Netmarketshare: Ο Chrome κατέχει πλέον to 70% των desktop browser, πτώση για το MacOS

, Netmarketshare: Ο Chrome κατέχει πλέον to 70% των desktop browser, πτώση για το MacOS

Η εταιρεία αναλύσεων Netmarketshare έδωσε τα αποτελέσματα για το μήνα Ιούνιο, όπου βλέπουμε αύξηση του μεριδίου της Microsoft στα PC, όμως η Google συνεχίζει να έχει ηγετικό ρόλο στους browser των desktop.

Συγκεκριμένα, ο Chrome, το πρόγραμμα περιήγησης της Google, έχει φτάσει πλέον το 70,19% του μεριδίου των browser για desktop μηχανήματα. Ο νέος browser της Microsoft, Edge, πλέον κατέχει το 8,07%, μικρή αύξηση δηλαδή σε σχέση με το 7,86% του Μαΐου, ενώ ο Firefox ακολουθεί τελευταίος με 7,58% και αυτός όμως με αύξηση σε σχέση με το 7,23% του προηγούμενου μήνα.

, Netmarketshare: Ο Chrome κατέχει πλέον to 70% των desktop browser, πτώση για το MacOS

Στα λειτουργικά συστήματα, τα Windows παραμένουν στην κορυφή, με συνολικό μερίδιο αγοράς όλων των εκδόσεων 86,69%. Τα Windows 10 είδαν αύξηση, ανεβάζοντας το μερίδιο τους από 57,83% σε 58,93%. Δεύτερα έρχονται τα Windows 7, τα οποία σημείωσαν μείωση του μεριδίου τους από 24,28% σε 23,35%, ενώ ακολουθεί το macOS με μείωση από 9.68% σε 9,22%.

, Netmarketshare: Ο Chrome κατέχει πλέον to 70% των desktop browser, πτώση για το MacOS

Το ChromeOS παραμένει σταθερό, με μόλις 0,41%, ενώ υπάρχει και μία μικρή αύξηση του μεριδίου των Linux από 3,17% σε 3,61%. Όπως και να έχει, ο Chrome παραμένει ο νούμερο ένα browser σε όλα τα συστήματα και μάλιστα με συντριπτική διαφορά από τον δεύτερο. Εσείς ποιον browser χρησιμοποιείτε και σε ποιο λειτουργικό σύστημα;

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Ρε παιδιά σε ένα κινέζικο Chuwi hi10 pro το οποίο είναι πολύ καλό windows tablet αλλά αδύναμο γιατί έχει atom για επεξεργαστή, ο edge από πρόπερσι που το πήρα ήταν σφαίρα, αλλά εδώ και κάτι μήνες για να ανοίξει ένα βίντεο στο youtube π.χ., κάνεις φραπέ και περιμένεις.
Έχει παρατηρήσει κάποιος κάτι που πρέπει να αλλάξω; Cache κ.τ.λ. έχω καθαρίσει πριν βιαστεί να πει κάποιος τα προφανές.
Το αναφέρω γιατί μου άρεσε ο edge μιας και ο chrome είναι πιο βαρύς και θέλει περισσότερη ram.
Αναφέρω τα παραπάνω γιατί σε “αδυναμα” ταμπλετάκια η διαφορά είναι εμφανής ενώ στον σταθερό με i3 και 8 gb ram η διαφορά είναι αμελητέα.

Αλέξανδρος

Γειά σου συνονόματε. Χρησιμοποιώ και εγώ σε atom ταμπλετ (acer) με 2 GB RAM τον Edge και πάει πολύ καλά. Αυτό το θέμα με το YouTube το είχα στον παλιό Edge. Έχε το νου σου ότι ενώ δουλεύει καλά, καμία φορά οι υπηρεσίες Google δεν τρέχουν καλά. Έχω διαβάσει άπειρα άρθρα σε διάφορες πηγές στο ίντερνετ ότι τρέχει μια έκδοση πίσω τις υπηρεσίες Google λογικά θέλει να τον σαμποταρει η Google η κάτι τέτοιο. Ίσως αν τον ξανακάνεις install να διορθωθεί το θέμα

Αλέξανδρος

Ευχαριστώ συνονόματε και η αλήθεια το σκέφτηκα και ‘γω, γιατί ειδικά στο youtube υπάρχει το πρόβλημα. Πάντως συνολικά έπεσε η ταχύτητα του και δε νομίζω ότι το reinstall θα τον αλλάξει και πολύ. Θα το δοκιμάσω πάντως κάποια στιγμή αφού μου λες ότι σε ‘σένα πάει καλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.