Netflix: Νέο φορμά ήχου για το app for Android

, Netflix: Νέο φορμά ήχου για το app for Android

Μην εκπλαγείτε εάν το Netflix ακούγεται καλύτερο την επόμενη φορά που παρακολουθήσετε μια εκπομπή στο κινητό σας. Το Netflix προχώρησε στην αναβάθμιση της εφαρμογή για Android και υπόσχεται ήχο “ποιότητας στούντιο” xHE-AAC (Extended HE-AAC with MPEG-D DRC).

Το νέοα αυτό φορμά ήχου μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ήχου όταν το επιτρέπει η σύνδεσή σας και να μειωθεί το μέγεθος του όταν βρίσκεστε σε σημείο με χαμηλή ή όχι και τόσο καλή σύνδεση mobile. Σημαντικό είναι ότι μπορεί να διαχειριστεί της ένταση του ήχου του περιεχομένου που κάνετε stream αποτρέποντας τις απότομες αλλαγές όταν π.χ. η ταινία έχει εκρήξεις και ταυτόχρονα ακούγονται διάλογοι.

Για να αξιοποιήσετε το νέο codec xHE-AAC θα πρέπει το κινητό σας να τρέχει τουλάχιστον Android 9 Pie και άνω και να αναβαθμίσετε την εφαρμογή του Netflix στην πιο πρόσφατη έκδοση.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Αναρωτιέμαι ποια κινητή συσκευή μπορεί να αποδώσει «ποιότητα στούντιο»… απλά θα παρέχει κάπως καλύτερη συμπίεση και μερικά παραφουσκωμένα (βλέπε PR) features. Loudness management, τρομερό. Κάτι θυμόμαστε από τα 1980’s…

KnightRider

Αυτος ο codec ειναι χειροτερος κι απο MP3 γιατι κανει πολυ παραπανω συμπιεση και εχει ψευτικα πριμα επειδη χρησιμοποιει αλγοριθμο SBR – αυτος ο codec κανονικα ειναι για ομιλια/Internet Radio ωστε να εχεις λιγοτερη καταναλωση bandwidth.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Software AI Apple iOS

H Apple αγόρασε την DarwinAI για τις σημαντικές ενημερώσεις γενετικής νοημοσύνης στο iOS 18

Η Apple εξαγόρασε την εταιρεία DarwinAI με έδρα τον Καναδά νωρίτερα φέτος για να δημιουργήσει την ομάδα τεχνητής νοημοσύνης της.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software YouTube

YouTube Premium: Διαθέσιμο σε 10 επιπλέον χώρες

Οι χρήστες του YouTube σε 10 χώρες διαπίστωσαν ότι μπορούν πλέον να εγγραφούν στην υπηρεσία YouTube Premium.