Οι προεγκατεστημένοι browser της Xiaomi θεωρούνται spyware

, Οι προεγκατεστημένοι browser της Xiaomi θεωρούνται spyware

Οι browsers που βρίσκονται προεγκατεστημένοι στα smartphones της Xiaomi θεωρούνται spyware. Πρόκειται για τον Xiaomi Mi Browser Pro και τον Mint που βρίσκει κανείς στα Xiaomi smartphones και φαίνεται να συλλέγουν δεδομένα του χρήστη.

Πρώτη αναφορά σε αυτό έγινε από το Forbes, με την Xiaomi να απαντά στο εν λόγω άρθρο λέγοντας ότι δεν γίνεται καμία συλλογή δεδομένων πέρα από τις ενδεδειγμένες πρακτικές, άρα δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει ότι οι Xiaomi browsers είναι spyware.

Οι αναλύσεις των ειδικών δείχνουν ότι υπάρχει σύνδεση του Xiaomi ID με τη δραστηριότητα στο Internet, στοιχείο που δείχνει ότι ενδέχεται να υπάρχει διαρροή δεδομένων του χρήστη. Η Xiaomi ισχυρίζεται ότι γίνεται συλλογή δεδομένων διαδικτυακής δραστηριότητας για να εντοπιστούν τα sites που φορτώνουν πιο αργά, αλλά κάτι τέτοιο εγείρει πολλά ερωτηματικά ιδιωτικότητας.

Η Xiaomi έχει δηλώσει ότι θα προβεί σε διορθώσεις και παύση της συλλογής πληροφοριών ακόμα και στο Incognito mode. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι το Incognito Mode θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο, ενώ το Enhanced Incognito Mode θα πρέπει να είναι στο off.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
μαν

κατι παιζει με αυτους υποπτη εταιρια απο παλιά αραιωσα καιρο τωρα

Last edited 3 years πριν by μαν
ironman mark 45 αισίως....

μια απλή αναζήτηση στον chrome για headphones και έχει γεμίσει με διαφημίσεις και προτάσεις headphones όλη σου η κίνηση , αναζήτηση , ιστοσελίδες και όπου αλλού έχεις κάνει εγγραφή με gmail. Ας μην αναφερθούμε σε social apps. Μια χαρά είναι η Xiaomi, και σε κάθε update δίνει όλο και περισσότερο βάρος στο απόρρητο του κάθε χρήστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Xiaomi 15: Φήμες ότι έρχεται μέσα Οκτώβρη με Snapdragon 8 Gen 4

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Xiaomi έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πρώτης κυκλοφορίας για το επερχόμενο SoC Snapdragon 8 Gen 4.

Smartphones Redmi Redmi Note 13 Pro+ Xiaomi

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+: Επίσημο το World Champions Edition για τους ποδοσφαιρόφιλους

Το Redmi της Xiaomi παρουσίασε το Redmi Note 13 Pro+ στην Ινδία νωρίτερα φέτος και σήμερα ήρθε το Redmi Note 13 Pro+ Word Champions Edition.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.