Ο Chrome για Android αλλάζει σε 64-bit

, Ο Chrome για Android αλλάζει σε 64-bit

Μπορεί να ακούγεται περίεργη μία τέτοια είδηση, πόσο μάλλον όταν το Android σαν λειτουργικό υποστηρίζει 64-bit από το 2014 και οι περισσότεροι κατασκευαστές chip πλέον βγάζουν 64-bit SoC, όμως εν έτη 2020 ο δημοφιλής browser Chrome αλλάζει αρχιτεκτονική.

Η αλλαγή αυτή φαίνεται να έρχεται στην επόμενη έκδοση του browser. Όπως ανακάλυψαν οι XDA-Developers, οι εκδόσεις Stable 83 και Beta 84 εμφανίζονται ακόμα ως 32-bit εφαρμογές. Όμως, οι εκδόσεις Dev 85 και Canary 86 εμφανίζονται ως 64-bit εφαρμογές στις Android 10 συσκευές, κάτι που μπορέσαμε να επαληθεύσουμε και εμείς.

, Ο Chrome για Android αλλάζει σε 64-bit

Αν και τα περισσότερα Android smartphones έχουν επεξεργαστή 64-bit οι προγραμματιστές είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν όποια αρχιτεκτονική θέλουν. Η Google αποφάσισε να αλλάξει στάση και να πιέσει λίγο τους προγραμματιστές από τη 1 Αυγούστου του 2021, αναγκάζοντας τους κατασκευαστές να χρησιμοποιούν 64-bit apps, τουλάχιστον για τις εφαρμογές που θα είναι προεπιλεγμένες.

H Apple κυκλοφόρησε το πρώτο τις 64-bit iPhone, το iPhone 5s, το 2013, με την πλήρη διακοπή υποστήριξης των 32-bit εφαρμογών από το 2017. Από την άλλη, η Google, παρά το πέρασμα ήδη έξι ετών, δε φαίνεται να πιέζει πολύ τους προγραμματιστές για την αλλαγή, πόσο μάλλον όταν ακόμα και μέχρι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες της εφαρμογές παραμένει 32-bit.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.