Ο CEO του Instagram επιμένει για μία παιδική έκδοση της εφαρμογής

, Ο CEO του Instagram επιμένει για μία παιδική έκδοση της εφαρμογής

Φαίνεται ότι όλα κάτω από την ομπρέλα του Facebook, ή να πω καλύτερα του Meta, περνούν δύσκολες στιγμές αυτές τις μέρες. Το Instagram δεν αποτελεί εξαίρεση από αυτό, με ένα παράδειγμα τα έγγραφα που διέρρευσαν, στα οποία αναφέρθηκε πρώτη φορά το Wall Street Journal.

Τα τεκμήρια έδειξαν έρευνα που έγινε από το Facebook, η οποία αποκάλυψε τον αρνητικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει το Instagram τις νεαρές έφηβες. Αυτό που μας ανησυχεί εδώ, είναι ότι ο γίγαντας των social media προσπάθησε να κρύψει τα ευρήματα του και ακόμη χειρότερα τα αγνόησε.

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο λίγο εκτιμούσε η εταιρεία την ασφάλεια των χρηστών της. Επιπλέον το ζήτημα αποδείχτηκε ακόμη μεγαλύτερο, όταν επρόκειτο για χώρες εκτός των ΗΠΑ, όπου το Instagram μπορεί να είναι το τέλειο εργαλείο για εγκληματίες και αυταρχικά καθεστώτα λόγω ακόμη χειρότερης επιτήρησης.

Instagram για παιδιά

Νωρίτερα το 202, έγινε γνωστό ότι το Instagram εργαζόταν σε μία παιδική έκδοση της εφαρμογής. Το σχέδιο όμως τέθηκε σε αναμονή μετά τα προαναφερθέντα έγγραφα που διέρρευσαν. Τώρα σε μία πρόσφατη συνέντευξη του στην Washington Post, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Instagram, Adam Mosseri, είπε ότι η δημιουργία μιας παιδικής έκδοσης είναι “το σωστό.”

Αυτή τη στιγμή, η ελάχιστη ηλικία για τη δημιουργία λογαριασμού στο Instagram είναι τα 13. Ωστόσο, ο Mosseri παραδέχεται ότι είναι δύσκολο να επαληθευτεί η ηλικία ενός χρήστη, καθώς αυτή καθορίζεται από αυτήν που εισάγει ο ίδιος. Με άλλα λόγια, ένα παιδί μπορεί εύκολα να “εξαπατήσει το σύστημα”, λέγοντας ψέματα σε αυτό το βήμα της διαδικασίας εγγραφής.

Η καλύτερη λύση για την ανίχνευση ανηλίκων χρηστών που έχει το Instagram αυτή τη στιγμή, είναι να αναζητά σχόλια σε αναρτήσεις του τύπου “χαρούμενα 12α γενέθλια.”Αυτό από μόνο του είναι λίγο δύσκολο να το πιστέψει κανείς, δεδομένου του τεράστιου όγκου πληροφοριών που έχει το Facebook για τους χρήστες του για εξατομικευμένες διαφημίσεις.

Η άποψη του Mosseri σχετικά με αυτό, είναι ότι η εισαγωγή μιας ειδικής έκδοσης για παιδιά της εφαρμογής θα επιτρέψει στους γονείς να έχουν καλύτερο έλεγχο και παρακολούθηση της δραστηριότητας των παιδιών τους στο Instagram. Ο Διευθύνων Σύμβουλος δηλώνει ότι “πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στην επαλήθευση ηλικίας, νομίζω ότι αυτό πρέπει να συμβεί σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, όχι σε επίπεδο εφαρμογής.”

Ενώ η ιδέα της επαλήθευσης ηλικίας που εφαρμόζεται στα λειτουργικά συστήματα μπορεί να μην είναι κακή, οι υπόλοιπες δικαιολογίες που αναφέρει ο Mosseri δεν βγάζουν νόημα. Ο χρόνος θα δείξει εάν το στίγμα του “κέρδους πάνω από το χρήστη” θα ξεπλυθεί από την εικόνα του Facebook και του Instagram.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured OnePlus

OnePlus Pad: Νέα επίσημη εικόνα που διέρρευσε αποκαλύπτει την προεξοχή της κάμερας

Το OnePlus Pad αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην εκδήλωση της 7ης Φεβρουαρίου για την παρουσίαση του παγκόσμιου OnePlus 11.

Games featured PlayStation 5 Sony

PlayStation Plus: Το Collection του PS5 δεν θα είναι διαθέσιμο μετά τις 9 Μαΐου

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, η Sony προσφέρει τη συλλογή PlayStation Plus στους κατόχους PlayStation 5 με ενεργή συνδρομή στο PS Plus.

Smartphones Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23: Βελτιωμένη ψύξη με μεγαλύτερους θαλάμους ατμού

Ένα animation που δημοσιεύθηκε από τον Ice Universe δείχνει την ανάπτυξη των θαλάμων ατμού για την ψύξη των chipset συγκριτικά με την περσινή σειρά S22.

Internet Elon Musk featured Twitter

Twitter: Δυνατότητα υποβολής ένστασης κατά της αναστολής λογαριασμών

Όταν ο Εlon Musk ανέλαβε τα ηνία του Twitter, είπε ότι θα προσφέρει «αμνηστία» σε λογαριασμούς που είχαν απαγορευτεί και αναστείλει στο παρελθόν.