NSO “Pegasus”: Σχεδιάζει απολύσεις μετά την παραίτηση του CEO

NSO Pegaus, NSO “Pegasus”: Σχεδιάζει απολύσεις μετά την παραίτηση του CEO

Ο συνιδρυτής της ισραηλινής εταιρείας τεχνολογίας NSO Group Technologies γνωστής για το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus, Shalev Hulio ανακοίνωσε ότι παραδίδει τις λειτουργίες της εταιρείας στον επικεφαλής επιχειρησιακό διευθυντή Yaron Shohat ως μέρος αναδιάρθρωσης της εταιρείας η οποία θα επικεντρωθεί εκ νέου στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η NSO θα μειώσει επίσης τον αριθμό των εργαζομένων της και φέρεται να σχεδιάζει να απολύσει περίπου 100 υπαλλήλους.

Η αναδιάρθρωση έρχεται καθώς ο Όμιλος NSO συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον έλεγχο τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από άλλες εταιρείες τεχνολογίας. Τον Νοέμβριο του 2021, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε την NSO σε μια “black list” , απαγορεύοντας ουσιαστικά τις αμερικανικές εταιρείες να συναλλάσσονται με την εταιρεία εκτός εάν λάβουν ρητή άδεια για να το κάνουν.

Τον ίδιο μήνα, η Apple μήνυσε την NSO για να «την λογοδοτήσει» επειδή επέτρεψε στις κυβερνήσεις να κατασκοπεύουν ακτιβιστές και δημοσιογράφους.

“Τα προϊόντα της εταιρείας παραμένουν σε υψηλή ζήτηση από τις κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου λόγω της τεχνολογίας αιχμής και της αποδεδειγμένης ικανότητάς της να βοηθά αυτούς τους πελάτες στην καταπολέμηση του εγκλήματος”, δήλωσε ο Yaron Shohat. «Η NSO θα διασφαλίσει ότι οι πρωτοποριακές τεχνολογίες της εταιρείας χρησιμοποιούνται για νόμιμους και άξιους σκοπούς».

Η NSO δήλωσε πέρυσι ότι έχει αρνηθεί να πουλήσει το λογισμικό υποκλοπής Pegasus σε 55 χώρες, ενώ το 15% των πιθανών πωλήσεων του Pegasus απορρίφθηκαν το προηγούμενο έτος λόγω ανησυχιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.