Night Light: Ευκολότερη ανάγνωση Google Play Books

To Google Play Books αποκτά το Night Light mode που είναι μια διαμόρφωση που επιτρέπει το καλύτερο και πιο άνετο διάβασμα στην οθόνη. Μέσω ενός update του Google Play Books για smartphones με λειτουργικό Android και iOS μπορεί κανείς να ενεργοποιήσει τη σχετική διαμόρφωση.

Με το Night Light η οθόνη προσαρμόζεται αυτόματα στις ιδανικές φωτεινές συνθήκες για να είναι άνετο το διάβασμά σας σε κάθε περίσταση. Μπορεί, μετά από τη χρήση του, να σταματήσετε να λέτε την κλασική ατάκα ότι δεν είναι ωραίο το διάβασμα στην οθόνη. Με τέτοιες διαμορφώσεις, η άποψή σας για το διάβασμα στην οθόνη μπορεί και να αλλάξει.

Το Night Light φιλτράρει το μπλε χρώμα από την οθόνη και το αντικαθιστά με ένα πιο ζεστό φως, με την οθόνη να προσαρμόζεται σταδιακά στις αλλαγές του φυσικού φωτός μέσα στην ημέρα και αντίστοιχα στο τεχνητό φως όταν βρίσκεστε μέσα σε έναν εσωτερικό χώρο. Σύμφωνα με το επίσημο blog του Android, το Night Light ρυθμίζει έτσι την οθόνη ώστε το διάβασμα να γίνεται όσο το δυνατόν πιο άνετο στις σκοτεινές συνθήκες. Μάλλον αξίζει να το δοκιμάσει κανείς.

Αξίζει πάντως, να τονιστεί ότι η Google έχει παρατηρήσει ότι οι πιο προτιμητέες ώρες για διάβασμα από τους χρήστες της υπηρεσίας Google Play Books είναι από τις 8 έως και τις 10 το βράδυ.

Night Light Google Play Books, Night Light: Ευκολότερη ανάγνωση Google Play Books

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alxgiann

Επειδή δεν διαβάζουμε μόνο βιβλία το βράδυ στα τάμπλετ/κινητά μας, δοκιμάστε την εφαρμογή Dimly. Κάνει καλή δουλειά, και κυρίως είναι δωρεάν.

Μιχάλης

CF.lumen απο τον γνωστο chainfire.Οτι πιο κοντινo στο f.lux που υπαρχει στο pc

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.