Οι 5 καλύτερες νέες Android εφαρμογές της εβδομάδας [#28]

Μία ακόμη εβδομάδα με αρκετές νέες κυκλοφορίες έφτασε στο τέλος της. Από άποψη εφαρμογών έχουμε το ruff που είναι μία πολύ απλή εφαρμογή λήψης σημειώσεων. Έπειτα, το Shoelace είναι ένα υπερτοπικό κοινωνικό δίκτυο, που βοηθά άτομα από την ίδια περιοχή να συναντηθούν και τους προτείνει αρκετές δραστηριότητες τις οποίες μπορούν να κάνουν μαζί.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, πρώτο από όλα έχουμε το Dr. Mario World είναι το mobile remake του κλασικού Dr. Mario που κυκλοφόρησε το 1990. Από την άλλη το Cessabit χαρακτηρίζεται ως παιχνίδι χαλάρωσης και σίγουρα το gameplay του επιβεβαιώνει αυτόν τον χαρακτηρισμό. Τέλος, το Unbroken Soul είναι ένα retro-style action platformer με pixel-based γραφικά και ψηφιακά κουμπιά που εξομοιώνουν το κλασικό layout του d-pad και των δύο κουμπιών.

ruff

Το ruff είναι μία πολύ απλή εφαρμογή λήψης σημειώσεων. Επιτρέπει στον χρήστη να κρατά σημειώσεις σε μία σελίδα. Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί τις υπάρχουσες σημειώσεις ή να διαγράψει εξ ολοκλήρου το περιεχόμενο της σελίδας και να γράψει από την αρχή.

Η δωρεάν έκδοση περιέχει διαφημίσεις και με 1,09€ αφαιρούνται οι διαφημίσεις και ξεκλειδώνει το Stash, που επιτρέπει την αποθήκευση σημειώσεων για μεταγενέστερη χρήση.

Shoelace by Area 120

Η Google τερμάτισε τη λειτουργία του Google+ πριν αρκετούς μήνες και τώρα η εταιρεία κάνει τα πρώτα βήματα του νέου της κοινωνικού δικτύου. Το Shoelace είναι ένα υπερτοπικό κοινωνικό δίκτυο, που βοηθά άτομα από την ίδια περιοχή να συναντηθούν και τους προτείνει αρκετές δραστηριότητες τις οποίες μπορούν να κάνουν μαζί.

Η εφαρμογή προσφέρει αρκετά χαρακτηριστικά, όπως η επιλογή δραστηριοτήτων, μηχανισμούς που επιτρέπουν τη εύκολη διοργάνωση συναντήσεων και chat. Προφανώς δεν έχει καμία σχέση με τα Google+, Facebook, και Twitter. Αυτή τη στιγμή είναι σε early access beta και η πρόσβαση είναι περιορισμένη.

Dr. Mario World

Το Dr. Mario World είναι το τελευταίο mobile παιχνίδι της Nintendo. Πρόκειται για το remake του κλασικού Dr. Mario που κυκλοφόρησε το 1990. Το στυλ παιχνιδιού και η αίσθηση που αφήνει στον παίκτη είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που προσέφερε το αυθεντικό παιχνίδια.

Στόχος είναι να εξαλειφθούν όλοι οι ιοί από την πίστα, για να το πετύχει αυτό ο παίκτης μετακινεί τις κάψουλες και κάνει σετ από τρεις ή περισσότερες στο ίδιο χρώμα. Το παιχνίδι διαθέτει και online PvP mode, λίστα φίλων, και ημερήσια δώρα. Είναι free to play με πληρωμές εντός της εφαρμογής, οι οποίες δεν είναι καν αναγκαίες.

Cessabit: a Stress Relief Game

Το Cessabit χαρακτηρίζεται ως παιχνίδι χαλάρωσης και σίγουρα το gameplay του επιβεβαιώνει αυτόν τον χαρακτηρισμό. Σκοπός του παίκτη είναι να εντοπίσει τα στοιχεία που κρύβονται στην κάθε εικόνα και μετά να απαντήσει κάποιες ερωτήσεις.

Ο χειρισμός είναι απλός, ο παίκτης πατάει πάνω στην εικόνα και βρίσκει στοιχεία. Αν κολλήσει μπορεί να χρησιμοποιήσει τα hints που προσφέρει η εφαρμογη. Είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε όσους απολαμβάνουν να χαλαρώνουν παίζοντας μετά από μία μεγάλη μέρα στη δουλειά.

Unbroken Soul

Το Unbroken Soul είναι ένα retro-style action platformer με pixel-based γραφικά και ψηφιακά κουμπιά που εξομοιώνουν το κλασικό layout του d-pad και των δύο κουμπιών. Όσοι έχουν παίξει platformer είναι σίγουρα εξοικειωμένοι με το συγκεκριμένο setup και θα απολαύσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Το παιχνίδι έχει συνολικά εννέα περιοχές για εξερεύνηση και η κάθε μία έχει στο τέλος μία μάχη με boss. Οι τελικές μάχες είναι αρκετά δύσκολες και γενικά αν κάποιος θέλει να φτάσει το παιχνίδι στο 100% θα πρέπει να αφιερώσει κάποιες ώρες παίζοντας.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple

Πρόσθεσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού σου στο Apple Wallet

Η Apple έχει μεγάλα σχέδια για το πρόγραμμα digital ID στην εφαρμογή “πορτοφόλι” στο iPhone. Έχει στόχο να τοποθετήσει άδεια οδήγησης, φοιτητική ταυτότητα και τώρα την κάρτα εμβολιασμού για τον COVID-19.

Software Samsung

Samsung One UI 4.0: Τα πρώτα promo videos με το update έτοιμο

Εκτός από τα πρώτα promo videos για το One UI 4.0, η Samsung ανακοινώνει ότι το interface θα το πάρουν και κάποια laptops.

Software Apple Apple MacBook featured

DaVinci Resolve 17.4: Πενταπλάσια ταχύτερη επεξεργασία 8K στα νέα MacBook Pro

Η Blackmagic αναφέρει ότι το DaVinci Resolve τρέχει έως και πέντε φορές πιο γρήγορα στο νέο MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών, ακόμη και κατά την επεξεργασία βίντεο 8K.

Software Apple Apple App Store Google

Google: Μειώνει την προμήθεια των προγραμματιστών στο App Store

Τελευταία, συζητιέται αρκετά το θέμα της προμήθειας που παίρνουν η Google και η Apple από τους προγραμματιστές που δέχονται αγορές μέσω Play Store και App Store αντίστοιχα.