H Nvidia επιταχύνει τη μετάβαση στα λειτουργικά 64-bit

Nvidia 32-bit, H Nvidia επιταχύνει τη μετάβαση στα λειτουργικά 64-bit

H Nvidia ανακοίνωσε ότι η έκδοση 390 (R390) των driver για κάρτες γραφικών, θα είναι η τελευταία που θα υποστηρίζει λειτουργικά 32-bit, προσπαθώντας έτσι να επιταχύνει τη μετάβαση σε λειτουργικά συστήματα 64-bit.

Ειδικότερα, η εταιρεία φαίνεται ότι προσπαθεί να επισπεύσει το τέλος των 32-bit λειτουργικών, κι έτσι πλέον μετά τη σειρά GeForce 390.xx, καμία έκδοση δεν θα υποστηρίζει Windows, Linux και FreeBSD 32-bit.

Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωση ότι οι τελευταίες εκδόσεις των driver της δεν θα εγκαθίστανται ή θα λειτουργούν σε λειτουργικά συστήματα 32-bit. Βελτιώσεις, βελτιστοποιήσεις και λειτουργικά χαρακτηριστικά δεν θα ενσωματώνονται στην έκδοση 390 και σε προηγούμενες εκδόσεις.

Παρόλο που ήδη οι περισσότεροι έχουν συστήματα 64-bit, υπάρχουν ακόμη οργανισμοί ή και ιδιώτες που χρειάζεται να τρέξουν εφαρμογές 16-bit ή 32-bit που τα συστήματα 64-bit δεν υποστηρίζουν.

Βέβαια, το Engadget αναφέρει ότι τρέχοντας παλαιότερα λειτουργικά συστήματα συνήθως σημαίνει ότι χρησιμοποιείς λιγότερο ασφαλή συστήματα και παραπέμπει στην εξάπλωση του WannaCry.

Να υπενθυμιστεί ότι το ransomware του περασμένου Μαΐου, το οποίο “έριξε” αρκετούς οργανισμούς, έστω και για λίγο, εκμεταλλεύτηκε μια ευπάθεια σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows που έτρεχαν πολλοί οργανισμοί.

Για τους ιδιώτες που ακόμη τρέχουν σύστημα 32-bit που βασίζονται σε γραφικά της Nvidia, μάλλον θα πρέπει σιγά σιγά να ξεκινήσουν να αντικαθιστούν το σύστημά τους.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Έπρεπε να γίνει κι αυτό κάποτε.. Μπορεί κάποιοι να μην έχουν την δυνατότητα να αναβαθμίσουν αλλά πρέπει να υπάρχει μια γενική προσέγγιση στα χαρακτηριστικά ενός μηχανήματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.