Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Google Android, Νέες λειτουργίες από τη Google για προστασία της Android συσκευής σας από κλοπή

Η κλοπή του κινητού ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά η Google ανακοίνωσε ορισμένες δυνατότητες προστασίας από κλοπή για το Android που ίσως βοηθήσουν.

Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες θα έρθουν αργότερα φέτος μέσω των ενημερώσεων των Υπηρεσιών Google Play, έτσι ώστε να προσεγγίσουν δισεκατομμύρια συσκευές με Android 10 και μεταγενέστερες εκδόσεις. Άλλα θα φτάσουν ως μέρος του Android 15.

Για να αποτρέψετε την κλοπή πριν συμβεί, θα είναι πιο δύσκολο για τους κλέφτες να επαναφέρουν γρήγορα την κλεμμένη συσκευή σας για να την πουλήσουν. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω αναβάθμισης στην προστασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων του Android. Εάν ένας κλέφτης επαναφέρει την κλεμμένη συσκευή, δεν θα μπορεί να τη ρυθμίσει ξανά χωρίς να γνωρίζει τα διαπιστευτήρια της συσκευής σας ή του λογαριασμού Google. Αυτό θα καταστήσει μια κλεμμένη συσκευή αδύνατο να πωληθεί, μειώνοντας έτσι το κίνητρο για κλοπή τηλεφώνου.

Για εκείνους τους κλέφτες που δεν θέλουν απλώς να πουλήσουν γρήγορα τη συσκευή, αλλά θέλουν να εξάγουν πολύτιμα δεδομένα και να μεταφέρουν χρήματα από αυτήν, η Google μόλις κυκλοφόρησε το Private space στη δεύτερη έκδοση beta του Android 15. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια περιοχή στο τηλέφωνό σας που μπορείτε να αποκρύψετε και να κλειδώσετε με ξεχωριστό PIN για πρόσθετη ασφάλεια για εφαρμογές που θα μπορούσαν να περιέχουν ευαίσθητα δεδομένα.

Για να απενεργοποιήσετε την Εύρεση συσκευής ή να επεκτείνετε το χρονικό όριο λήξης της οθόνης, θα πρέπει να εισάγετε το PIN, τον κωδικό πρόσβασής σας ή βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Θα απαιτούνται επίσης βιομετρικά στοιχεία για την αλλαγή του PIN, την απενεργοποίηση της προστασίας από κλοπή ή την πρόσβαση σε pass keys από μη αξιόπιστη τοποθεσία.

Ο ιδιωτικός χώρος και οι ενημερώσεις για την προστασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων θα είναι μέρος του Android 15, ενώ οι βελτιωμένες προστασίες ελέγχου ταυτότητας έρχονται για “επιλεγμένες συσκευές” αργότερα φέτος.

Το Κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής χρησιμοποιεί το Google AI για να αντιληφθεί εάν κάποιος σας αρπάξει το τηλέφωνό σας από το χέρι και προσπαθεί να τρέξει, να κάνει ποδήλατο ή να φύγει. Εάν εντοπιστεί μια κοινή κίνηση που σχετίζεται με κλοπή, η οθόνη του τηλεφώνου σας θα κλειδώσει.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple featured

Η Apple ψάχνει ακόμα συνεργάτη για το Apple Intelligence στην Κίνα

Για το iOS 18, η Apple συνεργάζεται με τη OpenAI για να ενσωματώσει το ChatGPT ωστόσο αυτό δεν θα ισχύει για την τεράστια αγορά της Κίνας.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S25 Ultra: Μόνο αυτό θα λάβει αναβάθμιση κάμερας – Τα S25 και S25+ θα διατηρήσουν το ίδιο υλικό

H κορυφαία σειρά Galaxy S25 της Samsung θα κυκλοφορήσει σε περισσότερο από έξι μήνες αλλά τα leak ήδη έχουν πάρει φωτιά.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold6: Πρωταγωνιστεί σε ένα νέο hands-on βίντεο

Απέχουμε λιγότερο από έναν μήνα από την επίσημη αποκάλυψη των Galaxy Z Fold6 και Z Flip6 στις 10 Ιουλίου και τώρα το βλέπουμε ένα hands-on βίντεο.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Mια πρώτη ματιά στα μηνύματα μέσω δορυφόρου

Η Apple επεκτείνει σταδιακά τη σουίτα δυνατοτήτων δορυφορικής συνδεσιμότητας για iPhone και το iOS 18 φέρνει ένα σημαντικό νέο με τη μορφή Μηνυμάτων μέσω δορυφόρου.