ή πατάς στις 3 τελίτσες και κάνεις τικ “ιστότοπος για υπολογιστή”- γενικά θα βάζεις ότι θέλεις να βλέπεις τις σελίδες όπως στον υπολογιστή

Κill Bill

Κατεβαστε το metal ειναι πολυ καλό και ελαφρυ.

Giannisanag

Συνήθως γύριζα τέτοια ώρα σπίτι απο τις 6 με την μπαταρία στο 17-25%. είμαι στο 40 με όλη τη μέρα ανοικτό το 4G το WiFi αρκετό σερφάρσα και λίγη ομιλια. με κλειστό Facebook. Απίστευτο

Giannisanag

είμαι στις 2 ώρες SOT και έχω αλλες 3 ώρες και 48 λεπτά υπολειπομενη χρηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.